G4Media.ro

Iohannis a revocat-o pe Kovesi de la șefia DNA. Anunțul a fost…

Iohannis a revocat-o pe Kovesi de la șefia DNA. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt

Președintele Klaus Iohannis a revocat-o luni din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Anunțul nu a fost făcut de președinte, ci de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi,  care a declarat luni dimineață într-o declarație de presă la Palatul  Cotroceni că ”în executarea deciziei CCR, președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a doamnei Kovesi din funcția de procuror șef DNA”.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a anunțat Dobrovolschi.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță”, a mai precizat ea.

Purtătorul de cuvânt al președintelui a subliniat că șeful statului atrage atenția că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. ”Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă”, a explicat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a precizat că președintele consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată: ”În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare”.

”Hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept. Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi”, a justificat Mădălina Dobrovolski revocarea de către Klaus Iohannis a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Declarația integrală a Mădălinei Dobrovolschi:

Bună ziua!

Vă mulțumesc pentru participarea la această declarație de presă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: „Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis,  a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

81 comentarii

 1. moarte pesedeului. Codruța te susținem

  • băsescu a fost rău dar toți oamenii puși de băsescu sunt buni, a?

  • A fost rau pe Dracu’, a fost doar ahtiat dupa ”savarina” blondei din Plescoi, ”echipata” cu 2… lin…dice si pentru treaba asta a pierdut enorm…!
   A, si a mai fost si …bautura, batu-o-ar vina!

  • moarte dna-ului. Tudorel te sustinem

 2. Fuck Iohannis, pt care am stat la coada 8.5 ore

  • si ce vrei ma sa faca? daca nu a avut de ales si nenorocitii de la CCR mai nou decid si cine trebuie dat jos? putea sa incalce asa flagrant regulile? l-au facut aia e. si eu am sperat la un as in joben, se pare ca n-are. degeaba esti suparat, alternativa era Ponta cand l-ai votat pe Iohannis. chiar vrei sa facem un exercitiu de imaginatie sa vedem unde eram acum cu ponta? ma indoiesc.
   asta e, speram sa iasa bine in final totusi. oricum la anul ii expira mandatul.

  • andrei, ia mai lasă-mă… din ”ce să facă” în ”ce să facă”, până la victoria finală a pesedeului contra româniei. să facă orice în loc să o revoce. Să facă grevă prezidențială! ai auzit că există așa ceva? Să declare că respectă CONSTITUȚIA și nu o curte constituțională condusă de fostul președinte pesedist al camerei deputaților! Să ceară intrarea în legalitate a curții, care are un judecător nelegitim. În plm, numai un suflet de sclav face niște lucruri inimaginabile numai pentru că ”NU ARE CE SĂ FACĂ”
   MOARTE PESEDEULUI! CODRUȚA PREȘEDINTE

  • Pentru Andrei :
   Deciziile CCR se aplica doar daca sunt temeinice, legale si constitutionale.
   Oricum deciziile se aplica doar in viitor.
   CCR nu rescrie Constitutia, asa cum vor penalii.
   Daca CCR ii cerea presedintelui sa declare razboi SUA, Rusiei, Frantei si Japoniei, presedintele tebuia sa execute o asemenea decizie aberanta ?
   Daca CCR ii cerea presedintelui sa o revoce pe Sefa DNA pentru ca l-a impuscat pe J. F. Kennedy, cu toate ca Sefa DNA nici nu se nascuse atunci, presedintele trebuia sa execute o asemenea decizie aberanta ?
   Asa este si cazut de fata. Ministrul corupt si las al justitiei a acuzat-o pe Sefa DNA de 20 de fapte. toate aceste acuzatii au fost integral demontate de sefa DNA si de CSM. Cum sa fie obligat presedintele sa execute o decizie bazata doar pe minciunile formulate de ministrul corupt si las al justitiei ?
   1. Guvernul nu are nicio atributie in cazul revocarii. Deci nu exista niciun conflict intre presedinte si guvern. Cererea ministrului corupt si las al justitiei trebuia respinsa ca inadmisibila.
   2. CCR s-a prefacut ca intelege ca presedintele a spus ca cererea este legala, dar nu ar fi oportuna revocarea, cind de fapt, presedintele a spus ca niciunul din motivele invocate nu se sustine, deci cererea este ilegala.
   Presedintele trebuia sa constate ca CCR, parlamentul si guvernul sunt acaparate de un grup infractional organizat, trebuia sa constate ca siguranta nationala este pusa in pericol, trebuia sa suspende constitutia, sa dizovle parlamentul, sa demita guvernul sa-i revoce pe judecatorii corupti de la CCR, ICCJ si CSM (aflati in slujba mafiei psd) si sa numeasca un premier tehnocrat, care sa organizeze alegeri generale anticipate, la care penalii sa nu aiba dreptul sa participe.

