G4Media.ro

Curtea Supremă a SUA a fost de acord să audieze ultimele argumente…

Sursa foto: Photo 196783047 © Boumenjapet | Dreamstime.com

Curtea Supremă a SUA a fost de acord să audieze ultimele argumente juridice ale TikTok pentru a demonstra de ce nu ar trebui să fie interzisă sau vândută în SUA

Guvernul american ia măsuri împotriva aplicației din cauza a ceea ce consideră a fi legăturile sale cu statul chinez – legături pe care TikTok și compania sa mamă ByteDance le-au negat, informează BBC. Judecătorii Curții Supreme nu au dat curs solicitării TikTok de emitere a unei ordonanțe de urgență împotriva legii, ci vor permite TikTok și ByteDance să își prezinte argumentele la 10 ianuarie – cu nouă zile înainte ca interdicția să intre în vigoare.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

La începutul lunii decembrie, o curte de apel federală a respins o încercare de a anula legislația, afirmând că aceasta a fost „punctul culminant al unei acțiuni ample, bipartizane, a Congresului și a președinților succesivi”.

Curtea Supremă este cea mai înaltă autoritate juridică din SUA, iar decizia de a se ocupa de cazul TikTok este semnificativă, deoarece aceasta examinează doar aproximativ 100 de cazuri pe an din cele peste 7 000 de petiții pe care le primește.

BBC a contactat TikTok pentru comentarii. Compania a susținut anterior că încercarea de a o interzice este neconstituțională, deoarece ar afecta libertatea de exprimare a celor 170 de milioane de utilizatori din țară.

Congresul american a adoptat în aprilie, cu o largă majoritate bipartizană, legea contra TikTok, ce vrea să prevină riscurile de spionaj şi de manipulare a utilizatorilor platformei de către autorităţile chineze.

TikTok a contestat în mod repetat că ar fi transmis informaţii guvernului de la Beijing şi a dat asigurări că ar refuza orice cerere eventuală în acest sens.

Apelul său împotriva acestei legi a fost respins pe 6 decembrie de Curtea Federală de Apel din Washington, care i-a respins pe 13 decembrie şi cererea de suspendare.

În schimb, Curtea Supremă a acceptat miercuri să se aplece asupra acestui dosar.  Curtea Supremă nu a suspendat, aşa cum solicita TikTok, intrarea în vigoare a legii, prevăzută pe 19 ianuarie, dar a fixat dezbaterile pentru data de 10 ianuarie. Acestea se vor referi la chestiunea dacă legea respectivă încalcă Primul Amendament al Constituţiei americane, ce garantează libertatea de exprimare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Blabla 170 milioane. Se pot exprima și altfel nu neapărat pe un instrument de propagandă chinezesc.