G4Media.ro

Cum au evoluat cazurile de COVID-19 de la începutul pandemiei și care…

Sursa foto: Captură

Cum au evoluat cazurile de COVID-19 de la începutul pandemiei și care sunt vârfurile celui de-al treilea val/ Doar 4 țări din Europa raportează mai puține cazuri / Franța, pe primul loc, cu o medie de 38.000 de infectări zilnice. România, în a doua parte a clasamentului, cu o medie de 6.000 de cazuri 

Tabloul la zi, prezentat de Johns Hopkins University, care prezintă numărul de cazuri, din ianuarie 2020 până în martie 2021, ținând cont de media pe șapte zile, arată că statele din Europa cu cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19 sunt Franța – cu o medie de 38.000 de cazuri, Turcia – 32.000 și Polonia – 29.000. România, cu o medie de 6.000 de cazuri zilnice, mai este urmată de Suedia (6.000), Serbia, Marea Britanie și Belgia, cu câte 5.000 de cazuri în medie, arată graficul publicat de BBC.

Graficul arată și vârfurile de infectare și cum a evoluat numărul de cazuri COVID-19 în perioada analizată. În acest moment, Rusia, Cehia, Marea Britanie și Italia înregistrează o scădere a numărului de cazuri.

Sursa foto: BBC

Într-un articol care prezintă vârfurile pandemiei COVID-19 din Europa de Est, BBC notează că mai multe țări au înregistrat infecții și decese record și că există o luptă pentru vaccinarea rapidă a populației.

Astfel, Polonia se luptă să facă față celui mai mare număr de noi infecții de când a început pandemia: de 60 de ori mai mare decât în primăvara anului trecut, din cauza variantei britanice.

Ungaria are acum una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate COVID-19 din lume, cu mai mult de 21.000 de decese legate de coronavirus, iar în fiecare zi mor sute de persoane. Viteza sa de vaccinare este una dintre cele mai mari din Europa, dar situația este dramatică.

Și în Ucraina, aproximativ 400 de persoane mor în fiecare zi, notează BBC, amintind că achiziția și administrarea de vaccinuri au fost lente.

Timp de câteva săptămâni, Slovacia a avut una dintre cele mai îngrijorătoare statistici COVID din Europa, iar, în prezent, 15% din populație este vaccinată.

Sursa foto: Captură

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Noi testam putin mai mult decat in vara 2020, niste cifre derizorii. Tarile vestice testeaza ceva mai mult, ca nu l-au avut pe smecherul Orban, care a incercat sa coafeze cifrele.

    N-ar fi nicio mirare ca in manualele de istorie sa scrie ca si Romania a fost foarte afectata, dar guvernul a masluit cifrele prin subtestare… 40.000-50.000 de decese oricum e mult, cifre INSP ale excesului de decese.

  2. Articol ca sa fie.
    Important de spus e ca Chehia si Slovacia au fost campioane, dar acum sint pe panta descendenta, Ungaria le-a luat coroana si polonezii le sufla-n ceafa.
    Vesticii trec dintr-o carantina ” inteleapta” in alta si, cu toate astea, cind se va trage linie (datorita vaccinurilor, destul de curind) unii dintre ei vor fi in frunte la numarul de morti, inclusiv Marea Britanie care pare sa fi rezolvat deja cazul.
    Noi stam bine desi am putea sta chiar mult mai bine in clasamentul asta, cu mai putine carantine si restrictii, dar cu o mai buna ingrijire la ATI (avem o mortalitate dubla fata de ce e la ” civilizati”) si o vaccinare in ritm mai alert,

    • O mai buna ingrijire la ati trebuie completata cu educatia populatiei. In tarile cu rate de supravietuire mai mare la ati bolnavii nu ajung in a 14-a zi de boala cu afectare pulmonara 70-80%.In acele tari oamenii confirmati cu covid merg sa isi faca analizele in faza incipienta a bolii cand si medicatia are efect.La noi stau acasa pana se sufoca ,cheama ambulanta si asteapta in preterapie cateva zile pana se elibereaza un pat ati ocupat de alt roman care a ajuns prea tarziu la spital.

    • Intr-o lume ideala ,sau Germania bolnavii covid agravati ajung pe sectii ATI ale spitalelor de pneumologie unde personalul este specializat in afectiuni respiratorii si este si in numar suficient de mare pentru a avea o asistenta la doua paturi. La noi cand ne anunta guvernul ca s-a suplimentat numarul de paturi inseamna ca au transformat in ati covid paturi de pe neurologie sau ortopedie unde personalul oricum insuficient nu stie mai nimic despre patologia covid.La noi ca pe ati sa fie o ingrijire mai buna ar trebui sa avem maxim 4-500 de internati,la 1400 suntem muuult peste capacitatea spitalelor de a acorda ingrijiri decente.

  3. Rusia are la fel de multe cazuri ca Ungaria (care e in carantina degeaba, nu are niciun efect), desi populatia primei tari este de 15 ori mai mare. Sa existe oare imunitati si slabiciuni specifice fiecarei natii? Sa fie inutila carantina?

    • Cred ca si densitatea populației pe km pătrat are un cuvânt de spus aici. O fi Moscova foarte aglomerata, dar Rusia are zone uriase in care sunt cativa locuitori pe zeci de km pătrați, aiai nu împrăștie nimănui virusul. Nici nu au de unde sa il ia.

    • Sau să fie raportările din Rusia măsluite, pe stil bolșevic ?
      Cum de altfel sunt și cele de la noi, cu cifre la jumătate față de noiembrie la cazuri, dar mai multe cazuri grave la ATI.

    • Carantina este extrem de utila, dovada primul val al pandemiei in Romania, cand am intrat in lockdown repede si nu am trecut de 500 de infectari pe zi. In Ungaria alta e problema, au vaccinat deja 25 % din popor cu vaccin rusesc si chinezesc, se pare ineficient. Poporul increzator ca e vaccinat nu respecta carantina si protectia vaccinala nu exista, rezulta peste 10000 de cazuri si 300 de morti zilnic.
      Saptama ce vine deja o sa se simta usor inchiderea magazinelor seara, si o sa Scada infectarea la 5000 5500 pe zi. Problema e ca lumea nu mai are rabdare dupa un an si ceva de restrictii. Ar trebui sa mai rabdam 2 luni pana in iunie si sa ne vaccinam masiv. Virusul e mai putin agresiv vara si vaccinarea o sa ajute mult.