G4Media.ro

Dacian Cioloș: În alte partide s-au mâncat șorici și cârnați cu porci…

Dacian Cioloș: În alte partide s-au mâncat șorici și cârnați cu porci tăiați pe la servicii de informații, nu la PLUS / Despre Virgil Ardelean: Suntem ceva rude, dar a ocupat responsabilități într-o instituție controlată de guvern, de Parlament

Dacian Cioloș a respins joi într-un interviu pentru Radio Guerilla orice legături cu serviciile de securitate românești sau străine, spunând că ”probabil că numărul mare de oameni înscriși în Plus deranjează, probabil că discuțiile cu USR pentru a propune o alternativă politică solidă încurcă sau deranjează pe unii”.

El a făcut trimitere directă la Liviu Dragnea, spunând că ”în alte partide s-au mâncat șorici și cârnați cu porci tăiați pe la servicii de informații, nu la PLUS și nu eu am făcut asta. Când nu mai au cu ce noroi s-arunce, vin cu astfel de speculații. Am trecut de la soroșist vândut străinilor la ultranaționalist și acum colaborator cu serviciile secrete românești sau franceze”.

Întrebat de moderator ce relații de rudenie are cu Virgil Ardelean, Dacian Cioloș a spus: ”Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dânsul, dar a ocupat responsabilități într-o instituție democratică controlată de Guvern, de Parlament. Cred că suntem rude de gradul 3”. Despre sora, fostul premier a declarat că ”sora mea nu e ofițer sau agent secret. Lucrează la DGIPI la Sălaj, se ocupă – dacă am reținut bine – de administrarea documentelor clasificate din instituțiile subordonate MAI, adică de verificarea modului în care instituțiile subordonate MAI respectă legislația în privința păstrării documentelor clasificate”.

Cioloș a anunțat că toți membrii partidului PLUS vor da o declarație pe proprie răspundere și vor avea nevoie de certificat de necolaborare cu Securitatea, ”ca să fie clar că valorile pe care le avem le și punem în aplicare”.

Întrebat despre implicarea serviciilor în politică și în alte instituții, Cioloș a spus că ”cei care acum ridică mâna și amenință că protocoalele au fost ilegale, în mare parte aceia era la putere și chiar la guvernare când s-au semnat protocoalele. Mi-e greu să cred că oamenii politici care vorbesc acum de statul paralel nu știau de ele”.

Dacian Ciolos / foto: Steluța Popescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. In continuare, raspunsuri neclare. Deja dureaza cam de mult de cand asteptam ca Dacian Ciolos sa isi clarifice, raspicat, asa cum face de obicei, legaturile de prietenie. Stiam si noi ca L.Dragnea taia porci prin ograda pe la servicii, de ce trebuia sa ne repete asta, in loc sa ne raspunda clar cine i-au fost si ii sunt sfatuitorii. Cat despre ”discutiile cu USR”, dl.Ciolos sa ne spuna si noua de ce a trebuit sa se chinuie sa isi faca partid (cu tot cu buclucul), in loc sa se fi alaturat USR, asa cum a fost invitat inca din 2017? Nu recunosc acest Dacian Ciolos, orgolios, țâfnos și care atacă la persoană în loc să vorbească clar și fără ocolișuri. Recunosc însă în el politicianul român sadea, care nu își asumă nimic și care se bate în piept că în sfârșit aduce schimbare și că ne va face să o ducem bine. Cât să mai ascultăm astfel de discursuri? Reforma pornește din gesturi firești, nu îmbățoșare. În jurul lui Dacian Cioloș sunt și alți oameni de valoare dar noi vedem peste tot doar Dacian Cioloș și un adevărat cult al personalității, care apare în legătură cu el. M-am săturat de votat lideri providențiali și vreau idei, proiecte concrete și promisiuni verificabile. Altfel, o luăm de la capăt iar situația gravă din prezent nu mai permite încă un experiment, încă o speranță pierdută.

    • Răspunsurile au fost clare si date cu mai multe ocazii in ultimele zile. Cei care au interes să le ignore vor continua indiferent ce va spune si cat de clar va fi.

      Pe fond, nu cred că o sa vedem la alte partide idei si proiecte concrete si realiste, cu viziune pe termen lung, mai mult decat la PLUS. Pentru că se ocupă de asta de mult timp, implicand și ascultand oamenii, într-un mod organizat si inteligent.

