G4Media.ro

De ce să pleci din România, de ce-ai rămâne? Cum răspund șase…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Interesant , dar nu cred sa fie reprezentativ , adica cred ca sunt mai multi cei ce vor sa emigreze si cred ca unii din tinerii prezentati aici isi fac iluzii , de ex. cel care crede ca companiile romanesti sunt „pregătite să ofere salarii competitive și să investească în dezvoltarea ta personala, mai mult decât ar fi dispusă o companie în străinătate” , ceea mi se pare putin exagerat , adica e posibil sa investeasca in tine , asta stiu, dar cu salariile competitive, mai usor …Romania are deficit de forta de munca mai mult la nivelul meseriilor -au disparut si scolile profesionale- si nu in domeniile de top, unde ar fi forta de munca calificata, dar in domeniile astea tinerii ori se duc la multinationale, ori emigreaza , companiile romanesti sunt ele insele deficitare pe piata , din varii motive, unul fiind chiar reaua-credinta a politicienilor.

  2. Esantionul este prea putin reprezentativ , studiosii alesi fiind oarecum in minoritate in ceea ce priveste domeniile studiilor .
    Stiinte Politice si Inovarea Management sunt pt extraterestrii . )))
    De ce nu discutam despre agronomie , constructii nave , petrol si gaze sau metalurgie ? Ce vor face absolventii acestor facultati , sau cei de la inginerie medicala ?
    Nu le doresc sa ajunga in situatia subsemnatului , cand auzeam la 20 de ani – Romania va avea o autostrada Constanta – Nadlac in 2018 – eram disperat , abia la 50 de ani voi putea strabate tara in conditii decente .
    Am ajuns la 51 de ani , autostrada nu exista in totalitate .

  3. Putoii astia is fac cam multe iluzii. Nu este relevant sa faci un studiu pe studenti care nu au interactionat niciodata cu piata muncii. Mai degraba ii intrebati pe cei care au 3-5 ani de experienta de munca, sa vedem dupaia cati mai vor sa ramana in cocina asta de tara he he

  4. Greșit, argumentele pentru a rămâne sunt false:
    – Romania se dezvoltă? Nu, s-a dezvoltat dar nu se mai dezvoltă, ba chiar invers;
    – piața e deschisă, etc: pardon dar mai deschise sunt piețele din țările cu bani, și nici nu merită să imporți idei fiindcă, în epoca asta globală, concurența e globală. Aici, vorba aia, țară mică, mese puține. Nu merită atenția;
    – tinerii care pleacă nu lasă în spate prietenii fiindcă ăia sunt deja plecați. Iar părinții… ei pleacă la un an după. Limba maternă… ăștia vorbesc engleză mai bine ca română.

  5. Ce știu șase studenți despre realitățile din piata muncii ? Sau poate sun beizadele și au de pe acum posturi ocupate la stat.

  6. Studiu irelevant dpdv statistic si da cineva a spus clar fiind studenti nu au avut contact cu piata reala a muncii………cele mai multe sanse ca tinerii sa ramana in tara sau sa se reintoarca sunt cei din domeniul medical pt care deja s-au facut ceva progrese dar doar in ceea ce priveste remuneratia nu si conditiile de munca din spitale.

    Prevad ca in urmatorii ani cele mai ravnite posturi sa fie cele de la stat mai ales acelea din MI, pensionari la varste ,,fragede” si cu remuneratii din cele mai speciale!