  • N-ai stat la coada pt. Iohannis, nu fi fraier. Ai stat la coada pt. tine si viitorul tarii tale si e OK, asta si trebuie sa faci.

  • @johnny, chestia asta cu „greva prezidentiala” il sperie pe KWl, pt ca a mai facut cineva in Romania greva si dupa ce a rezistat cativa ani, l-au „suspendat” !

   PS. Or Werner mai vrea inca 5 ani de „domneste dar nu guverneaza” ! 😉

  • Klaus putea face lucruri pentru a nu o revoca pe Kovesi, de exemplu putea considera sentinta CCR nelegal avand in vedere ca a fost un judecator care nu avea dreptul sa fie acolo.

  • Andrei, sa fim serios Iohannis a fost un presedinte foarte slab si dezinteresat.
   Ce putea sa faca?
   1. In loc sa se plimbe prin vacante exotice, sa stea sa rezolve problemele reale. Sa ne amintim de scandalul HexiPharma cand s-a aflat ca presedintele avea informatii, ce a spus el: „”Citim rapoartele si ne declaram informati”. Sa ne amintim ca a acceptat un al treilea guvern PSD condus de o analfabeta, in ideea ca se va face de ras si el va creste in sondaje. Sa ne amintim cand a fost intrebat acum multe luni despre intentia ministrului justitiei de a o demite pe Codruta ce a spus: „Aceasta situatie se va stinge de la sine”

   2. Sa fim seriosi, Codruta trebuia demisa demult, deoarece isi cam incepuse sa isi faca de cap si se folosea de DNA pentru propriile interese si nu se ajungea la situatia penibila de astazi cand prin decizie CCR ministrul justitiei poate sa faca ce vrea muschiul lui. Daca am fi avut ziaristi adevarati in tara asta, puteau sa faca niste anchete de vedea toata lumea care-i treaba cu Codruta. In schimb presa platita de PSD o dadea inainte cu „statul paralel” si protejarea coruptilor, iar presa „de dreapta” o dadea inainte cu Codruta razboinicul luminii care se lupta cu coruptii. Nimeni nu a avut interesul sa investigheze faptul ca coruptii si Codruta chiar colaborau si totul era o lupta pt. putere. Daca Iohanis chiar vroia sa faca ceva, o schimba pe Codruta inainte sa vina PSD la putere si punea un procuror cu adevarat onest.

   3. Ultimul gest de lasitate e ca nici macar nu a avut sange in instalatie sa anunte el decizia de astazi, ci si-a trimit purtatorul de cuvant.

   In concluzie Romania e mancata. Condusa de un partid pus numai pe furat, „aparata” de un presedinte slab, incompetent si pe care nu il intereseaza decat vacantele sale, cu o opozitie in degringolada si care de multe ori este de acord cu legile votate de PSD, dar se prefac ca voteaza contra, cu o justitie care nu a functionat niciodata si care se duce si mai in jos…. Singura speranta acum e sa vina cineva si sa o cumpere pe bucati, ca e clar ca de functionat nu are cum sa mai functioneze

 3. DNA tesustinem ! jos psd-ul !

 4. De ce nu vă place să scrieți cuvintele întregi și scrieți telegrame? 🙂

 5. A amenintat dracnea cu suspendarea iar iohanis s-a executat rapid, ce carpa de presedinte…

 6. Sper sa nu mai fiu nevoit sa-l votez vreo data pe Iohannis. Putea face mult mai multe…

 7. Sa pisat pe rezistenti IohAnus,Demisia escroxului de case.

  • pe voi se pisa Dragnea si Dancila. Si mai si faceti gargara.