      Nu sunt membru PLUS, dintr-o rezerva pe care inca o mai am fata de ideea de inregimentare politica – dar poate o sa devin intr-o zi. Dar ca toata lumea care urmareste PLUS vad ca Ciolos nu e prezentat ca un personaj providential care sa ne salveze, ci doar ca liderul unei forte politice cu oameni cinstiti, integri si competenti pusi pe treaba – si care atrage in continuare astfel de oameni.
      Mi se pare o miscare politica cu potential peste nivelul USR. Am votat USR (si nu regret deloc), pe care ii simpatizez, dar cel putin anul trecut nu mi s-a parut ca se coaguleaza acolo o forta cu pontentialul de a deveni un partid de guvernare de succes. Opozitia si galagia pe care o fac sunt necesare, dar in perspectiva urmatoarelor alegeri avem nevoie de mai mult – un partid care să aibă oameni cinstiti si competenti cu reala experiență de guvernare, la nivel national si european, și un partid în care să se desfasoare o munca sustinuta de reflectie pentru elaborarea programului de guvernare.

      Asta vad eu in PLUS, cel putin deocamdata. Si probabil asta a fost motivul lui Ciolos si al celor apropiati să-și creeze un partid propriu, unde sa poata organiza lucrurile asa cum le vad ei, fara constrangeri din partea unui partid deja format – si afectat deja de cateva conflicte interne.

    • @Viorel: am mai avut discutia asta cu niste prieteni – zi-mi, te rog, si mie, care e pozitia partidului PLUS in privinta {ajutoarelor sociale, expropriere, relatia religie-stat, impozitare, avort si homosexuali, birocratie, asigurari de sanatate, invatamant, protejarea mediului (inclusiv problema auto)}?

      Eu banuiesc ca tu zici „nu cred că o sa vedem la alte partide idei si proiecte concrete si realiste, cu viziune pe termen lung, mai mult decat la PLUS. Pentru că se ocupă de asta de mult timp …”, dar cand ajungi la situatia sa dai exemple, zici „pas”.

      Te rog, ai microfonul …

    • @Sanitarul: iti multumesc pentru tonul civilizat.

      Nu cred ca este realist ca un partid proaspat format sa aiba imediat raspunsuri detaliate (si credibile!) la toate problemele spinoase ale societatii.

      Probabil ca m-am exprimat gresit mai sus, sorry – cand am am spus ca se ocupa de asta de mult timp, m-am referit evident la reflectiile in cadrul Platformei 100 (am participat doar la 3 conferinte) si nu la munca in cadrul partidului tocmai creat. Si nu cred ca ele aveau cum să rezulte deja in idei si proiecte concrete in toate domeniile. În acele luni au inceput sa rodeze mecanismele de lucru si pentru mine asta e important sa vad: ca exista INTENTIA reala de a lucra in mod TRANSPARENT si ORGANIZAT, prin implicarea oamenilor obisnuiti, cu obiectivul găsirii unor solutii care sa serveasca INTERESUL GENERAL – si toate acestea sub DOMNIA LEGII si sub administrarea unor persoane COMPETENTE SI CINSTITE. Pana la alegerile din 2020 mai au mai mult decat un an, dar in orice caz si daca ar ajunge la guvernare acum ar face cu siguranta o treaba mai buna decat cei ce ne conduc azi.

      La ce publicitate le fac, cred ca ar trebui sa ma puna direct sef de campanie! 😀

    • @Viorel: exista doar o singura problema – cand lansezi produsul, trebuie sa stii sa dai toate detaliile, pentru ca e de domeniul evidentei ca vor veni intrebari pe toate temele posibile. Ori aici, ei nu par a fi pregatiti. Un partid are ca trasatura esentiala o doctrina (din care deduci raspunsurile la intrebarile de mai sus). Nu poti sa zici, precum Marx, „lasam pe seama doctrinarilor viitori rezolvarea acestor probleme” …

      Gandeste-te cum e sa lansezi un produs pe piata si sa zici potentialilor cumparatori „nu stiu sa zic cum anume, da’ merge nemaipomenit”… 🙂

      Singura exceptie este USR-ul, in varianta initiala, a lui Nicusor Dan: acolo el a zis clar, de la inceput „noi suntem o adunatura eterogena, dar cu un scop clar in privinta domniei legii. Sunt subiecte care ne despart principial, dar acolo nu pozitionam partidul intr-un fel sau altul – fiecare o sa voteze dupa cum ii dicteaza constiinta. Noi ne-am adunat pentru ceea ce ne uneste, nu pentru ceea ce ne desparte.” In cazul acesta, nu e cazul sa le ceri pozitia partidului despre avort sau familia traditionala, pentru ca stii de la inceput ca nu exista o asemenea pozitie (este din domeniul subiectelor care ii despart).

