G4Media.ro

EXCLUSIV Cum și-au pontat sute de ore suplimentare șefii poliției locale de…

Sursa: Facebook

EXCLUSIV Cum și-au pontat sute de ore suplimentare șefii poliției locale de la sectorul 1 în perioada stării de urgență/ Polițiștilor care au mers în teren li s-au aprobat câteva ore suplimentare

Polițiști locali, șefi de departamente și conducerea Poliței Locale Sector 1 și-au pontat și peste o sută de ore suplimentare pe lună în perioada 16 martie-31 mai. Conducerea primăriei condusă de Daniel Tudorache susține că totul este legal și verificat de Curtea de Conturi.

Directorul Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu, și-a pontat 250 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai, în perioada stării de urgență impusă pentru a stopa răspândirea SARS-CoV-2, așa cum reiese din documentele obținute de G4media.

Listele cu orele suplimentare sunt aprobate chiar de Deaconu, în calitate de șef de instituție.
În schimb, polițiștii locali care au făcut muncă de teren și au ieșit în stradă în perioada respectivă sunt pontați cu maximum 6-8 ore suplimentare pe perioada Stării de Urgență.

Însă șefii instituției și șefii de departamente au fost mai muncitori și au adunat uneori și peste 100 de ore suplimentare în doar două săptămâni, cele de la sfârșitul lunii martie. Miza acestor ore suplimentare este creșterea veniturilor lunare. O oră suplimentară se plătește între 75% și 100% pentru angajații Poliției Locale. Concret, șefii Poliție Locale Sector 1 și-au dublat veniturile cu ore suplimentare pe care susțin că le-au lucrat. Directorul Ionuț Deaconu are un salariu lunar de încadrare depăsește 13.000 de lei.

Conducerea a făcut ore suplimentare

În perioada 16 martie – 31 martie, directorul Ionuț Deaconu susține că a lucrat 120 de ore suplimentare. Numărul orelor normale de muncă în această perioadă pot fi de maxim 88, asta dacă Deaconu nu a avut zile libere.

Rezultă că, șeful Poliției Locale a lucrat între 16 martie și 31 martie 208 ore. Altfel spus, Deaconu susține că a lucrat zilnic, în medie, 13 ore din 24.

Ca să ajungă la aceste cifre, Deaconu și-a pontat câte 6 ore suplimentare la programul de 8 ore și câte 12 ore în zilele libere.

În luna aprilie, directorul Poliției Locale Sector 1 și-a pontat 130 de ore suplimentare.

Dar șeful instituției aflate în subordinea primarului Dan Tudorache nu este singurul campion la ore suplimentare. În această categorie intră și adjunctului său, Răzvan Florin State.

Dacă în martie, acesta a pontat 116 ore suplimentare, în aprilie a sărit până la 148. Spre exemplu, din documentele obținute reiese că State a lucrat 24 de ore suplimentare pe 20 aprilie, 16 ore suplimentare pe 19 martie și câte 12 ore suplimentare pe 21 și 22 martie.

Tot conform documentelor obținute de G4meda – și directorii, și membri ai unor departamente ca Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal sau Biroul de Control Intern au lucrat sute de ore pe perioada stării de urgență provocată de noul coronavirus.

Vlad Alexandru Dumitru Armeanu, șeful Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Strada, a încasat bani pentru 176 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai. Asta în condițiile în care activitatea economică, inclusiv construcțiile și publicitatea stradală, a fost mult redusă în perioada respectivă. Chiar și așa, Armeanu a făcut 16 ore suplimentare de 16 martie.

Tot în acest departament sunt Camelia Bîțu și Gabriela Ioniță, ambele cu peste 130 de ore suplimentare pe perioada 16 martie – 31 mai.

Și la Biroul de Control Intern al Poliței Locale – departament care verifică inclusiv orele suplimentare – s-a lucrat intens peste program, așa cum reiese din acte. Laura Cristina Cîrciumaru a lucrat aproape 270 de ore suplimetare, iar Alexandru Roșca tot 270 de ore suplimentare.

”Persoanele cu sute de ore suplimentare de pe aceste liste sunt apropiați ai directorului Deaconu, care la rândul său este omul de încredere al primarului Dan Tudorache”, ne-a transmis o sursă din Poliția Locală Sector 1, sursă care ne-a oferit și documentele cu orele suplimentare.

Simplii polițiștii locali nu prea stăteau peste program 

În schimb, dacă șefii instituției au lucrat intens peste program, polițiștii locali care au ieșit în stradă de-abia dacă adunau 6-8 ore suplimentare în această perioadă în care trebuia să patruleze intens cartierele sectorului. Însă, șeful Serviciului Operațional din Poliția Locală Sector 1, Ion Ilie Stănescu, a lucrat doar în aprilie 176 de ore suplimentare.

Primăria condusă de Dan Tudorache susține că nu este nimic în neregulă cu sutele de ore suplimentare pe care conducerea Poliției Locale și le-a aprobat. Biroul de Presă ne-a transmis că în baza prevederilor OUG nr.114/2018, polițiștii locali au voie să încaseze ore suplimentare.

”Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă)”, ne-au precizat reprezentanții primăriei.

De la Biroul de Presă ni s-a mai transmis că ”orele suplimentare achitate strict și în limita în care au fost efectuate au făcut deja obiectul controlului Curții de Conturi a României, conform Programului de activitate a Curții de Conturi Conturi pe anul 2020, aprobat prin Hotărârea Plenului nr. 242/25.05.2020, cu tema ”Controlul modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență”, organul de control extern neconstatând abateri”.

Cu toate acestea, un reprezentant al conducerii Curții de Conturi ne-a transmis că s-a efectuat un control, dar nu s-au constatat abateri pentru că încă nu s-a emis o decizie.

Practica orelor suplimentare și la șeful Jandarmeriei

G4media a dezvăluit ieri că Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), solicitând toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie.

Conducerea MAI are suspiciuni că Enescu a pontat sute de ore suplimentare executate mai ales noaptea și în zilele de week-end, fără acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Poliţie pentru G4Media.ro.  Verificările vizează şi alţi angajaţi ai Jandarmeriei, printre care şi iubita lui Bogdan Enescu.

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă în acest caz şi a solicitat documente justificative, au mai precizat sursele G4Media.ro. E vorba despre cercetări in rem (adică față de o situație, nu față de o persoană).

Nota: Material realizat de Clever News Center pentru G4media.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Sa caute si in alte parti vor gasi multe lucruri asemanatoare ,aceste metode(vechi de cind lumea ) ce tin de angajari fictive sau de salarii date unor persoane nicicind aflate in functii , sau de state false , ce nu exprima realitatea, sau de impartirea sumelor ce rezulta din incasarea banilor avind ca baza de pornire tot niste state de plata mincinoase , sau ,sau si iar sau

 2. stiti ce-o sa se intample ? le vor creste salariile, sporurile si pensiile speciale !!!

  dorneanu a primit 3 (trei) pensii si 2 (doua) salarii.
  in ultimele luni, de atata taiat. pensiile i-au crescut cu 2000 de eur.

  • Eu vreau sa stiu de unde au bani in bugetul de salarii pentru ore suplimentare! Ca doar nu sunt Regie Autonoma sa ia si bonusuri.
   Stai… banii aia sa provina din procentul amenzilor acordate?
   Pai.. sa nu mai plateasca lumea amenzile abuzive… ca sa nu ajunga in buzunarul sefilor.
   Era o vreme cand si cei de la ANPC primeau bonus din valoarea amenzilor date…
   Dar au stricat prostii tot sistemul…

 3. Ar trebui o lege ca cei care trebuie sa asigure respectarea legii, cei care voteaza si propun legi cat si cei care judeca cazurile penale si civile, sa beneficieze de o pedeapsa de cel putin 10 ori mai grea decat in mod normal.
  De altfel, la a 2-a abatere, oricat de minora (chiar si faptul ca a trecut pe rosu la semafor), infractorul, sa beneficieze de inchisoare pe viata cu executare fara drept de eliberare conditionata.

  Simplu nu?

 4. Mai bine sa distruga si talhareasca populatia alaturi de infractorii politici decat sa castige prin ore suplimentare.

  • @Emil – Bai, deficientule, da’ nu mai bine isi fac treaba corect si nu talharesc pe nimeni si nici nu se altura infractorilor politici? Chiar asa am ajuns? Adica faptul ca isi trag salarii nemeritate din banul public (adica din buzunarul nostru) nu se cheama tot furt de la populatie?
   PS: Nu stiu de ce imi bat gura (degetele) de pomana, pentru ca stiu ca emil e postac psd…

  • @Emil – Bai, deficientule, da’ nu mai bine isi fac treaba corect si nu talharesc pe nimeni si nici nu se altura infractorilor politici? Chiar asa am ajuns? Adica faptul ca isi trag salarii nemeritate din banul public (adica din buzunarul nostru) nu se cheama tot furt de la populatie?
   PS: Nu stiu de ce imi bat gura (degetele) de pomana, pentru ca stiu ca emil e postac psd…*

 5. iar noi, cei de aici, suntem invidiosi ca nu am avut ocazia de a fura la fel de mult.
  Nu suntem cu nimic mai buni decat ei.
  Sa incercam sa nu-i condamnam.

  • Severine, daca tu furi nu inseamna ca toti restul furam.
   Tu ai furat, si esti mandru de asta. Dar nu ma baga si pe mine in troaca ta, doar ca sa iesi tu curat. Eu nu m-am pontat suplimentar si nici n-am avut asemenea idei. Nu toti gandim ca tine, hot de buzunare ce esti!

   Eu te condamn, pentru ca eu respect legea!
   Cand o s-o respecti si tu, de-abia atunci sa deschizi gura!

  • du-te ba in PLM cu comentariul tau de idiot!!