  • Postacii PSDisti care vin cu slogane precum „la munca” sunt asistati social.

  • ”La munca ….”, pentru ca noi analfabetii nu am avut chef nici de mers la scoala, daramite sa prestam vreo activitate…! Dar nu e bai, nea Liviu o sa ne dea cu alternanta: ba ajutoare sociale, ba mu..ie cat sa putem duce! Las ‘ ca-i bine asa !

 8. Calea e deschisă pentru Cioloș sau altcineva din partea opoziției. Iohannis va sta în câte vacanțe va dori din decembrie 2019. Doar dacă vreun as pe mânecă. vedem…

 9. I-o fi citit doamna Carmen pe wikend?

 10. Oricum nu avea de ales. Daca nu respecta decizia CCr nu era cu nimic mai presus decat borfasii PSD. Acum, Augustin Lazar o sa numeasca un interimar care o sa fie cel putin la fel de bun. Din punctul meu de vedere a fost o decizie corecta, mai ales ca deja se depasise termenul de 30 de zile. Iohannia a pierdut la capitolul imagine, probabil intre cei care nu inteleg pe deplin situatia. Una peste alta, Tariceanu ar fi facut mai mult rau ca interimar. 🙂

  • Deși e corect ce spui, cred că e mai mult optimist…

   Dar, poate asta va ”asigura” prezența pe 10 august…

 11. Ati votat o cârpă si vroiati altceva?Păi de unde?:))) de după perdea?

  • Cealalta optiune era Ponta, un mincinos patologic. Romanii au ales corect in 2014, problema e ca n-au mai fost la vot in 2016, puterile presedintelui nu sunt infinite.

   CCR e numita politic pe baza Parlamentului (6 membri din 9) – deci daca romanii ar fi fost destepti, ar fi mers la vot in 2016 si ar fi pus stampila pe USR, singurul partid votabil, necorupt.

   Acum aruncati vina pe Iohannis fiindca e mai simplu decat a recunoaste ca 60% din votanti, 12 milioane de romani, n-au votat.

 12. Tocmai ce zisese Tariceanu ca nu au vara asta voturi suficiente ca sa-l suspende ! 🙂

  PS. Baiat finut, Klaus asta : nu a vrut sa le strice concediile pesedisto-aldistilor ! 😉

  • Respectarea constitutiei nu este valabil in functie de voturile psd. a fost decizia corecta, indiferent ca ne place sau nu.

  • sinx: mai sunteți mulți? Trebuia să respecte CONSTITUȚIA, nu o curte constituțională condusă de dorneanu, fostul președinte pesedist al camerei deputaților. Cu constituția în mână trebuia să declare că nu o revocă pe kovesi

  • Johnny, la intrebarea daca mai suntem multi ai dat-o in bara rau de tot. Contrar asteptarilor tale, as turna napalm peste orice corupt, in special aia de culoare rosie. CCR este singura in masura sa judece daca se respecta constitutia sau nu. Deja faptul ca Iohannis refuza sa o revoce, contrar deciziei CCR, devenise o vulnerabilitate plus subiect de propaganda pesedista. SI mie imi place de Kovesi insa her Iohannis a dormit in ghete si s-a trezit cu lupul intrat in stana. Eu tot sper sa scoata de undeva un glont de argint insa incep sa am dubii.

   PS: chiar m-am simtit jignit la aluzia ta cum ca as fi postac pesedist, mai ales ca ii combat cu argumente peste tot pe unde ii prind.

 13. Mda….

  Si-a pierdut votul meu in 2019….duca-se

 14. Dle Iohannis, ati ingenunchiat in fata coruptilor si penalilor din PSD-ALDE.
  Sa va fie rusine!
  Pe mine nu ma mai reprezentati si nici ca veti mai primi votul meu vreodata. Invatati de la eroii acestei tari ce a insemnat demnitatea si interesul national si dati-va demisia dvs, este ultimul lucru bun pe care il puteti face.

 15. Intreb si eu: Oare pe cine va trebui sa votam in 2019 pentru a ne fi Presedinte? Gasiti-l/o repede, pana nu isi va cauta Tradiceanu costum pe masura…!

  Indraznesc cu o propunere: Codruta…?!