      Bine, ca asta a tinut pana a venit Ghinea pe cai mari si a zis „Ba nu, eu pozitionez partidul! Vreau sa dau prim-ministru in 2020, etc.” Mie mi se pare ca nu pe poteca potrivita, dar ramane de vazut. Oricum, in momentul de fata, Ghinea trebuie sa stie sa raspunda la pozitia partidului despre {ajutoarelor sociale, expropriere, relatia religie-stat, impozitare, avort si homosexuali, birocratie, asigurari de sanatate, invatamant, protejarea mediului (inclusiv problema auto)}, desi opinia mea este ca nu poate sa o faca. Ceea ce, ca sa se linisteasca Lucian, nu inseamna ca o sa votez cu PSD sau PNL. :o))

      Deci asta e problema, dupa mine, cu PLUS-ul: s-a lansat partidul, dar singura informatie legata de el este ca e „partidul lui Ciolos”. Parca e cam putin …

  2. Ciolose,si cu sora-ta esti ceva ruda…doar ca ea aude mai bine…O sa te voteze multi!!!

  3. Bime ca a venit MVM (who the f … is mvm ?) sa ridice probleme existentiale „grele” – exact „romanu impartial „: asteapta de la Ciolos si ai lui sa fie imaculati, Alba-ca-Zapada like, in schimb nu-l deranjeaza ca tara asta se duce de rapa sub „conducere” unor mafioti cretini sau incompetenti !
    Bah !!! Treziti-va !! Voi stati ca niste mironosite si cautati nod in papura alora care mai misca ceva in loc sa vedeti realitatea !!! Bah, tara asta se duce naibii intr-un an in ritmul asta !!! Voi nu realizati in ce rahat suntem ??? Aia era problema, ca n-are Ciolos certificat de fata mare ??? O fi , n-o fi, habar n-am – da’ eu unul cred ca e mai de incredere decat toate javrele pesediste la un loc !

    • Ar trebui sa-ti clarifici si tu niste lucruri, inainte sa nu intelegi ce fac altii…

      MVM, oricine ar fi el/ea, vrea sa afle daca Ciolos este raspunsul adecvat sau doar „un rau mult mai mic”. Evident ca nu va alege niciodata PSD sau PNL, ci Ciolos – daca nu are alternativa. Dar daca alege Ciolos, vrea sa stie exact ce anume alege, ca sa nu se planga ulterior.

      Ceea ce pare o miscare sanatoasa, care da de gandit si celor mai intepeniti, nu?

  4. Cum, nu stii de ce ?
    Iti spun ce i-a raspuns tac-su lui Nila Moromete :
    „Ca sa se mire prostii …”

  5. 1) Vorbeste cam … necalificat pentru pretentiile lui. Sau vrea sa ne vrajeasca.

    Cod Civil, art. 406 (3) gradul de rudenie se stabileste astfel:
    – în linie colaterală, după numărul naşterilor, urcând de la una dintre rude până la ascendentul comun şi coborând de la acesta până la cealaltă rudă; astfel, fraţii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau mătuşa şi nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea.

    Deci daca „crede ca sunt rude de gradul trei”, asta inseamna FOARTE APROPIATE – unchi! Verisorii „de-ai doilea” sunt rude de gradul 6(sase)!

    Nu poti sa „crezi” ca cineva ti-e unchi de mama sau de tata si sa vrei sa fii si credibil.
    Uneori, sa vorbesti calificat te scapa de o gramada de probleme. Declaratia asta o sa se intoarca impotriva lui …

    2) Declaratia de neapartenenta la Securitatea comunista este cam anacronica, membrii PLUS fiind relativ tineri in majoritatea covarsitoare. Deci nu ajuta prea mult.
    Ar trebui, in opinia mea, sa se gandeasca Ciolos ca membrii sa dea o declaratie de neapartenenta la vreun serviciu secret (romanesc sau strain), sub sanctiunea excluderii automate – prin statut.
    Despre asta ar trebui sa vorbeasca daca vrea sa convinga. Mai ales in contextul aparut dupa greseala descoperita de „vanatorul de securisti” Oprea.

