G4Media.ro

Deutsche Welle: La preinfarctul lumii libere

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

  1. „La rândul ei, America ar face bine să-şi trateze europenii altfel decât cu duritatea rezervată îndeobşte slugii rele, nu unor parteneri.”
    Aici ati pus punctul pe i. In rest, bateti campii…

  2. Dle Bob Mueller, ce dracu’ faci, dormi in bocanci…? Rasfoieste mai iute dosarul numit Cambridge Analytica, ca doar n-o sa se scufunde Pamantul daca or fi si ceva ”victime colaterale” cu nume pompoase si cu sute de milioane de abonati…! Exista viata si dupa Facebook, nu te lasa intimidat…!

  3. Buna idee, hai sa-i lasam pe iranieni sa-si faca bomba nucleara si apoi mai discutam. Nu stiu de unde are autorul DW atata incredere in ce prostii scrie.

    S-ar fi putut negocia un al doilea deal, care sa deschida piata Iraniana si mai mult si care sa forteze o retragere a trupelor IRGC din Siria. Dar guvernul Trump e complet incapabil de negociere, aflam mai nou ca e si corupt.

    Dar de ce sa negociem ceva nou, cand putem sa le dam frau liber ayatolahilor sa-si faca bomba si sa o arunce in capul evreilor imediat ce e asamblata, rezultand in mii de morti si pierderi materiale nemasurabile, precum si inceperea unui razboi mondial?

  4. G4Media, atentie la articolele din DW, care pare sa fie pura propaganda, si in general la articole care incearca sa manipuleze grosolan cititorul. Vreti sa fiti un site de propaganda sau de stiri si analize bazate pe fapte?
    Ati face bine macar sa precizati nu numai sursa articolului ci si autorul, caci deseori, ca in cazul de fata, va fi un indiciu pentru cititorul avizat ca e vorba de propaganda, nu informatie.

    • Subscriu atenționării. Ăsta este un editorial, opinion piece. E ok, dar sunt curios dacă g4media își asumă poziția exprimată. Avem și noi, cititorii, dreptul să știm.

  5. Intelegem din textul domnului Petre Iancu ca este mai bine sa facem afeceri cu democratia din Arabia Saudita? Parca ISIS a fost finantata masiv de catre entitatile saudite si de catre tarile sunite din golf iar terorostii ce au facut sute de victime in Europa si SUA erau suniti si nu siiti.
    Nu oare situatia din Iran se datoreaza tot SUA care a rasturnat in anii 50 guvernul Mosadeh ales democratic si a sustinut apoi regim corupt al sahului Pahlavi care a dus la revolta populara de care a profitat apoi teocratia iraniana. Un Iran prosper si emancipat are sanse mai mari sa revina la democratia laica decit are lumea sunita a monarhiilor absolutiste insa nu cred ca asta il intereseaza acum pe Trump ci mai degraba sa faca pe plac lui Netanyahu si sauditilor.
    Mosadeh a nationalizat petrolul exploatat de britani si de americani lucru ce nu a fost tocmai pe placul americanilor si a englezilor.
    Probabil ca lumea ar fi mai linistita daca ar scapa de dependenta de petrol. Totul in zona se reduce la cine controleaza resursele iar dreptul international si tratatele sunt litera moarta cind arbitrul este partinitor sau interesat.!

  6. ” Moştenirea diplomatică a catastrofalului său predecesor, Obama”
    Castratofal de prost e ala care a scris articolul asta plin de bias si jumatati de adevaruri.

    • Ce anume este gresit? Articolul este perfect realist, de aia nici nu place romanilor, ca ei „este mai visatori”…

  7. WTF did I just read?

  8. LOL, si uite asa incepe asa incepe sa-mi para rau ca v-am donat bani. Pai aberatia asta de articol e de teapa breibart si rusia today, nu pe g4media.
    Wake up!

  9. Numai mie mi se pare ciudata analiza asta (sau ce-o fi) a DW? Si nu e prima…
    Ceva de genu bate saua sa priceapa calu…

  10. Subscriu indignării exprimate de alți comentatori înainte. Sunt un donator lunar pentru că vreau să susțin misiunea de presă independentă asumată, deocamdată credibil, de g4media, dar remarc tot mai multe articole care nu vă fac cinste. Acesta e, de departe, cel mai rău de până acum. Propagandă fără perdea (spre deosebire de cea ceva mai cu perdea din articole semnate Adrian Novac). Desigur, e dreptul vostru să vă alegeți direcția, dar mă tem că mulți dintre cititori nu vă vor urma.