  • codruța!.. a zis că nu candidează, dar sper că se întâmplă o minune și se răzgândește. Este infinit mai deșteaptă și mai puternică și mai de caracter decât iohannis

  • Pana in 2019 vine 10 august 2018 cand este anuntat un miting la care, avand in vedere hotararea de astazi a lui Iohannis ,cu atat mai mult trebuie sa iesim multi ! Cat mai multi. Foarte multi !
   Se pare ca drumurile noastre se despart asa ca el cu ale lui (doar nu a facut modificari la resedinta pt a nu beneficia de ele din plin) si noi cu ale noastre, respectiv cu apararea justitiei si statului de drept.

   PS. Sa-ti mai spun ceva ! Daca CCR ii ia Presedintelui prerogativa reprezentarii Romaniei la Consiliul European nu vad de ce sa se mai omoare romanul sa aleaga pe cineva care „domneste dar nu guverneaza” ! 😉

 16. Mesaj de la publicul Neversee pentru milka cu cabina: never see you again!

 17. Haideți s-o ascultăm la 12 pe Kovesi și să ciulim bine urechile.

 18. Acum să aprobe și referendum pentru 300 de parlamentari care este perfect legal

 19. Mulți cetățenii , fără cunoștință de cauză , comentează fără logică . Odată ce Curtea Constituțională , a dat un verdict , Iohannis trebuia să revoce , fără comentarii . Un președinte care nu aplică legea , atunci , nu mai există democrație în țară !

 20. Eu v am tot spus ca Johanes, premierul de la Grivco, este copil de mingi la PSD!

 21. O mizerie ! S-a speriat ca il suspenda! Acum , ca-sa-si bata joc de el, Dragnea si Tariceanu ar putea sa-l suspende totusi. Pentruca a intarziat prea mult cu demiterea lui Kovesi, vor ” argumenta ” ei.
  La referendumul care va urma nu ma voi duce sa-i salvez pielea lui Klaus. Sa ramana demis ! Un neamt fricos ! Rusine!

  • cel mai tare ar fi! și după demitere s-ar organiza alegeri, și dacă ar candida codruța ar câștiga din primul tur. Să înțeleagă și iohannis că nu poți prosti pe toată lumea tot timpul #premierusl

 22. Fara nici o exagerare D_ul Dragnea este cel mai bun politician. din ultimii 50 de ani…

  • am ajuns și io la concluzia asta de câteva ori: la alegerile din 2016 când a mers pe burtă și retardații absenteiști au absentat de la vot, la demiterea lui grindeanu, la demiterea lui tudose, la nominalizarea lui dăncilă când președintele s-a executat, a semnat de ziceai că e notar, și acum la demiterea lui kovesi.
   Sau mai este o variantă: nu este dragnea bun, este Iohannis un jeg

  • ”D_ul” vine de la ”dobitocul” ori de la ”dementul”…?

 23. Dl. Bogdan Dusa vine cu o ideea aici:
  https://www.g4media.ro/o-saptamana-grea-pentru-klaus-iohannis.html

  ”Am impresia ca se omite din vedere un lucru: daca Iohannis semneaza decretul de revocare, LCK are solutia atacarii in contencios administrativ a acestui decret. Ce ar impiedica-o sa faca lucrul asta? Pana sa fie numit noul procuror-sef, la toamna, daca instanta decide anularea decretului, LCK revine fumusel in functie. De ce nu ar fi o ipoteza plauzibila?”

  Ce spuneti, merge…?

 24. Și daca e un târg ( Kovesi in schimbul debarcării lui dra*nea) , de care știu doar câțiva mahări pesede?

 25. Domnule Iohannis ,

  Dormiti linistit la Cotroceni pana la anul , PSD are grija tara in locul dumneavoastra !
  Ati batut palma cu infractorii inca de cand ati numit-o premier pe Vasilicaviorica !!!
  Doar ati mimat opozitia fata de binomul toxic PSD-ALDE. Dracnea si a lui curte neconstitutionala (condusa de un comunist psd-ist) va rade in nas.
  Tocmai v-ati luat adio de al 2-lea mandat !!!
  Nu stiu ce om intreg la cap va mai poate vota dupa porcaria pe care ati facut-o.

