G4Media.ro

Decizie controversată a guvernului Australiei: cetățenii australieni primesc amenzi sau pedepse cu…

Sursa foto: Pixabay

Decizie controversată a guvernului Australiei: cetățenii australieni primesc amenzi sau pedepse cu închisoarea dacă se întorc din India

Cetăţenii australieni care se întorc acasă din India primesc până la cinci ani de închisoare şi amenzi, după ce Guvernul a interzis astfel de călătorii, anunță News.ro. Măsura a suscitat dezbateri aprige pe continent, mai multe organizații ale societății civile reclamând o măsură discriminatorie la adresa propriilor cetățeni.

Ministerul Sănătăţii a precizat că decizia a fost luată „bazându-se pe numărul de persoane aflate în carantină după ce au contractat Covid-19 în India”.

La începutul săptămânii, Australia a suspendat toate zborurile din India.

Potrivit estimărilor oficiale, sunt 9.000 de australieni în India, dintre care 600 fac parte din categoria vulnerabilă.

Presa din Australia scrie că este pentru prima dată când autorităţile impun pedepse penale pentru propriii cetăţeni care se întorc în ţară.

Un medic a declarat pentru ABC că această decizie este disproporţionată în compraţie cu pericolul pe care l-ar reprezenta cei care se întorc acasă din India. „Familiile noastre mor la propriu în India… nu ai posibilitatea în niciun fel să-i scoţi de acolo – asta se numeşte abandon”, a spus medicul Vyom Sharmer.

De luni, cetăţenii australieni care au fost în India în ultimele 14 zile de la sosirea în ţară nu vor fi primiţi.

Cei care nu se conformează riscă până la 5 ani de închisoare sau o amendă de 66.000 de dolari australieni (37.000 de lire sterline), ori ambele. Hotărârea autorităţilor ar putea fi reevaluată pe 15 mai, a anunţat ministrul Sănătăţii.

„Guvernul nu ia astfel de măsuri cu uşurinţă. Cu toate acestea, este important ca sistemul public de sănătate să reziste şi numărul de infectări cu Covid-19 din unităţile de carantinare să scadă până la un nivel ce poate fi controlat”, a afirmat ministrul Greg Hunt.

Foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Continent de nebuni. Săracii oameni 🙁

    • Deci daca tu esti cetatean australian, cu domiciliul in Australia, si ai fost nevoit sa mergi in India, ce faci? Stai prin tari straine pana nu se stie cand, pe banii nu stii cui? Mega idiotenie, maxima.
      A luat-o lumea razna rau de tot. Nici în visele noastre cele mai negre nu ne-am fi închipuit asa ceva…

    • Este foarte trist ca in 2021, o tara, iei obliga propri cetățeni sa stea in străini. Primul lucru de facut, ar fi organizarea zborurilor de repatriere. SI organizarea une carantine (test+carantina) la debarcare.
      Ar fi putut organiza centre de carantina, pentru cei aduși acasă, in tara lor. Este principiul de baza al unei tari: grija fata de (toți) cetățenii. Ceea ce toate țările din UE au făcut.

      aici se poate vedea diferenta intre grija fata de cetățeni in UE (cu toate hibele noastre din UE) și alte tari. Exact cum ani scris, nici in visele cele mai negre nu ne-am fi închipuit așa ceva 🙁

    • Este o decizie corecta.
      China nu a avut pandemie pentru ca luat decizii corecte.
      Daca unii nu au ce face pe acasa si vor sa se plimbe prin locuri pitoresti (de fapt sunt australieni de origine indiana care au mers sa bea apa din Gange alaturi de alti 1.3 miliarde de nespalati) trebuie sa-si asume si riscuri.
      Pandemia este infranta cu reguli, cu ordine si disciplina, nu cu sentimentalisme de 2 lei.
      Guvernul Australian a inteles ca se afla in mare pericol de a se infecta milioane de cetateni, rezultand foarte multe decese si colaps economic, cu efect final distrugerea Australiei( a se citi china cumpara tot continentul).

    • Ana, te rog du-te in China si lasa-ne sa traim fara dictatura. Daca tie iti place sa fii supravegheata non-stop, sa nu poti vorbi cu un strain fara sa raportezi la partid, te rog du-te acolo.

    • @Ana

      Du te fa in China , ce mai pierzi timpul pe aici

  2. Foarte bine, pandemia trebuie tinuta sub control, chiar daca unii sunt analfabeti functionali si nu inteleg.

  3. Pe principiul „da-i in mă-sa”, noua sa ne fie bine. Nu cred ca sunt toti ca turisti acolo.
    Dupa ce se termina tot balamucul, la intoarcerea in tara, vor mai trebui sa plateasca taxe? Adica pe cei care au dat legea asta?

  4. @ m
    Si DEMENȚA ar trebui tinuta sub control strict, (sau ,poate cei cu gene asa proaste ar trebui eutanasiați)
    Uita-te la tine, ai scapat!!!

  5. …fára cuvinte!
    Adulatori ai seringii,vedeti unde duce nebunia umana?

    • Din pacate, inca nu am ajuns la extrema aberatie. Mai sunt cativa pasi pana la nebunia colectiva.

    • Da, vedem. „Nebunia umana” duce la un numar total de decese COVID de aproximativ 100 de ori mai mic decat in Romania, plina de oameni „sanatosi la cap”, gen Sosoaca. A fost un singur deces COVID in acest an in Australia, la o populatie un pic mai mare ca a Romaniei. Ce-i drept, abia vine iarna acum la ei, dar chiar si asa, diferenta e de la cer la pamant.

      Si vezi ca seringa n-are legatura aici. Australia a reusit sa controleze atat de bine raspandirea incat nici nu prea au avut nevoie de vaccinare pana acum. Dar pentru moment nu prea au primit suficiente doze, ocazie cu care sunt in continuare precauti, mai ales ca incepe iarna la ei.

      Daca erau multi vaccinati, ca in Regatul Unit, probabil nu ar fi fost atat de disperati sa evite riscul de infectare. Dar na, cand ai in job description sa spui ceva negativ despre vacinare, astfel de detalii nu mai conteaza.

      Ca tot vobeam de vaccinare: in ultima saptamana, in Regatul Unit si in Israel, raportand la populatie, au fost de 25 de ori mai putine decese decat la noi, unde frica de seringa te baga in spital cu COVID. Acum vezi unde duce „nebunia umana”?

    • Nici daca aveau ciuma nu se purtau asa cu ei

      Cine nu si da seama ca viroză asta e data doar ca sa ne controloze mai bine este naiv cu totul

  6. 1. cine stie ce o scrie in legea aia, ajunsa la noi prin cronicarii a N agentii de presa 2. poate cel mult cei care PLEACA in India si se intorc ar putea sa fie amendati – insa nici asa. ori ai voie, ori nu. carantina, teste, etc. nu suntem in evul mediu, chit ca australia e o natie de o anumita sorginte intr-o relatie mai putin ortodoxa cu legea