G4Media.ro

Cum s-a ajuns la decizia CEDO în cazul Kovesi. Câteva detalii semnificative…

Cum s-a ajuns la decizia CEDO în cazul Kovesi. Câteva detalii semnificative din episodul demiterii șefei DNA

Statul român era capturat de infractori în 2018, cu Liviu Dragnea în frunte. Disperat să pună mâna pe DNA, pe justiție, pentru a opri anchetele, pentru a scăpa de închisoare și pentru a-și crește puterea, fostul lider PSD a cerut insistent și public demiterea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea procurorilor anticorupție.

Ministrul justiției de atunci, Tudorel Toader, parlamentarii PSD, ALDE și UDMR, majoritatea judecătorilor Curții Constituționale susținuți de ciomegele mediatice Antena 3 și RTV,  l-au ajutat în cele din urmă pe Dragnea să scape de Laura Codruța Kovesi. Raportorul deciziei din vara lui 2018 a fost însuși președintele CCR, Valer Dorneanu.

Cu toții au lăsat în urma lor una dintre cele mai rușinoase decizii pentru un stat, pentru care România a încasat marți o condamnare răsunătoare la CEDO. Curtea Constituțională s-a comportat atunci ca un grup de mardeiași politici care au ciomăgit juridic la ordinul unui infractor un procuror șef. De neimaginat într-un stat membru UE.

Aceasta este esența deciziei CEDO pronunțate marți, care îi dă câștig de cauză fostei șefe DNA. Curtea Constituțională a măcelărit un procuror șef fără a-i da posibilitatea să se apere, să conteste decizia, încălcându-i, prin urmare, dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, inclusiv dreptul la exprimare.

Cum să mai poată garanta CCR că veghează la respectarea Constituției din moment ce, printr-o singură decizie, a reușit să încalce atât de multe drepturi fundamentale? Prin urmare, apar total justificate ieșirile celor care au solicitat demisii în lanț.

Asociațiile de magistrați, fostul ministru al justiției, Ana Birchall, senatorul liberal, Laura Scântei, au cerut, după decizia CEDO, demisia președintelui CCR, Valer Dorneanu, demisiilie judecătorilor care au votat și susținut o decizie atât de rușinoasă pentru statul român, demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector al Universității. Ministrul justiției, Cătălin  Predoiu, a cerut guvernului României eliberarea lui Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Perfect justificată este și critica dură lansată marți de președintele Klaus Iohannis la adresa Curții Constituționale, solicitând revizuirea deciziei și reformarea din temelii a CCR, plus observația că, după decizia CEDO, crediblitatea Curții este puternic zdruncinată. De notat însă că șeful statului, deși constată răul imens făcut României prin decizia CCR, nu a cerut nici o demisie.

Putea să o facă, mai ales că în urmă cu doi ani se ruga insistent de fosta șefă DNA să demisioneze, să facă ea pasul înapoi. Nu i-a adresat public aceste rugăminți, dar o demisie i-ar fi făcut viața infinit mai ușoară. Nu ar fi fost pus în poziția neplăcută de a semna decretul de revocare. Astfel, și-ar fi păstrat intactă imaginea de apărător al justiției și al luptei anticorupție.

Din aceste motive, președintele Iohannis a tot sperat că va pleca singură. În ciuda presiunilor imense exercitate atât de puterea de atunci, cât și de șeful statului, Kovesi nu a demisionat și bine a făcut. Ar fi pierdut dreptul de a se mai adresa CEDO și ocazia de a se face dreptate. O demisie însemna apoi recunoașterea capetelor de acuzare din ”ievaluarea” lui Tudorel Toader.

În cele din urmă, a venit decizia CCR care l-a obligat pe șeful statului să o revoce, așa că s-a prevalat de asta.

Faptul că fosta șefă DNA n-a demisionat la solicitarea președintelui Iohannis n-a picat bine deloc la Cotroceni. Dovada acestor nemulțumiri a fost modul cum a tratat-o la ieșirea din scenă în iulie 2018, total lipsit de eleganță și fără să-i recunoască o clipă rolul jucat în lupta anti-corupție.

Anunțul semnării decretului de revocare nu l-a făcut șeful statului, ci purtătorul de cuvânt de atunci, Mădălina Dobrovolschi. Umilitor. Klaus Iohannis nu a simțit nevoia să-i adreseze mulțumiri sau să-i ia apărarea în fața asaltului PSD/ ALDE/ UDMR, de supărare că Laura Codruța Kovesi nu l-a ascultat când i-a cerut să demisioneze.

Iar despre decizia CCR, înfierată azi de Klaus Iohannis după ce a fost desființată practic de CEDO, președinția spunea cu totul altceva în urmă cu doi ani.

  • Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989. Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept. Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: „Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.”

Putea să refuze acum doi ani semnarea decretului? Putea să o apere mai mult pe Kovesi în fața asaltului PSD/ ALDE/ UDMR? În absența deciziei CEDO era mai dificil. De subliniat, totuși, că a semnat decretul fără să spună câteva cuvinte de apreciere pentru activitatea DNA sub conducerea lui Kovesi sau să pună câtuși de puțin la îndoială decizia CCR despre care azi spune că trebuie revizuită.

Între timp, Laura Codruța Kovesi a ajuns șefa Parchetului European, pe forțe proprii, fără prea mare sprijin din partea statului român.  Dimpotrivă, statul român a căutat până în ultimul moment să o împiedice, câtă vreme a fost condus de Liviu Dragnea.

Secția specială i-a deschis dosar penal la sesizarea fugarului Sebastian Ghiță, aceeași secție specială pe care noul guvern a uitat între timp să o desființeze așa cum promitea în campanie. Noul procurorul general, Gabriela Scutea, a ajuns chiar să-i justifice activitatea, cu argumentul că atâta vreme cât instituția este prevăzută de lege ea trebuie să funcționeze și să facă performanță.

Decizia CEDO ne amintește de vremurile când politicienii se luptau cu DNA, cu Kovesi. Pe atunci, instituția încă făcea dosare și se lupta cu corupția în condiții politice și mediatice de ostilitate maximă. Îmi amintesc bine cum mai toată lumea din politică, inclusiv liderii și baronii PNL, pe atunci în opoziție, erau exasperați, sătui până peste cap de lupta anticorupție și de LCK. Adevărul e că toți au dorit atunci să scape de ea, nu doar PSD și Dragnea.

Azi avem de câteva luni bune noi procurori-șefi, dar niciun mare dosar. Achiziții scandaloase ies la iveală una după alta, dar procurorii se fac că nu le văd, deși ele ajung exemple de corupție în Washington Post. Lupta anticorupție, independența justiției nu mai sunt demult teme de campanie pentru Klaus Iohannis și PNL. Dimpotrivă, odată ajunși la putere, se folosesc și ei cum pot de moștenirea urâtă lăsată de PSD, vezi cazul secției speciale, legile justiției mutilate etc.

Toate astea trebuie cunoscute azi, când CEDO i-a făcut dreptate fostei șefe DNA, supusă în urmă cu doi ani unor presiuni politice infernale pentru a pleca din funcție.

Cei care ar fi trebuit și atunci, și acum, să demisioneze sunt alții: Tudorel Toader, Valer Dorneanu, Florin Iordache și toți cei care au contribuit masiv la torpilarea justiției.

Lor ar fi trebuit să le ceară azi șeful statului demisia, pentru a recupera puțin din lipsa de curaj politic de acum doi ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

124 comentarii

  1. pesedistii & aliatii, tudoreii si ceceristii (invlusiv tov zegrean) l-au scos vinovat pe iohanis.
    a incalcat legea.

    complimenti a tutti

    • Ro este tara oamenilor cu functi in stat sri fura politicieni fura magistrati corupti toti fura inpeuna si toti se cunosc inte ei

    • Pina si Tapalaga da in Johannis pentru acea demitere al lui Kovesi, nu cumva sa scape ocazia. Johannis e un fanatic al respectarii legii chiar si cind nu ii convine si nu afacut altceva decit sa arate ca nu se simte mai presus de lege si a respectat decizia CCR chiar daca nu ii convenea.