 26. Domnule Iohannis ,

  Te-a amenintat un pic Dracnea cu ANAF-ul si te-ai pisat pe tine. Oare sa fie la mijloc ceva sambure de adevar ? Te are infractorul cu ceva la mana ?
  De azi poti fi numit presedinte de onoare al PSD.

 27. Sintem devastati. Cum, Iohannis nu lupta pentru noi, in locul nostru, pai d-aia l-am ales? Milioane de gogomani care au votat Iohannis cu gindul la Basescu (sau poate in subconstient la Ceasca, cine stie?) si, dupa aia, la parlamentare si-au pus palma-n cur si au lasat psd-ul sa cistige se perpelesc revoltati acum.
  Iohannis nu-i un erou, n-a fost niciodata, s-a dovedit un bun administrator si de aia ii trebuia si un guvern care sa-l sustina. Da’ cine sa inteleaga ce vrea omul cu „guvernul meu”? E, nu-i nimic, omul cit traieste invata, daca poate.

 28. Daca a cedat și a semnat revocarea pe motiv că nu avea altă opțiune. Sa vina să facă referendum ptr 300 de parlamentari , depolitizarea tuturor instituțiilor . Și înăsprirea codului penal . Asta ar fii cel mai firesc lucru . Dar declanșarea referendumului sa fie făcută de mâine . Sa nu mai stea nimeni în vacanță.

 29. POPOR de CRETINI,
  Daca ies in strada 5000-6000 si mereu aceeasi si iese o lichea ca IORDACHE si il ia la misto pe Presedinte , asta este soarta acestei tari . Sa va conduca dragnea, nicolicea, dancila, S nicolae, tudorel etc etc
  daca ies in strada 1 milion, jigodiile se sperie

 30. Aoleu ce foc, ce jaleeee…
  Cea mai frumoasa muzica, schelaiturile transgenderilor sorositi, de pe g4m …

  • Macar Veorica nu este simbolul acestei tabere. Analfabetii si puscariabilii sunt in tabara cealalta. Spor la adunat ruble. Fara gluma! In curand va deveni moneda noastra, ca vad ca mentalitatea deja se afla aici.

  • PS: Ia si te uita la discurscul Codrutei, sa vezi ce inseamna un om cu coloana vertebrala, educat si profesionist. Nu He-He si make a photo.

  • Mars de aici trol psd-ist.

 31. Viitorul arată bine!

 32. Johnny, la intrebarea daca mai suntem multi ai dat-o in bara rau de tot. Contrar asteptarilor tale, as turna napalm peste orice corupt, in special aia de culoare rosie. CCR este singura in masura sa judece daca se respecta constitutia sau nu. Deja faptul ca Iohannis refuza sa o revoce, contrar deciziei CCR, devenise o vulnerabilitate plus subiect de propaganda pesedista. SI mie imi place de Kovesi insa her Iohannis a dormit in ghete si s-a trezit cu lupul intrat in stana. Eu tot sper sa scoata de undeva un glont de argint insa incep sa am dubii.

  PS: chiar m-am simtit jignit la aluzia ta cum ca as fi postac pesedist, mai ales ca ii combat cu argumente peste tot pe unde ii prind.

  • chiar nu mă gândeam că ești postac, am zis mulți care sunt dispuși să-l cauționeze pe Iohannis la infinit

 33. Are cineva o funie pentru Iordache? Deja imi vine sa sparg monitorul numai cand ii vad fata.

 34. Avea dreptate Basescu cand l-a numit pe actualul presedinte (spre binele nostru nu mai prinde „ficusul” inca un mandat) …”PREMIERUL DE LA GRIVCO” !!!
  Oare il are infractorul Voiculescu si gasca lui de hoti cu ceva la mana?
  Intreb si eu…
  Dracnea si PSD liber la furat !
  Rusine Klaus !!!!

 35. Iohannis e mort politic, un tantalau mai mare rar am vazut. Acum pot sa-l si suspende ca la cat de nepopular este nici nu il vor mai alege oamenii.

