G4Media.ro

Declarație controversată a ministrului german de interne. Horst Seehofer susține că în…

Sursa Foto: Captura RTL

Declarație controversată a ministrului german de interne. Horst Seehofer susține că în cel mai pesimist scenariu, în absența unor măsuri, ar putea fi ”milioane de decese” cauzate de coronavirus

Ministrul de interne din Germania, Horst Seehofer (70 de ani) a vorbit, marți, într-un interviu pentru Bild, de ”milioane de morți” dacă nu vor fi luate măsuri sau dacă acestea vor fi insuficiente în contextul pandemiei de coronavirus.

”Acesta este scenariul pesimist în cazul în care nu se iau măsuri sau acestea măsuri sunt insuficiente. Pe măsură ce câștigăm mai multă experiență, cu atât mai mult aceste scenarii rămân dar nu se vor materializa. Fără acțiune riscăm milioane de decese. Dar dacă facem ceva putem evita acest scenariu”, a declarat Seehofer.

Ministrul german de interne a declarat că scenariul este menționat într-un document al ministerului de interne. ”Le-am cerut subordonaților mei să se gândească liber și precizat că este vorba despre scenarii despre care ”nu vrei să auzi” dar cu care ai putea să ai de-a face.

Seehofer a mai spus că Germania trebuie să facă față acum deficitului de măști și de ventilatoare. El a mai precizat că și economia este așteptată acum să pregătească măsuri de sprijin pentru populație.

Întrebat dacă industria auto ar trebui să producă ventilatoare, Seehofer a răspuns: ”Nu putem lua locul companiilor, pentru că nu știm ce fel de utilaje, ce capacități, ce materie primă sunt  necesare și există în lume. Ideea este că vom utiliza toată forța noastră economică pentru a rezolva această criză”. El a mai spus că există o competiție foarte, foarte dură pentru achiziția de măști și ventilatoare.

La nivel mondial se înregistrau, marți, 824,255 de cazuri de infectare cu coronavirus și 40,655 decese. 174,359 s-au vindecat, potrivit worldometers.info. Germania raporta marți după amiaza 68,180 de cazuri de infectare, cu un plus de 1,295 față de ultima raportare și 682 de decese.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Avind in vedere ca sint milioane de oameni avind peste 65 de ani si milioane cu probleme cronice de sanatate, in lipsa oricarei preventii, da, teoretic ar fi posibil sa fie milioane de morti.
    Daca ne uitam la cazurile cele mai rele (Italia, Spania, noi venind tare pe turnanta) pare totusi putin probabil.

  2. Probabil ca 750,000 de oameni vor muri in următoarele 10 luni in ciuda măsurilor de precauție si control luate.
    100,000 (cazuri noi zi) x 30 zile x 10 (luni) x 0,025 (rata mortalității cazuri oficiale 2,5%)= 750,000
    Pe masura ce focarele de infecție vor înceta in Europa si in SUA in următoarele 4 luni, ele vor izbucni in Africa si in alte părți ale lumii, deci tot vor genera 100,000 de cazuri noi zilnic, începând cu August încolo. Asta intr-un scenariu pragmatic – nici optimist, nici pesimist.

    • N-au fost niciodată 100.000 de cazuri noi pe zi.
      Mai mult, în ultimele 5 zile se observă o stabilizare în jurul numărului de 60 și ceva de mii de noi cazuri pe zi. Măsurile de izolare /distanțare socială funcționează. Virusul rămâne fără combustibil.

      Click pe Daily Increase din dreapta jos:

      https://coronavirus.jhu.edu/map.html

    • @eu, numarul de cazuri noi este limitat de capacitatea de testare a fiecarei tari.
      De acum inainte e posibil ca oficial sa avem evolutie liniara numarului total de cazuri, cu aceasta panta de aprox 100k / zi , global.

    • George,
      Oficial sunt cele 60 și ceva de mii. 100k sau 200k sunt speculații. Capacitatea de testare este mult mai mare acum decât cele 60 mii cazuri noi raportate pe zi. Nu este aici o limitare.
      Dacă România are acum capacitate de 1500 teste pe zi, și raportează 300 de cazuri pe zi asta înseamnă o rată de 20% în condițiile în care nu se testează aleator ci țintit cazurile suspecte. Părerea mea, este că capacitatea de testare nu este supra solicitată și mai e spațiu destul până să fie. La fel, în multe alte țări.

    • Nu se va intimpla nimic in Africa, cel putin nu in Africa tropicala si subtropicala. La ei cazurile sint putine si de import. Virusului chiar nu-i plac temperaturile ridicate, Australia a avut ghinion, la ei tocmai vine iarna.