    • Kise Leff Cand l-a scos Zegrean vinovat pe Iohannis?

    • @Vlaicu, pai exact, daca e un fanatic al respectarii legii sa faca ce-o zis omu’ in articol:

      „Lor ar fi trebuit să le ceară azi șeful statului demisia, pentru a recupera puțin din lipsa de curaj politic de acum doi ani.”

      dar adevarul ca Codruta e un ghimpe in coastele multor politicieni si toti is la tigara acum tocmai din cauza stirii. Pe langa asta guvernul sa faca bine sa reformeze institutiile publice, sa digitalizeze tot ca-i imbuibat statul de joburi degeaba pe o gramada de bani, sa desfiinteze pensiile speciale nemeritate, sa faca loc justitiei. Si apoi ne putem apuca de lucru ca viitorul Romaniei se duce pe plua. Tineti minte ca timp de 30 de ani partidele stiti voi care n-au facut nimic in afara de a fura tot ce se poate, se vor apuca de-acum incolo, asa ? Astia care sunteti pe la jumatatea vietii votati tot pe astia, sa pecetuiti si copiilor soarta 🙂

    • Domnule Dan Tapalaga, really???

      „Klaus Iohannis nu simțit nevoia să-i adreseze mulțumiri sau să-i ia apărarea în fața asaltului PSD/ ALDE/ UDMR, de supărare că Laura Codruța Kovesi nu l-a ascultat când i-a cerut să demisioneze.”

      Noi intelegem editoriale, influențe poate, but…
      … Really??? 🙄 E cam „lame” asta de la un jurnalist. Si da, am citit pana la final, si „palmele” date din scriitură cui trebuie. Un şef de stat a actionat „de suparare ca X nu l-a ascultat”?
      Dar nu cred (eu – un novice) ca asa trebuie neaparat scris, gen Turtureanu.
      Hm.

  2. Ma bucur enorm pentru VICTORIA D.nei Kovesi. Admir si respect tenacitatea Domniei Sale.
    Vinovatii carea au adus umilirea Romaniei in fata UE , sa raspunda cu functiile „DE INDATA’ Sa se termine odata cu „borhotimea” asta , care ne-a pagubit Tara si ne-a blocat progresul.

  3. Inca o biluta neagra pentru presedintele Iohannis dupa declaratia inadmisibila cu luarea Ardealului de catre unguri. Dl Tapalaga are dreptate: presedintele era obligat sa emita decretul de revocare din functie dar trebuia sa aiba curajul politic sa-i multumeasca lui Kovesi pentru aportul ei la o justitie independenta.

    • Unde scrie ca e inadmisibila ?
      Admisbil este ce fac ungurii ?
      Ungaria s-a purtat tiranic cu minoritatile in istoria sa. Relatie de tip stapan – sclav.
      Sovinisti si Iredentisti.

    • Esti dus? Cum adica declaratie inadmidibila? Pai a fost prea domn cu acele declaratii. Pentru asa ceva liderul politic de la Barcelona face 19 ani de puscarie. La noi le canta in struna PSD si ALDE.

    • HAI SICTIR! ȘI FIUL LUI TAC -TU CE E? TROACĂ DE PORCI? BĂȘINĂ DE PORC? SAU VRE-UN PORC DE RASĂ PSD-IST. PORCULUI DE RASĂ DE NIMIC NU-I PASA!

    • Tapalaga spune ca „În cele din urmă, a venit decizia CCR care l-a obligat pe șeful statului să o revoce, așa că s-a prevalat de asta’, dupa ce spusese ca s-a rugat de Kovesi sa-si dea demisia. Pai, e cam altfel, dar nu e prima oara cand Tapalaga impinge sa acrediteze o idee, cu fitile. Iohannis a refuzat s-o revoce. A spus ca e foarte multumit de activitatea ei si a DNA, chiar ca raspuns la propunerea lui TT de revocare. I-a multumit public de cateva ori inainte de toata povestea asta. Guvernul, dupa ce a primit decizia lui Iohannis de nerevocare, a zis ca are un conflict constitutional cu presedintele in speta respectiva si i-a cerut CCR sa admita si solutioneze conflictul. Primo, nu multi s-au gandit ca guvernul va merge mai departe in chestiunea asta. Zegrean a considerat ca guvernul se va opri, nu a merge mai departe, ca stia ca n-are temei legal sa il oblige pe presedinte sa revoce un procuror, c-asa cere ministrul de justitie. Pana cand CCR n-a dat decizia, Iohannis n-avea de ce sa-i ceara lui K. sa-si dea demisia, pentru ca el n-o dorea plecata, refuzase cererea lui TT. Si n-avea de unde sa stie cum va decide CCR. Putea banui, dar nu putea fi sigur. Dupa ce a aparut decizia CCR, poate ca au existat discutii intre Kovesi si Iohannis ce e de facut. Cert e ca Iohannis nu putea sa refuze respectarea deciziei CCR si ca si Kovesi avea argumente sa nu-si doreasca sa-si dea demisia. Dar sa spui ca Iohannis s-a prevalat de decizia CCR ca s-o demita, ignorand cu buna stiinta ca el n-a vrut s-o demita si n-ar fi demis-o in absenta deciziei CCR care il obliga s-o demita, e „low”.

  4. se schimba ceva? absolut nimic, tara ramane captiva mafiilor psd/pnl, care scapa de pedepse pe banda rulanta

    romanii nu sunt in stare ca conduca o tara, nu sunt in stare sa voteze cu oameni cinstiti, ei vor puterea doar ca sa fure, unde vedeti voi viitor pentru poporul asta parsiv?

  5. Iohannis a vrut guvernul sau, l a primit, cu Sica Mandolina in frunte. Si de altfel, toate vechi: PNL PSD ACEEASI COCINA DE PORCI!

    • HAI SICTIR! ȘI FIUL LUI TAC -TU CE E? TROACĂ DE PORCI? BĂȘINĂ DE PORC? SAU VRE-UN PORC DE RASĂ PSD-IST. PORCULUI DE RASĂ DE NIMIC NU-I PASA!

    • Site-ul asta e plin de stiri despre cum i s-a incalcat procuroarei Kovesi dreptul omului de a fi sefa peste Parchete, asa cum a fost peste un deceniu. Multi se si agita fata de asta la comentarii. Ironia este ca asta se intampla intr-un moment in care nimeni nu se plange ca tara e guvernata in plin abuz. Oamenii nu pot circula liber, sunt internari fortate, afaceri care mergeau uneori si de peste 25 de ani sunt inchise, taiate de la posibilitatea de a face venituri si impinse spre faliment, dreptul la munca a sute de mii de oameni este incalcat. Iar de asta nu mai zice nimeni nimic, desi acolo sunt lovite direct drepturile omului. La ora la care vorbim oameni care lucreaza la mici magazine, in spatii din mall-uri, in Horeca nu stiu ce vor manca si cand vor putea munci, dar noi ne ingrijim de cum si-a pierdut postu de sefa peste politia politica o femeie care oricum era platita regeste fata de pregatirea ei. Este absurd.

  6. Dane, ești măcinat de ranchiună… faci un rahat din meseria asta (nu de „jurnalist”, de „analist pârât”)… păcat…
    Eu aș fi început așa: „Dacă eram eu președinte în locul lui KWJ aș fi făcut așa…” Altminteri, sila!