 36. M-am trezit de dimineata destul de bine dispus,cu chef de viata.pana am iesit de la dus sotia facuse deja 2 cafelute pe care le-am baut impreuna si am plecat la job unde pe la ora 9 am primit si vestea ca in cursul zilei de astazi se fa vace o plata mai veche destul de consistenta…ce sa mai o zi minunata…pana la 11 cand am intrat sa citesc stirile…acum la 11:30 simt un sentiment profund de greata,de deznadejde simt ca iarasi am fost scuipat in ochi de psd,nu mai am nici un chef de munca(de fapt cred ca o sa-mi iau liber) simt ca mi-am pierdut timpul in piata de pomana pt ca sunt prea neimportant pt a fi bagat in seama si ma simt TRADAT…de ce plm trebuie sa-mi strice ziua niste ordinari?????????????????????

 37. Iohannis esti o dezamagire!!!!!!!!!!!! Nici macar nu te-ai chinuit….mi-e jena de jena ta! Macar puteai sa iesi sa vorbesti, sa te explici si sa ii multumesti acestei femei – o profesionista cum rar mai gasesti in Romania PSD-ista. Degeaba ai citit 3 saptamani ca tot un trist ai ramas.

  Codrutza succes si mi-as dori sa intri in politica!

 38. Dar daca procedam ca la SAH si sacrificam un pion – spre exemplu pe Liviu Nicolae Dracnea – oare nu putem recupera Regina in aceste conditii…?

 39. Cititndu-va comentariile, mi se confirma faptul ca sunteti inculti dpdv juridic sadea (a se vedea ideea pliurda cum ca respectarea Constitutiei nu ar presupune si respectarea deciziilor institutiei -CCR- care guverneaza aplicarea legii fundamentale…??? doar o minte nelustruita intelectual ar putea scoate o asa gogomanie. In logica asta absurda, toti infractorii ar refuza respectarea hotararilor instantelor, pe ideea ca respectarea legilor nu echivaleaza cu respectarea instantelor ale caror hotarari le-ar considera ilegale). Si mi se mai confirma faptul ca sunteti fff usor manipulabili si ca, de fapt, luptati nu pt o cauza obiectiva, ci pt a va exprima propriile convingeri politice subiective, anume potrivnice unui partid politic (PSD), in favoarea altor formatiuni politice si a altor oameni politici (ex. Iohannis etc.). De fapt proba indubitabila ca demersul vostru este subiectiv a reprezentat-o faptul ca, desi instantele au decis definitiv ca Iohannis si-a procurat cu rea-credinta si prin uz de fals o casa de pe urma careia a castigat ilegitim sute de mii de euro (fapta care, prin prisma efectelor/prejudiciului si a formei vinovatiei – rea credinta, este mai grava decat multe infractiuni), nu ati protestat impotriva acestui personaj (dimpotriva, l-ati legitimat in continuare…procedand subiectiv exact ca sustinatorii antisocialilor de la PSD). Si va spune toate astea unul care nu ar vota PSD nici daca ar fi singurul partid de pe pamant si reformat de o mie de ori. Dar asta nu ma face sa nu observ cat interes si subiectivism este de partea protestantilor care, in fapt, confunda lupta pt o cauza cu afinitatile politice si sprijnul, direct, indirect sau implicit, pt anumiti oameni politici sau conducatori de institutii (precum Kovesi…luptele pt cauzele sociale nu trebuie sa se confunde niciodata cu manifestul pro persona, altfel totul e o afacere personala si subiectiva).

  • @Cris,
   Ia uite unde era pitit intelectualul/la juridic/a…!
   De act de Vanzare-Cumparare ati auzit, sau nu e cazul la cei ca voi, pentru ca oricum sunteti obisnuiti sa luati cu japca ?!

 40. Tudoreleeee, iesi cu furtunul in piata si spal-o de paiatele pro occidentale ! La armata cu ei, sa invete DUCIUPLINA ! Hai RUSSIA , iti intindem mana ! Vrem cooperare cu CHINA, RUSSIA, SERBIA, TURCIA, ISRAEL si „tigrii asiatici” . Occidentul vrea sa ne ‘manevreze” continuu ! Nu mai tine , a zburat ” puiu’ cu ata ! Traiasca asistatii din toata lumea ! SI , SENOR !!!

  • La …SENOR Liviu te referi…? Are deja pregatit ”cazanul” suflat cu aur si cu capacul transparent…Sper ca lemnele sa nu soseasca umede, dupa atatea ploi….

