G4Media.ro

Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de prim-ministru

Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de prim-ministru

Deputaţii ruşi l-au confirmat joi pe şeful Fiscului, Mihail Mişustin, în funcţia de premier, informează AFP şi agenţiile de presă ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca şef al executivului pe directorul Fiscului, Mihail Mişustin, relativ necunoscut marelui public.

Numirea, care a fost trimisă spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp după anunţul-surpriză venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale.

Înainte de a fi confirmat în funcţia de premier, Mihail Mişustin, a susţinut un discurs în faţa deputaţilor ruşi în care s-a angajat la „schimbări reale în mai bine” pentru ruşi.

„După cum a subliniat preşedintele de mai multe ori, oamenii trebuie să resimtă de acum schimbări reale în mai bine, însă acest lucru nu se întâmplă deocamdată”, a declarat Mişustin, evocând în special creşterea veniturilor.

De asemenea, el a afirmat că doreşte „recâştigarea încrederii” mediilor de afaceri. „Trebuie stimulată creşterea investiţiilor, recâştigată încrederea pierdută între autorităţi şi întreprinderi”, pentru a readuce gloria economiei ruse, a spus Mişustin în faţa deputaţilor ruşi. El s-a declarat deschis unei „critici constructive”.

Discursul lui Mişustin a durat în jur de zece minute, apoi el a răspuns timp de circa douăzeci de minute întrebărilor puse de deputaţi.

Confirmarea lui Mihail Mişustin era considerată certă, în condiţiile în care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, este dominată de forţe politice favorabile lui Vladimir Putin.

Misiunea sa, astfel cum a fost ea expusă miercuri de preşedintele rus, este „justiţia socială”, „creşterea veniturilor reale” ale cetăţenilor, crearea unui mai bun climat de investiţii şi favorizarea „copiilor şi familiilor”, pentru a contracara criza demografică, a rezumat joi premierul Mişustin, înainte de a fi confirmat în funcţie de deputaţi.

El nu a oferit deocamdată niciun indiciu în ceea ce priveşte componenţa guvernului său.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce emoții am avut! Fix ca în democrație.

  2. Ce vorbesti dom-le, ordine si disciplina. Farsa si farsori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.