    Pentru aducere aminte…
    https://www.cotidianul.ro/ministrul-justitiei-asteptat-sa-prezinte-raportul-privind-activitatea-dna/

    https://revista22.ro/actualitate-interna/dragnea-l-amenin-pe-iohannis-cu-suspendarea-dac-nu-d-decretul-de-demitere-a-lui-kovesi

    Și mai sunt multe de adăugat. În rest, doar „procese de intenție”: Dacă și cu parcă…

    • nu stiu pe ce planeta ai trait dar iohanis s-a jucat de-a inteligentul si cu nervii societatii civile care era in strada
      si nu e daca si cu parca
      fapte
      – nu a avut decenta, taria curajul sa vina el sa anunte revocarea
      – a simulat destul de tarziu o discutie cu societatea civila si nu doar pe tema referedrendumului
      – a venit in fata poporului cu niste legi inutilizabile desi ar fi putut scoate ceva util
      – a fost ZERO in promovarea referendumului, noroc cu tapalaga moise protv adevarul hotnews europafm USR societatea civila …
      – solutii la situatia LCK erau multe, presa vuia de idei , dar PROSTU nici macar nu a fost in stare sa ceara CCR O EXPLICATIE care sa ceara explicatii referitoare la demitere, ca sa opreasca abuzurile viitoare din partea politicului ….

      daca vii cu linkuri de pe cotidianul te cam caracterizezi

    • Sa inteleg ca prin ”PROSTU”, te referi la presedintele Iohannis? Hai ca esti nesimtit de-a dreptul, daca nu si de-a stangul, cam cum e linia pe la voi la usr, in ultima vreme!

  7. ce sa intamplat cu tapalaga? in tot articolul asta il critica cu BOLD pe KJ de vreo 4 ori?
    si de dragnea aminteste abia la final????
    wtf? dan tapalaga?
    normal ca acum 2 ani zicea ca ccr trebuie respectat. ce era sa faca pt dumnezeu?

    • Cine stie cine naiba il santajeaza sa scrie tampeniile astea ,asta ca sa nu cred ca e chiar ticalos fara sa il forteze nimeni.

    • Nu așa trebuie să fie jurnalismul, imparțial, critici când face cineva ceva rău și îl lauzi când face bine, nu îl critici/lauzi mereu? Da, președintele nu a avut de ales, decizia CCR îl obliga, dar a criticat decizia CCR și atunci, iar acum îl critică pe KJ nu pentru că a semnat, ci pentru modul cum s-a comportat (și atunci și acum).

  8. Cer scuze l a duamna laura

  9. N-am citit articolul, dar comentez!!!
    Ce vrea Dan, ne explica el „Moartea caprioarei”?!

  10. Asa, asa, FIX asa am postat inainte de a citi acest Articol al lui Tapalaga: am scris ca astept un articol scris de unul sau altul, FIX cu Atacuri la Presedintele Johannis, asa cum FAC Tapalaga si Pantazzi de fiecare data, de cateva Luni bune!
    Tot Johannis e de ‘vina”, FIX cum spune PSD!
    Sictir, Tapalaga, nu stiu cine te plateste dar ai ajuns o javra ordinara, ca mai toata Redactia g4media!

    Tapalaga, ai CITIT Legea autonomiei asa zisului tinut secuiesc, aia ADOPTATA tacit de Parlamentul Romaniei, ca NU ascris un cuvintel despre ea?
    Sictir!!!

    • Vreau să-ți spun ca mi-a părut bine ca te-am „cunoscut” și apreciez ca ai depus o munca extraordinara în spiritul adevărului! Am făcut asta pentru ca nu-i sigur ca te va mai lăsa să postezi după acest comentariu al tău!

    • Fix asa am postat la Ora 6:29, la Articolul: „VIDEO Klaus Iohannis, reacție la decizia CEDO: Curtea Constituțională are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR”, publicat pe Site-ul G4media dupa Ora 4pm!
      Rusine, Tapalaga!!

      Ia uite Tapalaga cum CEDO scrie negru pe alb că CCR a afectat Independența justiției, ceea ce pe tine nu te preocupa, tinta ta e Presedintele Romaniei, Klaus Johannis!

      „Curtea constată că ministrul Justiției din acea perioadă, Tudorel Toader, a invocat necesitatea Protejării statului de drept ca justificare a revocării lui Kovesi, o procedură pe care a declanșat-o după ce fosta procurorare șefă i-a Criticat propunerile legislative și a deschis anchete penale legate de adoptarea unor acte legislative(OUG 13). Acesta(Tudorel) a susținut de asemenea că comportamentului Laurei Codruța Kovesi a declanșat o criză în urma căreia România a devenit obiectul unor preocupări exprimate la nivel național, european și internațional.
      Formularea din paragraful 196 este extrem de acidă: „Nu criticile publice formulate de Laura Codruța Kovesi au stârnit îngrijorare pe plan intern și extern, ci acțiunea de revocare a sa demarată de Tudorel Toader.”
      „Curtea apreciază că revocarea petentei și motivele invocate pentru a o justifica sunt greu de conciliat cu importanța deosebită care trebuie acordată puterii judiciare, ramură independentă a puterii de stat, și cu principiul independenței parchetelor, care, potrivit instrumentelor internaționale, Consiliului Europei și altora, este un element crucial pentru apărarea independenței justiției. Apare deci că revocarea prematură a petentei a fost CONTRARA chiar scopului de Menținere a Independenței Justiției.
      Încetarea prematură a mandatului a fost o sancțiune severă, a înfrânt scopul menținerii Independenței judiciare și a avut un efect de INHIBARE a Procurorilor si Judecătorilor care în viitor ar vrea sa mai participe la dezbaterile publice privind reformele legislative din justiție și despre independența justiției, în general, subliniază CEDO.

      Ia zi, tu, Tapalaga, a-propos, pensionarul Valer Dorneanu care st”decide’ asa ceva si sta bine mersi in fruntea CCR-PSD, neatins, ne costa 150 000 de Euro/An!

    • Fix asa am postat la Ora 6:29, la Articolul: „VIDEO Klaus Iohannis, reacție la decizia CEDO: Curtea Constituțională are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR”, publicat pe Site-ul G4media dupa Ora 4pm!
      Rusine, Tapalaga!!

      Ia uite Tapalaga cum CEDO scrie negru pe alb că CCR a afectat Independența justiției, ceea ce pe tine nu te preocupa, tinta ta e Presedintele Romaniei, Klaus Johannis!

      „Curtea constată că ministrul Justiției din acea perioadă, Tudorel Toader, a invocat necesitatea Protejării statului de drept ca justificare a revocării lui Kovesi, o procedură pe care a declanșat-o după ce fosta procurorare șefă i-a Criticat propunerile legislative și a deschis anchete penale legate de adoptarea unor acte legislative(OUG 13). Acesta(Tudorel) a susținut de asemenea că comportamentului Laurei Codruța Kovesi a declanșat o criză în urma căreia România a devenit obiectul unor preocupări exprimate la nivel național, european și internațional.
      Formularea din paragraful 196 este extrem de acidă: „Nu criticile publice formulate de Laura Codruța Kovesi au stârnit îngrijorare pe plan intern și extern, ci acțiunea de revocare a sa demarată de Tudorel Toader.”
      „Curtea apreciază că revocarea petentei și motivele invocate pentru a o justifica sunt greu de conciliat cu importanța deosebită care trebuie acordată puterii judiciare, ramură independentă a puterii de stat, și cu principiul independenței parchetelor, care, potrivit instrumentelor internaționale, Consiliului Europei și altora, este un element crucial pentru apărarea independenței justiției. Apare deci că revocarea prematură a petentei a fost CONTRARA chiar scopului de Menținere a Independenței Justiției.
      Încetarea prematură a mandatului a fost o sancțiune severă, a înfrânt scopul menținerii Independenței judiciare și a avut un efect de INHIBARE a Procurorilor si Judecătorilor care în viitor ar vrea sa mai participe la dezbaterile publice privind reformele legislative din justiție și despre independența justiției, în general, subliniază CEDO.

      Ia zi, tu, Tapalaga, a-propos, pensionarul Valer Dorneanu care st”decide’ asa ceva si sta bine mersi in fruntea CCR-PSD, neatins, ne costa 150 000 de Euro/An!

      G4media, va rog sa dati postarea!!!