  3. De curiozitate m-am uitat si eu la niște statistici dispersate acum o saptamana, am combinate diverse date si am facut niște calcule:

    1. aproximativ 360,000 de copii sunt născuți in fiecare zi, potrivit ONU;
    2. aproximativ 150,000 de oameni mor in fiecare zi din diverse cauze;
    3. Dacă fiecare tara din cele 195 existente ar avea 500 de decese cauzate de COVID-19 zilnic, ar rezulta zilnic 97.500 de noi decese la nivel international.
    Bineințeles ca in realitate vor fi mai puțin de 500 de decese pe zi cauzate de COVID-19 in fiecare tara.
    Chiar si in condițiile ipotetice in care COVID-19 ar ucide de-acum încolo 500 de oameni zilnic in fiecare tara in urmarorii 80 de ani, populația globală tot ar fi intr-un ritm de creștere cu 100,000 de nou-născuți (pe excedent) zilnic, in mare majoritate in Africa si Asia.
    Datele ONU arată ca in ritmul actual (fara decesele cauzate de COVID pe care le-am introdus in ecuație), populația pământului va ajunge la 11 miliarde pana in 2100.
    Dacă ar exista cele 100,000 de decese noi cauzate de COVID-19 zilnic, populația tot va creste cu 2,92 miliarde pana in 2100!

    Cum nu continentul nostru este responsabil de suprapopulare si sunt resurse suficiente pe continent pentru toti locuitorii, ar trebui sa dam peste bot planului machiavelic de reducere a populației globale si sa ne reunim toate resursele astfel încât sa nu mai fie lăsați sa moara oamenii in Europa.
    Este ok sa redirecționezi mai multe fonduri pentru a-i salva.
    Ce nu este ok este ca fiecare femeie din Africa si Asia sa facă in medie 5 copii fiecare si sa se aștepte la donații de la noi sa ii crească.
    Ce nu este ok este sa se primească valurile de imigranți din suprapopulatele Asia si Africa in Europa, sa ne ocupe pământurile peste cateva decenii, in timp ce oamenii noștri sa fie lăsați sa moara pe motiv ca sunt prea bătrâni.

    • Rank Continent Population Density (Km Squared)
      1 Asia 95.03
      2 Europe 72.51
      3 Africa 33.66
      4 North America 22.13

      Mai sunteți mulți idioți ignoranți? Europa rasista și ipocrita, ce a poluat in draci în timpul industrializării, iar acum ține lecții altora, având pretenția ca ei sa se dezvolte din nimic.
      Umpleți comentariile de mizerii citite în tabloide, pline de propaganda și vădit manipulatoare.

    • Tu nu pricepi de ce fac aia 5 copii. Daca din 5 le mor 2-3 inainte sa faca 20 de ani, e absolut normal. Trebuie redusa mortalitatea in tarile respective in primul rand. Pe urma natalitatea scade de la sine.

    • @Vlad, cunosc motivele pe care ele le ofera pentru a justifica de ce fac 5 copii. Stiu si eu sa ma documentez înainte sa scriu, te asigur.
      Dacă esti surprins cum de am putut fi atât de rea cunoscand motivele acelor femei…a fost doar un comentariu rece si pragmatic, nimic mai mult.
      Indiferent ce explicații oferă ele, datele rămân aceleași: 360,000 de nou născuți zilnic si 150,000 – 200,000 decese zilnic. Populația creste cu peste 150,000 de ființe umane pe zi. Nu mi se pare ok ca planurile de reducere a populației globale sa ii targeteze in special pe cei care au muncit o viața întreaga si acum au dreptul la o bătrânețe si o viața fericita. Trebuie găsite alte soluții, printre care limitarea numărului de copii la 3/ femeie din Africa este metoda cea mai buna. Unul-doi copii tot vor supraviețui. Decât sa omori un suflet de bătrân ca sa mai faci loc pe planeta, mai bine sa folosească metode contraceptive individele din Africa.

    • @ABC, un ignorant get-beget esti tu!
      Era vorba de existența resurselor care sa susțină populația in creștere pe acele continente, resurse care nu exista!
      In Asia din cauza suprapopulării nu mai au ce mananca. Ajung sa consume mizerii gen lilieci, sa îmbolnăvească întreaga populație globală, si după ce cauzează decese, crize economice si suferința globală tu mai ai tupeul sa le sari in ajutor si sa vii cu argumente penibile. Acum au redeschis in secret piețele de vânzare a animalelor sălbatice pentru carne, printre care sunt si câini si pisici. Nu este vina ta ca nu înțelegi anumite lucruri, este a IQ-ului tău sub-mediocru. Cel care se hraneste intelectual din tabloide esti tu, dovada este si ura pe care o servești gratuit pe forum, fără a-ti fi solicitată opinia, si mai ales fără sa contribui cu idei si soluții pertinente! Asa ca, te rog scutește-ma!
      In Africa cersesc încontinuu donații, deci este clar ca nu sunt capabili sa se descurce singuri, indiferent ce densitate a populației au pe km pătrat! Cate donații a facut anii ăștia EU In Africa? De ce nu a donat pentru spitalele din România, pentru ca bătrânii din România nu au spitale acum, deși au fost plătitori de taxe!

  4. +1 vot
    Suprapopularea este cea mai gravă problemă a planetei, coronavirusul va trece, suprapopularea rămâne

    • Suprapopularea nu e o problema pentru citeva tari sarace acum. In curind lumea va dori cresterea natalitatii si nu se va mai putea. Suprapopularea e un bau-bau printre alte sperietori de larga circulatie.