G4Media.ro

Demisia vicepremierului bulgar a fost aprobată de Parlament; Simeonov dă asigurări că…

Demisia vicepremierului bulgar a fost aprobată de Parlament; Simeonov dă asigurări că nu va afecta coaliția guvernamentală

Parlamentul de la Sofia a aprobat, miercuri, demisia vicepremierului Valeri Simeonov, la capătul unor proteste de stradă inițiate de mamele copiilor cu dizabilități. Simeonov, liderul unei alianțe a trei partide naționaliste, și-a anunțat demisia sâmbătă, la o lună după ce a afirmat că solicitările privind întărirea protecției sociale a copiilor cu dizabilități vin din partea unor ”femei vehemente care îşi instrumentalizează copiii şi manipulează societatea, expunând căldurii şi ploii aceşti copii pretins bolnavi cu scopul de a obţine câştiguri materiale”, potrivit News.ro. Afirmația a dus la solicitări de demisie atât din stradă, cât și din partea unor membri ai coaliției de guvernământ.

Valeri Simeonov (63 de ani) a ocupat postul de vicepremier pentru vicepremier pentru economie și politici demografice în guvernul conservatorului Boiko Borisov. După demisia anunțată sâmbătă, Simeonov a afirmat că speră ca protestele de stradă să înceteze, iar imaginea guvernului bulgar să nu fie afectată în continuare. El a dat asigurări că nu intenționează să destabilizeze coaliția care-l susține pe Boiko Borisov în postul de premier, transmite Washington  Post.

Simeonov este liderul Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei, partid care, împreună cu alte două mici partide naționaliste, au format alianța Patrioții Uniți, partener de guvernare al GERB, partidul lui Borisov. Protestele  împotriva sa au fost amplificate și din cauza creșterii prețurilor la carburanți și a costurilor încălzirii populației.

Foto: Facebook/ Valeri Simeonov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pana in 2020, Bulgaria va eradica mafia statala, intra in spatiul Schengen si trece la moneda euro.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.