    • @Marcel Radulescu; Sambata pe 1 Mai m-au blocat TOATA ziua, NU mi-au dat nici o postare, se mai intamplase sa imi blocheze cate unul, dar rar!
      Sambata mi-au blocat TOT!
      Si Duminica DUPA Ora 16, la fel, mi-au BLOCAT Toate postarile, aba Luni dimineata am fost surprinsa sa treaca!
      NU m-ar mira, daca nu mai apar pe forum sa stiti ca e cenzura, marca comunista!
      Cat STAM ACASA voi posta, AM TIMP liber pentru asta!
      DUPA, voi fi ocupata cu micutul nepotel, abia asteptam sa fim cu el!!!

    • @Marcel Radulescu; Sambata pe 1 Mai m-au blocat TOATA ziua, NU mi-au dat nici o postare, se mai intamplase sa imi blocheze cate unul, dar rar!
      Sambata mi-au blocat TOT!
      Si Duminica DUPA Ora 16, la fel, mi-au BLOCAT Toate postarile, aba Luni dimineata am fost surprinsa sa treaca!
      NU m-ar mira, daca nu mai apar pe forum sa stiti ca e cenzura, marca comunista!
      Cat STAM ACASA voi posta, AM TIMP liber pentru asta!
      DUPA, voi fi ocupata cu micutul nepotel, abia asteptam sa fim cu el!

      G4media, va rog sa dati postarea!

    • Felicitari doamna ,intuitie perfecta.

  11. poate neamtul rominesc sa ceara demisii ? n ar insemna imixtiune in justitie ?
    de ce oare toti neavenitii scriu la romanica ?la asa gloata mere orice

  12. O interpretare fortata a lucrurilor ,evident partinitoare . Presedintele chiar a facilitat prin decretul pe care l-a semnat , tocmai aceasta posibilitate de adresare viitoare la la CEDO. Afirmatiile din text sunt nefondate , bazate pe presupuse cereri inexistente si finalizate prin presupuse rugaminiti adresate de presedinte sefei DNA. Presedintele unei natii nu adreseaza nici rugaminti , nici cereri particulare stiute ,vezi doamne ,de catre nu stiu cine sau care ziarist , nici nu se implica in jocuri de culise . Presedintele Iohannis ,asa cum o natie intreaga il stie ,respecta doar deciziile legale si legea ca un intreg .Nu ne aflam in bilciul (dar nu al desertaciunilor ) in care s a birfim pe la colt de strada , e o problema prea serioasa ce este tratata de textier neserios ,artificial si partinitor . Cit despre o eventuala cerere de demisie la nivelul CCR ,ea deja a fost pusa in discutie de alte personalitati politice ,iar presedintele nu se poate suprapune altor declaratii ,ca doar nu este circotasul de serviciu al natiei (asa cum inca cred unii ca ar trebui sa fie un presedinte )ci este vocea tuturor romanilor exprimata in situatii deosebite ,asa cum a fost cea cu Autonomia Tinutului Secuiesc si a Codului Administrativ .Nevoia de a critica pe cineva(in cazul nostru presedintele )nu poate contine si exprimarea unui neadevar sau a unor presupuse si inventate fapte sau cuvinte . Dorinta de a prezenta o stire , un fapt concret si mutarea prezentarii evenimentului in directia punerii pe seama presedintelui a unor imaginare presupus produse fapte, este nu numai disgratioasa dar si usor neserioasa .

    • Dar tu, ca vii cu speculațiile astea precum Președintele tău tocmai a facilitat aceasta dezvoltare a lucrurilor, prin executarea deciziei CCR, cum esti?!
      Imediat o sa ne spui ca a fost o întreaga strategie de la bun început și a fost urmata cu succes pas cu pas!
      Tu chiar ne jignești inteligenta unora dintre noi! Dar, chiar nu mai ai simțul măsurii și al ridicolului?!

    • Chiar daca e greu , nu iti fa probleme iti trece, sau crezi ca politica e de pe o zi pe alta . Vezi chiar ai ghicit .

    • Marcel . Dar tu zici la fel ca unii cum ca Iohannis nu e presedintele si al tau sau e numai a lui asta de ii zice valeleu ? Nu vezi in ce situatie te pui singur ?

    • Astia de le zisesi , dulcegarei , uitara ca daca Iohannis zicea ,niet, – Kovesi- nu era in veci procuror sef european .

    • Nu vad.

  13. Amintesc PSD-ului , care la acel moment era reprezentat la varf de Veorica , care s-a opus pana in ultima clipa, la votul din UE ptr. D. na Kovesi la functia de Procuror Sef European . Acum PSD prin vocea unui domn Romascanu , arunca vina asupra Presedintelui. Nu mai conteaza Trebuie sa plateasac cei vinovati de aceasta umilinta a Romaniei
    Dna Kovesi , ramane simbolul luptei anticoruptie , in istoria postedecembrista a Romaniei , platind cu functia si suportand toate umilintele din partea multor Ciurucuri penale din Romania si decizii ilegale ale unui asa zis SS . Dna. Kovesi s-a dovedit o adevarat luptatoare
    de cursa lunga pentru apararea adevarului si a legii. O admir si pretuiesc pentru rabdare , ambitie si tenacitatea de care a dat dovada in acest ultimi doi ani . Felicitari Dna. Kovesi .

  14. Putea să o facă, mai ales că în urmă cu doi ani se ruga insistent de fosta șefă DNA să demisioneze, să facă ea pasul înapoi. Nu i-a adresat public aceste rugăminți, dar o demisie i-ar fi făcut viața infinit mai ușoară.

    Care este dovada ca se ruga insistent ? Nu i-a adresat public aceste rugaminti ? Pe ce ne bazam ? Pe ura ta fata de Iohannis cauzata de debutul tau jurnalistic in poala lui Rosca Stanescu in care il acuzai de trafic de copii si apoi justitia v-a dat peste nas ?

    • Au iesit poatacii PNL la atac impotriva lui Tapalaga.
      Vai băieți, ce nu înțelegeți, PNL e USL amestecul grețos care a luptat impotriva lui Base si PDL-ului dupa care sau maritat cu d’alde Raluca si Buldogu’.
      Nu toti au memoria scurtă ca subiectele de pe ordinea de zi a postacului!

    • Și USR plus cu minus ce e?! Un zero.

    • Rusine Radulescu !
      Ce treaba are aici USR ? Te comporti ca un copil, zau !

    • Mai dute-n ma-ta dobitocule ! Ce legatura are USR cu toata povestea asta?

    • @Radulescu Marcel:
      Am fost in ma-ta si mi-a zis sa te intorci la ea ! Pardon , in ea ! :))))))))

  15. …”supusă în urmă cu doi ani unor presiuni politice infernale pentru a pleca din funcție”….
    Cam aceleasi presiuni facute atunci cand a venit in functie.

  16. Presupuneri,

    Sa spuna Tapalaga cu dovezi cand i-a cerut Klaus lui Kovesi sa demisioneze.

    Este o minciuna ordinara vehiculata de G4.

    • Te-ai ”iluminat”!
      Poate rămâi așa!

    • @metro, minciuna asta a fost aruncata in piață de CTP, acum a preluat-o G4, fara probe, fara pic de jenă. Asta e presa scrisă după 30 ani de la Revoluție. Nu știu cum era înainte, dar acum e ca la școală: toți scriu după dictare.

  17. Un text scris in graba , parca la comanda , ce contine multe neadevaruri si care compromite insasi notiunea de corectitudine jurnalistica .

    • Câți jurnaliști imparțiali cunoști?
      G4 și-a schimbat direcția pt că reclama, banul vine din alta parte. E f simplu: cine marchează cu banul, primește o imagine favorabilă.

    • @Alo: De acord, dar de unde le vin BANII?!
      Cine ii plateste, USR cumva?!
      Sau PSDeii i-au cumparat si pe ei?!

    • @lili, hai că te-ai prins, nici nu era greu
      Nu mă deranjează că scrie „favorabil” de unii, ideea e sa nu inventeze fapte și întâmplări create de proproa-i imaginație.