    3) Ar trebui sa explice de ce a refuzat sa intre in USR pentru ca acum sa caute o alianta cu ei, in conditiile in care USR-ul isi alege oamenii prin democratie participativa in interiorul partidului in timp ce PLUS-ul isi desemneaza candidatii … cum!?! Vine Ciolos si ii pune „cu mana”, din cauza aliantei, in fata candidatilor USR care stau mai jos in topul intern USR, sau nu? Are vreun filtru in partid impotriva oamenilor din servicii?
    Sunt multe lucruri pe care Ciolos trebuie sa le explice de ce ar trebui sa fie MORALMENTE acceptabile pentru alegatorii sai (sau pentru cei pe care trebuie sa-i convinga), caci aici nu e vorba de alegatori PSD sau PNL.

    4) Ar trebui sa declare deschis cine l-a sprijinit, din tara, sa ajunga comisar european. Ca nu a fost vreun concurs pe post. Trebuia sa te accepte guvernul/parlamentul. Faptul ca, din ce spun unii care par a se pricepe, a fost competent, nu face sa nu conteze cum a ajuns acolo. Si asta o sa se intoarca impotriva lui.

    Ma rog, fiecare, cum isi asterne – asa doarme.

    • @Sanitarul
      Daca ai decenta sa cauti statutul PLUS pe http://www.ro.plus vei gasi raspunsul la unele dintre intrebarile tale.
      In legatura cu alegerea candidatilor pt europarlamentare, toti membrii si-au putut exprima dorinta pt a fi alesi prin completarea unui chestionar si atasarea unui CV, a unui video de 3 min, si a unui text de 4000 de cuvinte in care sa isi spuna planul pe care si l-ar dori pt a fi ales.
      Din destuii membrii pe care PLUS ii are, dupa ce s-au depus canditaruile fiecare membru a putut vota intre 5 si 10. Mai sunt niste filtre prin care s-a mai trecut, pt a se putea ajunge la numarul de 43, deoarece au fost foarte multi cei care si-au depus canditaturile.

      Nu consider ca este „partidul lui Cioloș”, consider ca este schimbarea de care România chiar are nevoie.

      Multumesc si o seara buna.

    • Don Georgionio, stiti ce inseamna afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul? Inseamna ca „este schimbarea de care România chiar are nevoie” sa nu fie chiar o schimbare.
      Nu ma leg de pacatele tineretii, de cu cine e ruda marele om, dar daca nu va deranjeaza ca a intrat in politica prin sustinerea marilor hoti ai Romaniei (ca, intr-adevar, n-a fost nici un concurs pentru postul de ministru in guvernul domnului Tari sau cel de comisar european – trimis de domnul Base), sau ca a acceptat sa fie un prim-ministru votat si sustinut (desi aveau majoritate psd nu si-a pus problema de a-l da jos) pentru a fi o tinta a flegmelor propagandistice de catre psd fara sa reactioneze serios, adica eliminind oamenii psd din guvern si din subordinea ministrilor (a pastrat tot aparatul de subsecretari de stat al psd, l-a avut pe Dincu si inca vreo citiva ca ministri, pentru ca psd-ului ii era frica ca scapa banii de sub mina), asadar daca vi se pare ca e omul schimbarii sustineti-l.
      Mie mi se pare ca nu e, dar nu ma deranjeaza decit ca au infiltrat in USR un grup care incearca sa-i puna partidul la dispozitie.
      Astea fiind zise oricare dintre aceste partide de opozitie (nu includ aici pmp), inclusiv pnl, e infinit mai votabil decit mafiotii din psd.

    • @Goergionio: Gata, mi-am aranjat tinuta, m-am facut decent si m-am dus la linkul dat de tine. Cand … ce sa vezi:

      1) o mare poza cu Ciolos si un mare buton cu „Mesajul lui Dacian Ciolos”. Pai asta iti cam submineaza expunerea … si imi cam da mie dreptate. Arata mai degraba „partidul lui Ciolos” decat „+Plus”. Dar putem face un sondaj de opinie, poate sunt eu exagerat.

