G4Media.ro

Curg cererile de creșteri salariale: după Metrorex și mineri, a venit rândul…

Curg cererile de creșteri salariale: după Metrorex și mineri, a venit rândul CFR-iștilor să ceară mărire de 50%

Sindicatul Transportatorilor Feroviari cer guvernului mărirea cu 50% a salariilor și anunță un miting de protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat. Cererile de creștere masivă a salariului vin pe fondul negocierilor cu succes ale sindicatelor din alte companii de stat, precum Metrorex și Complexul Energetic Oltenia.

Astfel, salariații de la metroul bucureștean au primit o creștere cu 20% a veniturilor, iar minerii vor avea bonusuri de 700 de lei lunar și vouchere de vacanță de 1.450 de lei.

CFR-iștii mai cer și şi acordarea compensaţiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi.

În plus, sindicaliștii CFR cer guvernului numirea unui ministru al transporturilor ”competent”, dar și accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România şi care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană.

Foto: Angjată CFR Călători (Sursa: Sindicatul transportatorilor feroviari)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. pai, si nu-i legitim daca tot se da.
    Oricum pesedeul o sa dea de-a valma la toti care vor cere. Cu orice risc. Pentru ei nu conteaza dezastrul care va veni.

  2. Pentru ce? Nu au nici vagoane destule!

    Numai comunisti nenorociti la CFR, ce natie de cersetori.

  3. Si CFR-iștii s-au imbolnavit de silicoza precum minerii si metrorex.

  4. Incep si altii, bugetari in numar dublu care cer si cer si cer, cei care produc bani pleaca din tara, agenturilii straine se retrag, sa vezi colaps atunci, mediul infractional creste, psd-istii fura acum tot ce prind si varsa in afara tarii, o sa fie show intr-un an, cumparati euro si plecati din tara …

  5. Ce i rau in a mari salariile la oameni ? Daca oameniii cu salarii mici vor castiga mai mult ei nu vor depune banii in banci sa i scoata din circulatie , ci baga in economia romaneasca sub diferite forme si vor merge in concedii tot in tara acolo unde vor dezvolta turismul . Oamenii isi vor schimba moblia masina garderopa locuinta s.a.m.d. bani bagati in economie de unde statul va fi cel mai avantajat prin colectarea de taxe si impozite . Banii care stau blocati in banci ale populatiei fac un rau imens economiei si de aceia acesti bani trebuiesc impozitati suplimentar in asa fel incat sa descurajeze romanii sa depuna bani la banca. Romanii, conform statisticilor, au zeci de miliarde depuse in banci bani de care economia nu se poate folosi de ei.

    • Amice, esti idiot! Ce producem, pentru ca banii sa ramana in tara? Deficitul de cont iti spune ceva? Esti si tu plin la gura de penibil, sclavule!

    • Avarul, amic cu Dorel, bate campii cu gratie!!! Amice, canta la alta masa!!!

    • Hai sa incepem cu sfarsitul. Banii depusi la banci pot fi folositi de economie. Din ei dau bancile credite, credite cu care firmele fac investitii, si creste economia tarii.

      Si acum sa sfarsim cu inceputul. E rau a mari salariile din pix pentru ca salariile bugetarilor sunt platite de la buget, bugetul ramane fara bani pentru investitii, si nu mai creste economia tarii.

      Da, pe termen scurt poti incalzi economia aiurea tiparind si aruncand bani catre toti bugetarii. Dar daca nu exista crestere de productivitate reala la nivelul economiei, care sa justifice cresterea de salarii, banii in plus se pierd imediat in inflatie.

      Dar cred ca degeaba ma chinui sa explic cuiva care nu intelege ca banii din depozitele la banci nu stau degeaba.

  6. Insistati in declasificarea anexelor Hotararilor de Consiliu de Ministri, dinainte de 1990, precum si ale HG-urilor, privitoare la nomenclatoarele de salarizare pe ramuri de activitate economica din sistemul de stat.