  18. Somnul ratiunii sau cum neputiinta naste monstri

  19. Cum e să fii în același timp si idiot și curvă mincinoasă?
    Sunt oripilat.
    Pentru prima dată nu mai fac nicio diferență intre G4Media si latrine, între Dan Tăpălagă și Mugur Ciuvică.
    KWI si LCK s-au înțeles asupra revocării și pașilor ulteriori care au adus lucrurile în situația actuală.
    Faptul că decretul de revocare a fost anunțat de Mădălina Dobrovolschi era doar o stratagemă pentru a nu da satisfacție grupului infracțional care capturase statul cu excepția funcției prezidențiale.
    Lucru care este dovedit cu succes chiar azi!
    Cât de josnic poți fi ca să murdărești totul cu dejecții de o asemenea factură?

    • Subscriu, parca citesti pe site-ul Latrinei 3 un articol scris de Mugur Ciuvica!!!!!!!
      Jalnic, Tapalaga, asa vei ramane in istoria Presei romanesti!!

    • Nu cumva sa scape ocazia Tapalaga sa mai dea in Johannis. Johannis e un fanatic al respectarii legii chiar si cind nu-i convine. Si asta a facut chiar daca l-a durut sufletul, a respectat decizia CCR. Nu s-a simtit mai presus de lege.

  20. Dute bai Tapalaga si te spanzura ca n-ai inceput cu începutul!

  21. Daca am invatat ceva din relatia (oficiala) cu americanii, este ca oamenii astia iti arata cam de unde trebuie sa culegi, dar nu iti baga in sac. In niciun caz nu am in vedere scrisorile imberbului Giuliani (desi e cam fosila), platit sub forma de lobby solid de mafioti romani. Pastrand proportiile si dincolo de metafore, coruptia trebuie definita din nou, in CSAT, ca amenintare la adresa securitatii statului. Iar procurorii romani trebuie sa revina la performantele profesionale dezirabile, fara ca rechizitoriile sa le fie scrise de instelati (où sont les SRIs d’antan?). Este nevoie inclusiv de activarea/folosirea/operationalizarea sectiei de interceptare proprii a MIn Public. Si da, pus parul pe corupti si hoti, traficanti de influenta mai ales cei din Parlament.
    Nu inteleg cum dracu’ au rebranduit astia SRI-ul de nu mai sunt in stare angajatii de acolo sa recunoasca o amenintare directa la adresa statului roman, precum initiativele din Parlament legate de unguri.
    Pai mai Helvig ce reorganizare este aceea in care ai reusit sa iti sabotezi propria institutie, de nu mai este in stare sa apere Romania de UDMR si revizionisti? Stau si ma intreb voi ce paziti? Cand ati citit ultima data legea de organizare proprie? Mai stiti ce misiuni aveti?

    • Da, sa prospere firmele proprii ale SRI.
      Asa urmăresc ei banul!

    • Apropo, am o fractura de logica:
      Care este noima daca într-un stat în care cel mai mare serviciu intern de informații are dreptul prin statut sa dețină firme comerciale proprii dar mai înființezi și Consiliul Concurentei?!
      Deci, pentru ce Consiliul Concurentei?!

    • Pai sa fuzioneze…prin absorbtie..zic.

  22. Da, iohannis putea sa o lase pe kovesi in functie. Dupa decizia ccr potrivit careia presedintele URMEAZA sa semneze decretul de demitere, eu in locul lui iohannis as fi zis: ok, deciziile ccr sunt definitive, eu urmeaza sa semnez decretul. Si imi vedeam mai departe de treaba. Ce s ar fi intamplat? Ma suspenda pesedeaua? Asa si? Venea moliceanu si semna el decretul. Apoi la referendum iohannis revenea. NU ERA EL CEL CARE SEMNASE UN ACT PROFUND ILEGAL. Acum el deconteaza impreuna cu ccr demiterea lui kovesi. Asa ii trebuie, e un presedinte ratat.

    • Asa sa fie, ca asa merita!
      Se scăpa în pantaloni de teama ca ar fi trebuit sa treacă printr-un referendum!
      Și nu voia suspendare, ca să nu zică lumea ca seamana cu Basescu!!
      Și atâta încredere avea în poporul lui ca îl va vota din nou la referendum!!!
      Atâta încredere am și eu în el!
      Dacă cineva are impresia ca lui îi pasă vreo clipa de popor în ansamblul sau, îl felicit pentru încredere!

    • Iar fracturati logica cu proprile vostre angoase .Adica in mintea voastra trebuia sa accepte suspendarea , ca asa vi se nazare si sa lase la conducerea statului pe seful senatului , care isi facea de cap cu legislatia cum dorea . Mai dulcegareilor , habar nu aveti de politichie .

    • Marcel , iar ai dat-o in bara cu logica . Stii cum ar fi aratat Romania daca Iohannis isi vedea de palatul Cotroceni si nu anula 70 la suta din legile produse de fosta guvernare / Iti inteleg refularile , mai cunosc personal si altii ce gindesc (mai degraba nu )aidoma ca tine .Inca nu intelegi de ce a fost votat Iohannis de asa un numar mare de romani / Este ca nu pricepi ? ?

  23. Wow ce mizerie de articol.
    Parca as auzi ce spune Ciuvica , oare de unde stie Tapalaga ca Johannis i-a cerut demisia lui Kovesi personal ca doar nu are microfoane in birou ,sau poate are……

  24. tapalaga,esti pierdut man!cum mama masii de treaba se face ca o concluzie a articolului tau ar fi ca presedintele iohannis e la fel de vinovat de revocarea d nei kovesi ca si ccr!!!ce s a intamplat de ti s a pus pata asa rau pe omul asta,te a injurat de mama?!!!

    • Pai nu presedintele tau, fost premier USL, a semnat acel decret prompt? Cand a dat-o afara pe Kovesi cu secretara (purtatoarea de cuvant) a fost mai rau decat o injuratura de mama. Dupa aia i-a mai dat vreo 3 sanse PSD-ului, pana au pus jandarmeria pe noi si s-a prins ca poa sa scape de ei.

  25. HAI SICTIR! ȘI FIUL LUI TAC -TU CE E? TROACĂ DE PORCI? BĂȘINĂ DE PORC? SAU VRE-UN PORC DE RASĂ PSD-IST. PORCULUI DE RASĂ DE NIMIC NU-I PASA!

  26. Subiectul zilei este Laura Codruta Kovesi, nu Iohannis.
    Recapituland: a fost nevoie de Parlament, Guvern, CCR si multi ani-ura la niste televizuni pentru a o putea demite.
    A refuzat sa-si dea demisia si bine a facut, indiferent cine a fost deranjat sau nu. A concurat singura pentru functia de procuror sef european si a castigat in ciuda europarlamentarilor PSD, a ministrului „justitiei” (care a trimis UE o scrisorica defaimatoare) si a incercarii Sectiei Speciale de a-i interzice iesirea din tara.
    Una peste alta, cu bune si cu rele, Laura Codruta Kovesi e singurul roman care-i da PSD-ului placute suedeze in continuu, fara numar si fara capat. Ea este, cu adevarat, singura opozitie credibila la pesedism, aldism si alte afectiuni similare.
    Daca ar candida la prezidentiale, nu vad pe nimeni sa-i stea in fata, chiar pe nimeni. Doar ganditi-va ce candidati si ce alesi avem si am avut. Codruta are ouale cat gipanele lor, mai mult curaj si mai multa minte decat oricare dintre ei.
    Despre asta e vorba, dl. Iohannis doar s-a nimerit prin preajma ei.

    • Să n-ai parte de copii dacă KWI nu a avut niciun rol în succesul LCK, sau ei de tine!
      Merge așa?
      Ai opțiuni!

    • @Devil Shaiseh
      Cu sustinatori ca tine n-are nevoie de dusmani KWI.
      Vezi sa-ti iei pastilele la timp.

    • N-am susținut pe nimeni.
      Ți-am pus o simplă întrebare incomodă!
      La care nu aveai cum să răspunzi pentru că știi foarte bine că minți ca o curvă PSD-istă.
      În continuare ai opțiuni!