      2) Am gasit, la cap. V, art. 49 (6) [asa se dau trimiterile, nu cum faci tu … „uita-te prin statut, ca gasesti tu pe acolo!” …] cum se desemneaza candidatii pentru europarlamentare si pare ca ai dreptate.
      N-am gasit nimic de doctrina si despre filtrele impotriva oamenilor din serviciile secrete.
      Fi te rog amabil si da-mi trimiteri exacte, cu capitol/articol/paragraf.

      3) Nu consideri ca e „partidul lui Ciolos” ci ca e schimbarea …
      Hai, ca ai fi luat 10 la o compunere, prin clasa a IX-a, la un liceu mai rasarit, cu metafora asta induiosatoare. Dar te auzi ce zici?! Nu consideri ca e un partid, ci …un fel de abstractizare a miscarilor sociale, purtatoare de adecvare totala, intru evitarea revansei clasice a vietii, nu? Iti place cum suna!?! :o)) Nu ai referinta termenilor iar liceul s-a terminat!

      Uite una d’asta, ca a ta, care-mi place (si care are, insa, sens): „Poate ca este cel mai bine sa consideram unele principii structurate ale dreptatii distributive ca pe niste reguli empirice concepute pentru a aproxima rezultatele generale ale aplicarii principiului rectificarii nedreptatii. ” :o))) Noteaz-o, dar o cita, ca nu stii autorul.

    • Stimabililor atunci ce sa va mai zic, inca avem libertatea de a alege, daca nu suntem prea naivi sa credem ca si votul este puterea din mainile noastre. Daca va place mocirla in care România se scalda, atunci mergeti mai departe asa cum este.
      Doctrinele de stanga si de dreapta nu prea mai au ce cauta in secolul 21, tinand cont de diversitatea contextului international si al globalizarii.

    • @Georgionio:
      1) Deci n-ai reusit sa-mi indici, cu articol si paragraf, nimic din ce ti-am cerut (a doua oara). Nu-i suparare, dar cand nu stii, trebuie sa fii demn si sa recunosti. Sau daca nu exista, sa recunosti sincer: „lipsa la inventar”.

      2) Daca tu crezi ca distinctia stanga-dreapta nu mai e de actualitate in secolul XXI, eu zic ca o sa vezi, dupa ce o sa mai capeti ceva experienta in politica, ca daca in unele privinte pui, ca importanta, statul inaintea individului iar in altele pui individul inaintea statului, o sa ajungi la un fel de „principialitate in felii” – pe asta o admit, pe astalalta n-o admit … ceea ce este o amuzanta inventie, demna de subtilitatea democratiei de pe malurile Dambovitei (adica fix de ce ti-e frica!).
      Asta daca n-o dai direct in contradictii, ceea ce, marturisesc, e grav – pentru ca Logica are ce cauta chiar si „in secolul 21, tinand cont de diversitatea contextului international si al globalizarii”. Iar Logica e drastic de clara, cand vine vorba de contradictii.

      Daca ti-ai duce pana la capat teza globalizarii si ai lua in calcul ca in ceea ce numim noi „democratii occidentale” traiesc doar 4,5% dintre oameni (vezi aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index ), ar trebui sa-ti dregi glasul, ca sa poti striga „Allah Akbar” sau „Traiasca Partidul Comunist Chinez, in frunte cu conducatorul sau iubit, tovarasul … „. Banuiesc nu-ti surade ideea si ai jura ca nu e cazul, dar totusi, teoria ta este reuniunea propozitiilor pe care le consideri adevarate, impreuna cu toate consecintele lor logice. Ei, studiaza-le pe astea din urma …

    • Pai daca vrei sa discutam despre acea lista cu democratiile din lume, chiar si in contextul pe care eu l-am exprimat, de al internationalizarii si al globalizarii, tu chiar crezi ca asa ceva se poate aplica la scara mondiala?:)) Acum nu imi bat singur cuie in picioare, dar cand vorbim de secolul XXI, ma refer totusi, cu scuzele de rigoare, la lumea civilizata. Daca tu crezi ca doctrinele de stanga si de dreapta, idei concepute spre sfarsitul secolului al XVIII-lea si prima jumatatea din al XIX-lea, cand in Europa domneau sistemul feudal si cel autocratic, este inca in esenta modul dupa care sa ne ghidam in societatea de azi, in tarile care au totusi o deschidere spre democratie, atunci poate inca nu suntem gata. Reticienta a fost bineintels si acum 200 si de ani, cand societatile s-au schimbat si va mai fi si azi, dar trendul ca vrem sau nu sa admitem, in lumea moderna si civilizata care vede altfel lucrurile, acestea se vor schimba. Este un curs firesc. Nu zice nimeni ca se va intampla peste noapte, dar trendul va fi acesta.