    Inainte de 1990, salarizarea era fixata prin asemenea anexe, iar in capitalismul romanesc de dupa 1990 s-a pastrat asemenea forma de salarizare in sistemul socialisto-comunist etatist…

    Daca se vor declasifica acele anexe va vedea tot poporul cum e cu salarizarea bugetarilor, a tuturor bugetarilor.
    Au pastrat salarizarea bugetarilor in mainile guvernului ca sa ii manevreze politic si sa-i tina sub control… sindicatele „oamenilor muncii”, tovarasilor, din sistemul bugetar au fost infiintate ca sa mimeze democratia, azi o multime covarsitoare dintre liderii sindicali ai „clasei muncitoare” bugetare fiind capitalisti de succes…

    Trebuie privatizat absolut tot ce inseamna „bunuri ale poporului” si „societati de stat” si asta rapid, ca sa separam odata apele: ori socielism, ori capitalism! Statul are rol de reglementare (da legi dupa care toti se organizeraza si functioneaza) si colecteaza taxe si impozite cu scopul de a asigura doar necesitatile de interes public (ordine publica, armata, arhivele, administratiile publice, justitie si organismul pentru controlul banilor publici … sistemul sanitar de stat sa dispara, companii publice sa dispara, armata de functionari publici sa dispara etc – consumatoare de resurse fara a asigura servicii in parametri optimi ).
    Bunurile „intregului popor” si „societatile de stat” sunt o avere uriasa care se transfera prin votul imbecil al natiuunii in mainile unora din cand in cand … Nu cred ca poporul doreste sa imbogateasca pe cineva anume prin votul sau. Asta se intampla in Romania de dupa 1990: o cantitate de indivizi ajung proprietari pe niste bunuri si fonduri publice, pe care le gestioneaza in interes propriu de 30 de ani sub eticheta de reprezentanti ai poporului legitimati prin vot liber, direct si universal.

    Daca vor fi privatizate toate bunurile si societatile statului se va crea sansa tuturor celor care s-au aciuat, intr-o forma sau alta, pe o functie publica sa arate ce stie si ce poate face in lumea concurentiala. Stie si poate, supravietuieste si are nivelul de trai pe care si-l creeaza singur; nu stie si nu poate, asta este, selectie naturala. Consecinta: scoala se va apuca serios sa pregateasca competenti si capabili sa se adapteze cerintelor vietii dintr-un moment dat, iar de aici totul se va reaseza pe principiile seriozitatii si al asumarii consecintelor propriei actiuni.

    • Alte tari n-au fost conduse de muiepesede mai bine de 20 de ani in ultimii 30 de ani. Sclavule!

    • Pentru ca alte tari si-au cumparat praf de „putut” de la farmacie !! he he

  7. Nu coane hai sa muncim pe salarii de mizerie, se vrea forta de munca calificata dar cu salarii de lumea a 3 a. Vrem salarii la nivel EU ca preturile sunt demult la acel nivel la toate capitolele. Patronii romani acesti avari care nu vor sa plateasca salarii decente vor numai ei sa se imbogateasca .

  8. https://www.zf.ro/companii/vanzarile-de-masini-de-lux-au-urcat-cu-40-la-peste-10-mil-euro-in-2018-17840531
    Cine au lovele sa cumpere asa ceva ?Asistatii sociali si cei cu salarii minime pe economie NU ? In afara sunt familii bogate care au mostenit din generatie in generatie averea , la noi au aparut miliardari peste noapte ca ciupercile dupa ploaie. Clasa de mijloc a disparut avem putrezi de bogati care se lefaie in lux si saracii cu wc in fundul curtii fara apa curenta fara drumuri care nu isi pot da copiii la scoli din cauza saraciei.

  9. Bani sunt dar nu se vrea sa se mareasca salariile e bine ca lumea sa fie saraca proasta ca i manipulezi cum vrei si masa buna de votare cand le dai faina ulei si o galeata voteaza si cu limba. Scoaterea evaziunii fiscale la lumina eradicarea muncii la negru eliminarea oricarui tip de subventie incepand de la agricultura pana la orice fel de ramura care primeste subventii. Eliminarea rambursarii de TVA la tot felul de lucruri scumpe. Impozitarea marilor averi etc solutii sunt dar nu se vrea.

  10. Avarul

    Tu știi cat produce un neamt? Sau un englez? sau american? Imparte PIB-ul lor la nr. de locuitori si vezi cat dă.
    Apoi vorbeste de salarii.

  11. Mai bine le-ar da statutul. Si ar scapa de salarii. Ar lucra cu rudele si spagarii pe moca.