    • Dintre noi doi, dumneata esti cu siguranta pesedist. Isi recruteasza sustinatorii dintre tampitii cu idei fixe, te califici cu brio. Fa-te bine sau evita sa vorbesti cu mine, nu-mi plac prostii si ii fac de rusine de cate ori pot.
      E una sa ataci persoana si alta sa-i ataci copiii, cam aia e limita patologicului, bolnavior mic ce esti.

    • @Vali
      Dragul meu nu am atacat pe nimeni.
      Pentru a nu fi surprins când va fi prea târziu…
      Ti-am arătat doar care sunt riscurile care vin la pachet cu meseria de curvă.
      Dacă nu știai, încă poți lua în considerare că așa merg lucrurile.
      Nu am nicio vină, cred totuși că trebuia să știi asta.
      În continuare ai opțiuni!
      Depinde de tine.

    • @devil ceva
      Sunt convins ca stii riscurile meseriei tale, dar nu-i cazul sa-ti faci griji pentru mine, n-am nicio intentie sa-ti ocup trotuarul.
      Astept scuze pentru discutia despre copii, pe urma continuam, daca te poti concentra destul.

    • @Vali
      Nu este nici o glumă și nici rea intenție.
      Este doar o relație între cauză și efect.
      Alegerile pe care le faci te definesc.
      Nu-mi pot cere scuze pentru că te-am prevenit.
      Pot doar să regret că nu pricepi.

    • @devil
      Nu esti doar prost, esti si las.
      Citeste-ti primul si ultimul comentariu si vezi daca esti tot tu. Ti-a scazut aplombul, este? Baga de seama cu cine stai de vorba si nu te mai lega de copii daca nu esti o jigodie de doi bani. Daca esti, fa cum crezi ca-i mai bine, cine-s eu sa te opresc?!
      In orice caz, nu a mers, te-ai flescait inainte de termen.
      Comentariul meu este si ramane despre Kovesi, nu ma intereseaza Iohannis.

    • @Vali
      OK!
      Răspunsul tău ne aduce la punctul de plecare.
      Se pare că ai ales.

    • In incheiere ai spus un adevar dureros: Iohannis doar s-a nimerit, nu doar prin preajma Doamnei Kovesi, dar si prin politica. USL scrie pe el, cel care „a mai dat o sansa” psd-ului la guvernare. Din pacate este un om foarte slab, cam fara caracter (asta e , nu toti au asa ceva, ca nu se poate cumpara) si care nu prea a avut curaj sa ia decizii dure de frica sifonarii „imaginii” de mare democrat, de om corect ce respecta legea. Din pacate nu a inteles nici o clipa ca a fost ales presedinte dintr-un motiv foarte simplu: celalalt era mult mai periculos, ticalos si cum mai vreti. Si nici nu va intelege deoarece are o foarte buna parere despre sine.

  27. Cam fortat sa faci afirmatii de genul; Iohannis suparat ca nu a demisionat, poate chiar au vorbit intre ei ce cale au de urmat si pur si simplu nu a dorit s-o demita. Sau, ce putea sa zica Iohannis despre respectarea Constitutiei? nu-i valabila si pentru el? Sau, nu a iesit el sa anunte ci Dobrovolski. Pai de ce sa iasa? Obtinu-se un trofeu? Sau, Iohannis si PNL nu mai sunt interesati de legile justitiei? Ce sansa are in Parlamentul asta sa treaca o lege cu modificari la legile mutilate de PSD? Dar ce se impune dupa decizia CEDO? A, am gasit; USR a propus o lege recenta sa dea o ordonanta de urgenta pe o tema serioasa ca fond dar neserioasa in majoritatea detinuta de PSD cu aliatii lui in Parlament.

  28. S-au activat securistii, au uitat de virus si de toate :)) Mori de ras, demisia CCR urgent, sa punem de-ai lui Predoiu ! preferabil plagiatori, cum a pus la Parchet.

    Las-o jos ca macane Talpalarga.

  29. Vremea politicii romantice a trecut Tapalaga. Adversarii politici nu-si dau demisia de onoare pentru ca le-o cere formal presedintele. Merge cu adevarat numai cind le ceri demisia in baza unei legi. Daca Johannis le-ar fi cerut demisia fara o baza legala cu siguranta Tapalaga l-ar fi invinuit de politicianism, ca vrea sa mai dea o lovitura de imagine.

  30. LCK parca a ajuns simbolul justitiei romane.
    Adusa ca sefa de Parchet General de Macovei in 2005 de la un parchet de pe linga o judecatorie, la initiativa lui Basescu ( avea reusita de 100% adica 3 cazuri rfectuate si castigate.. Basescu) .
    A devenit o parghie in regimul Basescu si o peroada dupa, fiind de acord sa aduca si sa implice SRI in justitie, o practica groteasca pentru un stat de drept .
    Cand a venit PSD la putere s-a mai racorit dar soarta i-a fost pecetluita orice ar fi facut.

    Decizia CEDO nu spune ce grozava procuroare era ci doar ca nu a putut contesta in justitie demiterea .
    Nu stiu ce va face la Parchetul European fara SRI , nu va avea de-a face cu mocirla din Romania- ma cam indoiesc ca va performa

    • Cedo nu spune ca nu s a putut apara.
      Spune ca din pricina faptului ca nu a avut (Kovesi) exemple de apel in contencios administrativ la decizia de revocare, ea nu a facut demersuri in sensul asta.
      Iar onorata Cedo spune exact ca”nu este convinsa” ca a avut posibilitatea de a se apara.
      Ciudata formulare. Nu precizezi ce curte ar fi avut la dispozitie sa faca apel dar spui ca nu esti convinsa.

  31. Stai, că am înțeles acum: deci Klaus Iohannis este vinovat pentru demiterea lui Kovesi! Aha. Profundă analiză, dom-le!

    Și anume, de ce e vinovat? A, da, pentru că n-a zis. Nu pentru că n-a făcut! N-a zis nimic. Asta îl face mai vinovat, în ochii lui Tapalaga, decât e însuși Dragnea!

    Mă Mir că nu pomenește nimic Tapa despre lipsa dezbaterilor din campania trecută. De fapt, de la lipsa dezbaterilor electorale a pornit chiar și virusul ăsta.

  32. Din articol reiese ca vinovatul principal e Johanis.
    Uite asa ne caram si de pe site-ul asta

  33. Sluguța trebuia sa plece din momentul in care trăia love cu penalul Ghiță și îl aștepta la portița, și când o fugărea penalul Dracnia cu soricul in curtea SRI. In schimb a preferat sa minta și sa miorlăie ca este persecutata de penali. Asta este Sclavuta un procuror mincinos cu onoarea reperata de PPE prin CEDO.

  34. Decizia CEDO este o imensa pata pe obrazul Romaniei adusa de profesorul universitar Tudorel Toader si de avocatii infractorilor din CCR. Atunci cand subordonezi justitia politicului nu are cum sa iasa bine. Infractorii isi impart linistiti prada in timp ce justitia este redusa la tacere.
    Iar in timp ce Predoiu a inchis ministerul din cauza pandemiei, SS-ul isi alege o noua conducere.

  35. Mda, asa de răsunător cazul încât articolul asta are cinci mii și ceva de cititori toată ziua și 70 de comentatori postaci de la diverse partide.. Până și horoscopul de la ProTV are triplu😁

  36. Azi vad o comparatie uluitore: LCK o persoana umila , o persoana cu mult bun simt , o persoana obisnuita la prima ochire , dar ea este imensa daca treci de prima impresie, o Ioana D`Arc al justitiei romanesti , o trimfatoare a sperantei unei intregi tari , prim procuror al elitei UE ; Pe de alta parte nu o pot uita pe pupila lui dragnea : veorica! o mai tineti minte in ce tinute opulente si faraonice aparea iar cand deschidea fleanca….dar totusi de luni bune poate un an si ceva era cel mai puternic om din Romania.
    Probabil o fi un semnal, poate il vad eu indepartat , dar azi eu vad o agramata din prim ministru a ajuns in ceata disparitei politice(probabil la cratita sau la barfa) , iar pe cealalta talera o invingatoare pe cele mai inalte culmi ale profesionalismului, poate sa fie asta un semnal sa il scoatem si noi pe dracu din casa si sa urmam ACEL EXEMPLU(aviz amatorilor).
    Inca o data Codruta, Multumim ca esti si ca esti romanca.
    P.S. Totodata am pierdut un roman bun si profesionist care putea fi un pion al cladirii Romaniei moderne.