      Am sa iti raspund si la intrebarile pe care le-ai exprimat, dar din cauza fusului orar de 6 ore plus fata de Romnia si a programului de munca, nu am timp.

      Un weekend placut.

    • 1) Nu esti consecvent si asta dauneaza argumentarii (descurajeaza interlocutorii): intr-un loc spui ca distinctia stanga-dreapta e anacronica pentru ca nu se mai poate aplica la nivel global. (Citez: “Doctrinele de stanga si de dreapta nu prea mai au ce cauta (…) tinand cont de (…) contextul (…) globalizarii.”; Intr-alt loc spui ca de fapt nu e vorba de globalizare, pentru ca vorbim doar de “lumea civilizata”.

      2) Din faptul ca ideile au fost concepute la inceputul secolului XVIII-lea, nu decurge ca sunt depasite. Din faptul ca ideile etice sunt de secol XVII (adica chiar mai vechi, cand in Europa domneau sistemul feudal si cel autocratic), nu decurge ca sunt depasite. Poti intreba pe cineva care se ocupa cu etica.
      Asa ca, daca vrei sa fii luat in serios cand enunti teza ta, incearca cu niste argumente.

      Indicatie ajutatoare: Propozitiile care contin principii sunt ori intotdeauna adevarate, ori demonstrate ca fiind false printr-un singur contraexemplu. Si pot fi asa sute de ani, chiar in timp ce lumea se schimba. Este un curs firesc.

      Weekend placut si tie.

    • @Georgionio

      Si totusi … PLUS alege candidatii doar pe jumatate democratic. Pe jumatate sunt pusi „cu mana” de catre conducere (vezi linkul de mai jos). In contradictie cu ceea ce sustii tu. Iar „niste filtre prin care s-a mai trecut, pt a se putea ajunge la numarul de 43” … cam schimba clasamentul!! CU MANA!!!

      Iar intre timp, nici nu mai apare statutul pe pagina http://www.ro.plus, asa ca nu mai putem sa ne verificam, pe documente … Cam jenant, nu ti se pare?!

      Ia uite aici: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22939588-lista-finala-candidatilor-plus-europarlamentare-diferita-cea-votata-membri-dragos-tudorache-fost-ministru-interne-pus-locul-3-fata-13-cat-obtinuse-vot.htm

  6. @Sanitarul priceput : A, sa inteleg ca „un rau mult mai mic ” e de fapt mai rau sau cum ?
    Interesant … Romania e la doi pasi de a se desfiinta ca stat (nu, nu e doar o figura de stil) – in schimb noi bineinteles ca suntem in pozitia privilegiata de a discuta probleme de principiu ….
    Mda … Imi cer scuze, eu mi-s mai din topor asa, nu pricep subtilitatile politichiei – asa, ca duamna Dancila de exemplu … Ma bagai si eu in seama ca prostu’ iertata sa-mi fie cutezanta ….

    • Un rau mult mai mic (daca acesta e cazul PLUS – nu sustin ca acesta e cazul, la fel cum nici MVM nu sustine asta!) este, evident, tot un rau. Dar poate fi o alegere adecvata.

      Ai putea zice ca dat fiind ca Romania e la un pas (nu doi!) sa fie desfiintata, nu e cazul sa ne pierdem in probleme de principiu. Eu as zice ca TOCMAI din cauza ca Romanie e la un pas sa fie desfiintata, trebuie discutate problemele in mod principial (chiar daca alegerile empirice nu vor fi 100% conforme cu principiile).

      E o chestiune de viziune daca un lord trebuie sa fie un lord si in poola goala sau nu …

      In orice caz, cred ca esti de acord cu mine ca ORICE alegere trebuie sa fie (cat se poate de) informata, nu?

    • Deci tu esti prostul cu senzatia de mirare?!!! Bravo! Esti prost si te si miri! Meriti ca recompensa participarea la o promotie de tigai.

  7. Ciolos e obligat prin juramant sa lupte pentru criminalii lui.