 41. Consider că Președintele a făcut ceea ce trebuia să facă.
  Unde ați fost, în toată această perioadă-de la momentul primrii propunerii de revocare a L.C.Kovesi și pâna azi -voi care strigați acum, atât de violent, împotriva Președintelui ?

 42. …explica ce ai vrut sa spui cu actul de Vanzare-Cumparare, dar ia in seama la explicatie de ce au decis definitiv si irevocabil instantele, anume in sensul ca Iohannis a procedat cu rea-credinta la dobandirea proprietatii respective, acceptand folosirea in propriul interes a unui act/testament despre care stia ca este fals, care fusese infirmat prin expertiza grafologica intr-un dosar in care chiar sotii Iohannis fusesera parti. Prin urmare, aceleasi instante au descis ca sotii Iohannis au figurat şi în calitate de beneficiari ai certificatului de moştenitor, neputându-se reţine buna-credinţă a soţilor cumpărători (sotii Iohannis). Iata un alt citat din una dintre motivarile instantelor in acest caz: „CAUZA ILICITĂ izvorâtă din FRAUDAREA LEGII ce a invalidat certificatul de moștenitor se extinde şi asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent, terţii, în speţă doar pârâtul KLAUS WERNER JOHANNIS NEFIIND APĂRAT DE PREZUMŢIA DE BUNĂ CREDINŢĂ, faţă de AMPLOAREA OPERAŢIUNII ILICITE rezultată din hotărârile judecătoreşti definitive pronunţate (…) Actul juridic subsecvent, întemeindu-se pe un act juridic încheiat prin fraudarea legii şi fondat pe o cauză ilicită, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei credinţe a terţului, mai ales că ACESTA ESTE SOŢUL celeilalte părţi contractante care la rândul său a participat la întocmirea actului nul iniţial.” Iar daca punem in dubiu solutiile judecatoresti in acest caz, de ce sa nu le pundem in dubiu si pe cele pronuntate impotriva altor oameni politici. Ori le acceptam pe toate, ori pe niciuna. Ori ii punem la zid pe toti oamenii politici care au savarsit fapte antisociale (indiferent de natura lor civila sau penala), ori ii „spalam„ pe toti.

 43. Poate ca presedintele a ales sa respecte decizia CCR pentru a crea un precedent de necontestat pentru cand Curtea se va propunta pe Codurile Penale. Poate stie ca ele vor fi respinse de Curte, si atunci va obliga si parlamentul sa tina cont de aceasta decizie, la fel cum a facut-o si el.
  Coalitia care urla de o luna incoace ca deciziile curtii sunt obligatorii, cu greu ar putea sa nu le respecte la randul ei.
  Poate ca astfel Iohannis a sacrificat-o pe LCK pentru a salva Codurile Penale, dandu-ne astfel sperante de lupta pe viitor. Asta s-ar corela si cu mesajul mobilizant transmit si de Kovesi in declaratia de presa.

 44. Sau poate ca presedintele, in profunzimea unei strategii elubru-laborioase, a vrut sa se kache aur si sa se pische diamante pe populatie… Ce tot va ivartiti in jurul unei situatii axiomatice – presedintele era obligat sa puna in aplicare (nu doar sa respecte in abstract) o decizie general obligatorie a CCR. SIMPLU!

 45. Faza cu „da banii inapoi Herr Präsident” a inceput ca din senin. Apoi s-a jucat ca un fel de ping-pong agresiv si extrem de perfid intre cativa pesedei, care au uitat subit ca vorbesc de un proces civil in care regulile jocului difera de penal si ANAF-ul face doar joc de grezne. Ei bine, acela a fost momentul cand dra666nea a facut primul pas catre suspendare. Facea parte dintr-un tablou mai larg menit sa demonstreze tuturor ca presedintele e doar un personaj abuziv, dubios, care incalca legile dupa bunul plac pornind de la chestii aparent minore pana la cele ce tin de deciziile CCR. Nu s-a asteptat ca Iohannis sa faca gestul de azi, ca doar asta explica de ce inca ii suiera furios printre dinti ca nu renunta la ideea suspendarii. Presedintele i-a zburat in ultima clipa satisfactia sadica de a semna cu propria mana demisia d-nei Kovesi si de a incerca s-o umileasca mai apoi, public, printr-un discurs cu final apoteotic.