  11. pina la urma sper SUA si Israelul o sa le bombardeze acele uzine de inbogatire a uranului. asa au facut-o in Syria in anii 80, o sa repete si in Iran. intrebare: pentru ce ii trebue Iranului statii atomice daca tara are gaz si petrol cita frunza si iarba ? deoarece rusii asa au vrut sa aiba un dusman al americii, dusman inzestrat cu bomba atomica la fel ca si porcul nord correan. daca cindva toate drumurile mergeau in Roma acuma majoritatea relelor isi au radacina la kremlin

  12. „Donald Trump s-a disociat de moştenirea diplomatică a CATASTROFALULUI său predecesor, Obama”
    nene, pe ce criterii e Obama catastrofal iar Trump e necatastrofal? ca sa intelegem de unde vii cu rationamentul si unde te duci, ca poate mergi ca tramvaiul, pe sine prestabilite

    • Obama in loc sa rezolve problemele ascundea gunoiul sub covor, Obama e un intelectual dar nu avea tarie de caracter, avind cea mai puternivca armata nu stia cum sa o foloseasca.
      „You Can Get Much Further with a Kind Word and a Gun than with a Kind Word Alone”.
      a venit Trump si la pus la punct pe nord coreeanul, a bombardat uzinele chimiche din Sysria, lupta cu ISIS, lupta cu mercenarii rusi si iranieni in Syria, iar congresul american stie cum se rezolva problemele generate de Putin. in unele privinte Trump e un fel de Ronald Raegan mult asteptat

  13. Petre Iancu este în prezent una din puținele voci lucide între comentatorii de politică externă. Faptul că publicul cu înclinații socialiste și marxiste îl repudiază atât de violent precum am văzut în multe comentarii mai sus, nu face decât să-i confirme justețea analizei.

  14. Vă aduceți aminte care au fost argumentele pentru atacul asupra Irakului? Cine a plătit că a fost o minciună ordinară. Americanii, englezii? Nu! irakienii! Cu un personaj ca actualul președinte american te poți trezi peste noapte cu un război nuclear. Marele expert în politică externă, „omul cel mai puternic” din România a apreciat și el politica pretenului lui , d. Tramp.

  15. Dafuq did I just read? Preluare de la Deutche Welle sau de la Fox News?
    Ce cauta articolul aste pe acelasi site cu https://www.g4media.ro/liviu-dragnea-critica-reactiile-posibil-pripite-ale-frantei-si-germaniei-la-retragerea-sua-din-acordul-cu-iranul.html ?

    • Greu de crezut, nu-i așa ? Că pot exista voci independente, din peisajul mainstream media european, care, judecând rece și obiectiv, ajung la alte concluzii decât cele cu care ați fost obișnuit de Karl-Marx Juncker &friends.

  16. Pana mai ieri DW era trompeta lui Adamescu, acum s-a schimbat? Iancu este subiectiv. Atat Trump, Netaniahu cat si Dragnea se lupta cu statul paralel, toti sunt niste bezmetici penali. Ei oricum sunt mai bine decat tarul de la rasarit sau aiatolahii din Iran. O planeta de nebuni.

  17. articol ce descrie lupta lui trump si netanyahu cu alianta sinistra dintre iran, rusia si UE . bravo, america, tu esti speranta libertatii!

  18. Am sensatia ca traiesc pe viu serialul 24.
    Cu Jack Bauer care mereu are un pacat originar, ca orice om de pe pamantul asta (FALS – exista si oameni corecti, FALS – nu sunt pacate picate din cer), care incearca sa universalizeze dreptul la pacat originar. Ma refer la acuzatiile la adresa lui Trump.
    Cu scopul care scuza mijloacele (FALS – scopul scuza mijloacele cand traiesti in jungla cu AK-ul, nu cand exista reguli) si cu oda la adresa rezultatului (FALS – rezultatul nu e nici pe departe incredibil, s-ar putea sa fie chiar mai prost decat inainte).
    Care e problema cu Jack Bauer: problema e ca atunci cand nu respecti regulile pe care chiar tu ti le-ai asumat, tot timpul e un nemultumit. Iar acest nemultumit se va exprima, si nu pasnic. Problema este ca nu e corect. Daca bati palma pe o intelegere, nu te sucesti dupa. Ca asa e regula.
    Ca daca e ok sa faci asa ceva, e ok si ca Dragnea sa promita marea cu sarea si sa nu faca nimic (dar asta nu place acuzatorilor de marxisme), e ok si sa spui ca cresti salariile medicilor si dupa aia sa zici ca nu le scazi, e ok si un prim ministru imunoglobin. Care e problema cu toate lucrurile astea, toate au fost dealuri neconvenabile si cei care au avut puterea s-au sucit.
    Problema e globala si sta in falsitatea argumentului cum ca unii au dreptul sa nu respecte regulile si altii nu au acest drept. Dar asta nu cumva e fundamentul justitiei? Aceeasi regula pentru toti? Daca e ceva putred in lumea actuala, acel lucru putred e faptul ca regulile nu mai sunt pentru toti. Daca e vreo explicatie pentru populismul peste limite, acea explicatie e foarte simpla: oamenii s-au saturat de reguli de un fel pentru unii si de alt fel pentru altii.