  37. Domnul Tapalaga nu scapa ocazia de a dedica o buna parte din articol denigrarii lui Iohannis.
    Iohannis e vinovatul de serviciu pentru tot ce misca, raul, ramul. Domnul Tapalaga isi urmeaza drumul neabatut de a gasi vini presedintelui, pe care nu il inghite. Nimic nou.

    • Pai nu m-am putut abtine ca sa iti raspund :
      1. Putea Iohanita sa faca blestematul ala de referndum mult mai devreme cu interbari pertinente cum ar fi : Vreti o politica de pedepsire mai crunta a infractorilor?
      Vreti ca avizul csm sa fie obligatoriu? si sa nu fi ajuns la demitere?!
      2. Putea iohanita sa nu puna o imagine a justitiei juste sa nu isi dea demisia?!
      3. Putea sa dea un decret intentionat ilegal prin formulare de exemplu ca LCK sa poata ataca pe motive de legalitate si apoi sa ceara lamurire ccr(cum poate ccr sa ii ia drepturi si sa oblige persoana cu cele mai multe voturi= reprezentare) sa taraganeze lupta cat poate ca asa zicea ca o sa apere justitia?!
      Si eu l-am votat , dar nu s-a ridicat la inaltimea votului…

    • Andrei.Presedintele nu putea sa faca ce visezi tu in timpul liber . Presedintele face ce ii permite legea , ce balivernesti tu NU

    • @Andrei, Ba rusnache, Johannis nu da decrete intentionat ilegale. Poate face greseli dar nu da decrete intentionat ilegale. Asta faceti voi la ciuma rosie cu focar in Rusia.

    • Pe bune?! Adica referendum nu poate face desi a facut unul , sa greseasca un decret nu putea ca e omeneste,si poate sa si ceara lamuriri ccr(care e deplin politica si de multe ori anti-constitutionala) nu sa stea ca mutu

  38. @Vlaicu -Pai stati putin, Tapalaga tot timpul ii cauta nod in papura lui Iohannis. La G4 obiectivitatea se invarte in jurul criticilor mai pe fata sau mai voalate, sau macar tangentiale, a presedintelui Iohannis. Chiar si atunci cand se prefac ca nu cunosc atributiile si puterile absolut limitate ale presedintelui.

  39. Unde sunt sobolanii PSD sa dea cu rahat in CEDO? Ca doar CEDO face parte din statul paralel.
    Sunt convins ca pleava PSD va reveni.

    • Sunt peste tot si cu manualul trolului rus in brate. Kovesi a repurtat un mare succes astazi, toate discutiile care duc in alta directie servesc doar pesedeului si pesedistilor.
      Pur si simplu i-a rupt. Sef peste procurorii UE si o victorie deosebita la CEDO, una care se va lasa cu urmari juridice si politice pentru mult mai multa vreme decat cred natafletii astia :))

    • Ce de zgomot! Si pentru ce: o tanti procuroare a fost demisa cand trebuia demisa si trimisa in judecata pentru abuz in serviciu si represiune nedreapta. A incurajat unitatea de elita de la Ploiesti sa fabrice probe si sa ”paradeasca” pe unul si pe altul, dupa cum i se scula lu’Onea.In calitate ei de sefa n-a luat nici o masura cind niste subordonati de-ai ei de la Oradea”bagau spaima” in judecatori . Asa se intampla cand , din functionari publici faci din procurori ,magistrati. In care tara din UE mai exista anomalia asta? La Bruxelles tanti LCK e tot magistrat? Subordonatii ei de-acolo,procurori,sunt tot magistrati?

  40. Dacă Codruța era cinstită, ce căuta la șpriț cu Dragnea, Maior, Ghiță, Oprea și Ponta? Îi submina din interior? S-au certat de la bani. Păi Dragnea atât a furat? 70.000 de euro? Hrebenciuc, Năstase, Băsescu, Berceanu, Videanu, Udrea, Cocoș, Orban, ăia de la UDMR, Abramburica, nimic nu s-a întâmplat cu ei

  41. Iohannis…
    Cu niște ani în urmă, președintele de-atunci al Portugaliei a promulgat legea căsătoriilor între persoane de același sex însă a ieșit în fața poporului său și-a declarat: ,,promulg această lege împotriva convingerilor mele personale”.
    Atît trebuia să facă și Iohannis, cînd a semnat decretul de revocare a L.C.K.
    … pentru o Românie normală.

  42. 1. S-a ajuns la CCR pentru că președintele a refuzat să o demită.
    2. Președintele a lăudat în permanență munca doamnei și a DNA.
    3. Trebuie să fi de de o nimicnicie fără seamăn să scrii că președintele s-a rugat de d-na Kovesi să demisioneze.
    4. Faptul că nu d. Iohannis a anunțat demiterea doamnei Kovesi a fost dat o palmă CCR. Este greu de înțeles pentru persoanele fără demnitate. Nu?
    5. Citează mizeriile scrise de idolul dumitale, d. Băsescu, fos președinte al României, despre d. Kovesi.
    6. Tot articolul nu face altceva decât să vă descalifice nu numai ca jurnalist dar și ca o persoană cu o anumită ținută morală.

    • Primele doua puncte sunt corecte, asa este. Iohannis a sustinut-o pe Kovesi ai a refuzat sa o demita initial.
      Al treilea se refera la o speculatie, nu o certitudine. Nu stim daca e adevarat sau nu. Eu nu stiu si nici tu nu stii, e o speculatie.
      Punctul 4 nu e corect si tocmai persoanele cu demnitate inteleg asta. Nu-i demiti prin proxy tocmai pentru ca vei alimenta speculatiile potrivit carora te rogi de ea sa-si dea demisia ca sa n-o dai tu afara si sa te sifonezi la imagine. De fapt asta e si cuiul, singurul lucru care e deopotriva real si interpretabil. Aici a gresit Iohannis, in opinia mea.
      Nu comentez 5 si 6, nu au legatura cu nimic. Realitatea este ca nu ne dam lectii despre tinuta morala pe aici pentru ca suntem anonimi si nu avem pozitia sau ascendentul care sa ne permita sa tinem prelegeri despre moralitate.

    • A respinge sau a admite propunerea ministrului Tudorel era o atribuție a președintelui până să bage batul prin gard CCR-ul. Băsescu E o relicva politica, dar Iohannis a fost și este primul om din stat cu implicație directa in demiterea lui kovesi , și pe bună dreptate E un actor principal în distribuție. Nu înțeleg de ce multi dintre voi se incolacesc de piciorul lui Iohannis , și Iohannis E om și el a greșit și va greși. Chiar nu înțeleg de ce E vina lui tăpălagă că aruncă o parte din vina și pe Iohannis, nu tăpălagă a demis-o.