 6. Vai, vai, vai … au bagat militienii locali manutele lor finute in buget …

  G4 Media, pe bune?! Chiar aveti impresia ca asta e o stire?!
  Pai asta se intampla la scara uriasa in toate „sistemele publice” … ia apucati-va de scormonit sistematic si meticulos in fiecare „institutie” … desigur, n-aveti voi atata popor („jurnalisti”) care sa scormoneasca… dar poate gasiti ceva mai multa „insistenta” si mai mult chef de diversificat subiectele pe aceeasi tema…
  Poate aflati ca din „linia intai in lupta cu SARS-Cov2” si cei din personalul care ar trebui sa faca curatenie, de la spatii verzi, din primarii, din consilii locale si judetene, din ministere si institutii descentralizate sau aflate sub autoritatea acestora samd …

  Sa fiti convinsi ca avem 3 sferturi din populatie anjajata „in lupta”, „in linia intai” … sau cum le ziceti voi – „eroii din linia intai”.

  PS
  Simt o imensa scarba … singura curiozitate pe care o mai am este „cati eroi” vor mai ramane dupa 4-5 ani de pandemie.

 7. Angajat Mapn, prestat în luna aprilie 14 zile în unitate(inclusiv toate sărbătorile pascale, legale), fără spor de noapte, fără nici o altă scamatorie de majorare a salariului. Acum nici măcar nu vor să audă cei de sus de libere compensatorii pentru orele suplimentare prestate. Nu vreau să mă victimizez însă noi, cei din MApN, chiar suntem cenușăresele din sistemul bugetar.

  • Regula de la MApN este corecta. In sistemul bugetar nu trebuie platite ore suplimentare, ci tebuie acordat timp liber corespunzator. La orele suplimentare se fura pe rupte acolo unde se acorda, intocmindu-se acte false.

 8. Bugetari pilosi, hrapareti si nesimțiți, măcar să fi făcut dreak ceva. Ar trebui desfiintati si trimiși în privat sau la cules de capsuni, să simtă viata reală.

 9. Cei mai prosti angajati de la stat, 2 clase , la fel ca personalul!

 10. Daca articolul este despre Politia Locala, de ce folositi fotografii cu autoturismele Politiei Nationale? Aduce mai multe click-uri, asa-i?

 11. si i-a controlat badalaul

 12. Cum este Primarul, asa si cei din subordinea lui..Politia Comunitara este exact in curtea lui..Oare Tudorache, cate ore suplimentare si-a pontat ca a lucrat la „binele” cetatenilor din sector??.
  Lucreaza intens zi si noapte la Puz-ul coordonator, ca o data in viata are aceasta ocazie..
  Si are un talent la 3D-uri, de nimeni nu-l intrece. Ati vazut ce frumos arata spitalul cu care se lauda ca o sa-l faca… 3D? Cum sa nu-ti treci ore suplimentare la atata munca??

 13. clica asta de „sefi” e sustinuta de politicieni, ei stiu si contoleaza tot ce se intampla

 14. Voi încă confundați POLITIA ROMANA …cu POLITIA LOCALA…pe politistii adevărați cu…GARDIENII PUBLICI…!
  RUSINE…daca nu știți să faceți diferenta!

 15. Bai asta e stat ? MAI, ce este ?
  Bai ce stat e acesta in care cei care ar trebui sa plice legea, sunt primii la furt ?
  Acest hoti trebuie dati afara si inchisi, astia-s interlopi in haine de stat !

 16. De ce nu se spune ca plata orelor suplinentare pentru politistii locali este ILEGALA in perioada 2020-2021? Si ca reprezentantii Curtii de Conturi au „halit”, fără să mestece, ce li s-a servit de la Politia Locala si au pus batista pe tambal.

 17. De ce nu se spune ca plata orelor suplimentare pentru politistii locali este ILEGALA in perioda 2020-2021? Si ca reprezentantii Curtii de Conturi au pus batista pe țambal, „halind” , fără să mestece, justificarea ineptă a Politiei Locale, preluata si insusita, dealtfel, si de Prinaria Sector 1.

 18. Eu sunt functionar public si stiu ca in 2020 si 2021 orele suplimentare se pot plati DOAR politistilor nu politistilor locali. E o mare diferenta.
  Chiar sa nu fi stiut asta reprezentantii Curtii de Conturi si sa fi pus batista pe tamval? Sa nu cunoasca faptul ca politistii locali sunt functionari publici ? Sau au cazut la pace…

 19. Nu ma mira deloc. Cand ursul pune lupii paznici la oi, la ce sa te astepti?

 20. Regula de la MApN este corecta. In sistemul bugetar nu trebuie platite ore suplimentare, ci tebuie acordat timp liber corespunzator. La orele suplimentare se fura pe rupte acolo unde se acorda, intocmindu-se acte false.

 21. Daca așa a zis șefu…. aruncă Peligrad …..

 22. Dezinformatorii de serviciu… titlu pompos, autospeciale ale MAI, dar in cuprins e vorba de politia locala… sunteti de ras, niste mascarici ce va credeti jurnalisti, dar habar nu aveti pe ce lume traiti :)))