  43. mvai, cât deranj între fanii iohanniști, că cum se poate să vină tocmai acuma Codruța Kovesi să tulbure apele, când se știe că Iohannis este un mare democrat și pro-justiție liberă. De unde se știe? Păi, uite, după ce a reușit să preia guvernarea de la mafioții PSD, primul lucru pe care l-a făcut a fost să desființeze prin ordonanță de urgență secția specială și să numească în fruntea parchetelor procurori șefi asupra cărora nu planează nicio controversă :)))). Îi știți nu? Știți pe cine a numit Iohannis în fruntea marilor parchete? Dacă nu îi știți, căutați-i puțin. O să aveți o mare surpriză, zici că au fost numiți de Tudorel Toader. Unii chiar au fost propuși de Tudorel Toader :)))
    Dar să revenim. Am citit vreo 50 de comentarii mai sus în care iohanniștii se întreabă năuci: DE UNDE ȘTII TĂPĂLAGĂ CĂ IOHANNIS I-A CERUT LUI KOVESI SĂ DEMISIONEZE? DE UNDEEEE??? DE CE EȘTI RĂU, TĂPĂLAGĂĂĂĂĂ ȘI NU NE LAȘI PRE NOI SĂ NE LEGĂNĂM ÎNTR-O PÂNZĂ DE PĂIANJĂN? EȘTI PESEDIST, TĂPĂLAGĂ? DACĂ DAI ÎN IOHANNIS AJUȚI PESEDOIUL, LA ASTA TE-AI GÂNDIT, TĂPĂLAGĂĂĂHĂHĂHĂĂĂĂĂ (arteziană de lacrimi, pe fundal).
    De unde se știe totuși că Iohannis i-a cerut lui Kovesi să demisioneze, oferindu-i pentru asta postul de consilier prezidențial pe probleme de justiție? Se știe din mai multe surse de la palatul Cotroceni. Dar sursele fiind surse, pot să nu fie crezute, și e corect așa. Dar ieri seară, doamna Kovesi a făcut NIMIC ALTCEVA decât SĂ CONFIRME. Întrebată dacă este adevărat că Iohannis i-a propus să demisioneze, ce zice doamna Kovesi: nu pot să confirm și nici să infirm, nu fac publice discuțiile mele private cu demnitari :))))))).
    Lovitură de maestru. Nu face publice detalii din discuții private. DECÂT CĂ DACĂ NU I-AR FI CERUT, DETALIILE NU AR FI EXISTAT. :)))) Doar spunând asta, că nu face publice DETALII, Kovesi a confirmat că aceste detalii EXISTĂ. Ori dacă nu i-ar fi cerut, nu ar fi existat detalii. Un lucru care nu există nu are detalii. Ceainicul de dimensiunea unei planete care este în opoziție cu Terra față de soare nu are detalii, pentru că nu există :))))
    Fani Iohanniști (și/sau postaci), hai acum cu hatereala contra lui Kovesi :))))

    • @johnny
      Cu observatia ca dna Kovesi a confirmat ca a avut loc cel putin o discutie privata si nu ca in timpul acesteia/acestora i s-a cerut demisia in schimbul unei alte pozitii.
      Nu stim ce-au discutat, dar au discutat, asta a confirmat Kovesi.
      Oricum nu mai conteaza acum si, sincer sa fiu, nu stiu de unde pana unde reactia asta complet deplasata a sustinatorilor presedintelui intr-un moment care n-are legatura cu Iohannis. Cel mai elegant era sa-i acorde toate meritele (pentru ca sunt cu certitudine doar ale ei) si sa vina saptamana viitoare cu niste treburi de tipul „e minunata Kovesi, a facut o treaba deosebita, dar si noi o sprijinim si am sprijinit-o”.
      Grija de astazi a sustinatorilor presedintelui a fost in incerce sa „ia caimacul” si asta e o prostie si o ticalosie.
      Am scris si mai sus: meritele sunt exclusiv ale doamnei Kovesi, n-are cu cine sa le imparta. Basescu s-a lepadat de ea, Iohannis n-a putut s-o sprijine atunci cand a fost demisa, iar pesedistii si aldistii n-au sprijiinit-o chiar niciodata.

    • ctp a fost primul care a făcut public că surse de la Palatul Cotroceni l-au informat că Iohannis i-a cerut lui Kovesi să demisioneze https://imgur.com/2D2wtno

    • declarația de ieri a lui Kovesi https://imgur.com/JkNYgR5

    • Uitasem de asta, dar nu schimba prea mult lucrurile. Speculatia cu solicitarea demisiei circula de multa vreme si vad ca inca ies scantei cand e amintita.
      Este posibil, eu cred ca-i chiar probabil, dar nu avem certitudini si nici n-o sa avem pentru ca dna Kovesi e prea desteapta sa scoata porumbelul, iar Iohannis n-are niciun interes s-o spuna.
      Ce ma deranjeaza e ca de la o discutie spre o reusita a unui om cu adevarat deosebit am ajuns la o discutie despre Iohannis care n-are nici in clin, nici in manec cu CEDO si Kovesi.
      Iohannis e complet irelevant in contextul asta.

    • Vali, așa e, a confirmat că a avut loc o discuție. Și nu a infirmat și nici nu a confirmat că i s-a cerut demisia. DAR DAR DAR! De ce nu ar fi infirmat, dacă nu ar fi avut loc? Ce principii o pot opri pe Kovesi să oprească marea nedreptate care i s-ar face lui Iohannis, dacă s-ar spune că a făcut un lucru, și el nu a făcut acel lucru?
      Altă întrebare: de ce Iohannis nu a contrazis afirmația asta? Prima dată a fost făcută de CTP acum peste un an, ce îl putea opri pe Iohannis să spună: această cerere a mea NU A EXISTAT?
      ctp în 2019 https://imgur.com/2D2wtno

    • @johnny
      Raspunsul este ca, cel mai probabil, Iohannis i-a cerut intr-adevar demisia lui Kovesi. Oricare dintre ei ar putea pur si simplu s-o nege, dar niciunul n-o face. Pentru mine asta e suficient, dar nu pot impune altora sa creada ceea ce este, totusi, doar o speculatie.
      In subsidiar, reactia sustinatorilor lui Iohannis ne arata ca cei doi nu prea se iubesc, doar ca drumului doamnei Kovesi e tot in sus, iar al lui Iohannis nu stim in ce directie.
      E gresit sa se compare cu ea sau sa incerce sa se puna impotriva ei, complet gresit.
      E treaba lui.

    • Expresia folosita de doamna Kovesi si care va atrage atit de mult in capcana propriei intelegeri , este uzual folosita si raspunsul nu are legatura cu nici una dintre formele interpretative pe care unii le atribuie gresit acestor cuvinte . Expresia , tine doar de credibilitatea (raportata le persoana ) ce poate aparea in urma unui raspuns cu da sau nu si care arunca in derizoriu, indiferent care dintre afirmatii este facuta . Daca spui da , te vor contesta multi , daca spui nu se va intimpla la fel si credibilitatea celui ce da raspunsul (atentie nu este vorba despre cel cu care ai avut o discutie, ci de propria ta imagine )devine – fum – .Expresia in cauza tocmai asta evita si ea are tocmai aceasta calitate de a nu iti distruge propria credibilitate . Acum ca intelesarati cum sta treaba poate va modificati intelegerea sau poate nu .

    • @de la valeeeeu
      E o treaba foarte simpla, nu-i chiar un secret de stat, asa-i? Spui nu si gata, oricare dintre ei poate spune ca nu a exista o asemenea propunere, in special Iohannis care e cel mai afectat de speculatiile pe tema asta.
      Repet: nu inseamna ca s-a intamplat, avem doar speculatii. In contextul actual problema a devenit neimportanta, face parte din trecut si e irelevanta. Un adevar suparator l-ar putea deranja pe Iohannis, dar cariera lui politica interna n-are ce sa pateasca, iar la extern nu s-ar sinchisi nimeni. Pentru Kovesi ar fi o treaba benigna, indiferent care-i adevarul, n-ar face-o nici mai buna si nici mai rea decat este. Sincer nu ma (mai) intereseaza daca sau nu i-a propus sa-si dea demisia.

  44. @de la valeeeeu
    Am uitat: e o greseala de logica in ce afirmi: „Daca spui da , te vor contesta multi , daca spui nu se va intimpla la fel”
    Nu este adevarat. Doar unul dintre ei poate sa-l contrazica pe celalalt, de unde ai scos „multi”?
    Nu, nici vorba, nu asa justifici faptul ca niciunul nu vrea sa spuna daca este sau nu este adevarat.
    Ramane cum am stabilit: e irelevant si tardiv.

    • Vali nu cred ca ai inteles ce zic . Dar , ma rog , poti bate gura ,ca e gratis .

    • Da, domnule, asa-i. Esti foarte greu de inteles deoarece te exprimi extrem de elevat, iar subiectul este in stratosfera cunoasterii. Asa este.