G4Media.ro

FOTO Cum arată produsele din prima ”măcelărie” vegană din Marea Britanie: Pe…

FOTO Cum arată produsele din prima ”măcelărie” vegană din Marea Britanie: Pe rafturi se găsesc produse care imită gustul și textura cărnii: baycon, soysage şi turk’y

Prima măcelărie vegană din Marea Britanie a fost inaugurată în nordul Londrei, duminică, de Ziua Mondială a Veganilor, relatează Reuters.

Rudy’s vinde versiuni care nu conţin carne ale unor produse tradiţionale. Pe rafturi se găsesc, între altele, baycon, soysage şi turk’y.

Cererea pentru produse vegane a crescut în ultimii ani în Marea Britanie, tot mai mulţi oameni alegând să renunţe la ingrediente de origine animală, iar alţii au redus cantitatea de carne şi lactate consumată într-o săptămână.

„Oamenii înţeleg ce anume vindem”, a spus co-fondatorul Matthew Foster. „Totul este făcut să imite carnea. Are gust de carne, are textura cărnii”.

Anul trecut, în Marea Britanie a fost înregistrată o creştere cu 128% în înregistrările mărcilor pentru mâncare vegană. Corporaţii şi firme mici au înregistrat produse precum îngheţată şi prăjituri vegane.

Echipa din spatele măcelăriei vegane a început în 2017 cu un local vegan, iar acum oferă bunuri, inclusiv pachete de cină, care pot fi pregătite acasă. Substitutele sunt realizate din soia şi seitan.

Creşterea cererii pentru produse alimentare alternative a stârnit o dezbatere privind permisiunea restaurantelor şi magazinelor de a eticheta produse ca „burgeri vegetarieni” sau „cârnaţi vegetarieni”, ce pot deruta consumatorii.

Europarlamentarii au decis luna aceasta că interzicerea unor asemenea termeni, susţinută de fermieri, va descuraja consumatorii să treacă la diete bazate pe vegetale.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. In cele din urma a aparut produs verde dintr-un SF sec.

  2. Toate se manânca cu mult muyştar!

  3. ba, astia halesc frunze, dar tot la ceafa de porc le e gandul! D’aia modeleaza ceafa de porc din frunze. Saliveaza o viata intreaba dupa o ciozvarta fripta. Nasoala viata..

  4. doar asa se mentine o silueta supla , sportiva.

  5. Cum sa hranesti 5 miliarde de oameni? Iata cum, prin mancare creată artificial, printr-o utopie. Iar utopiile sunt create de către cine? Ati ghicit, de către regimurile comuniste, socialiste si totalitare. Mai bine mănânc ceapă cu mămăligă.

  6. aiurea
    ar avea mai mult de castigat daca si-ar face un nume din retete originale
    asa arata precum Nea Marin miliardar – muscand patriotic din praz in timp ce soarbe din ochi micul dejun de pe tava hotelului.

  7. Aia nu e măcelărie, e aprozar…

  8. ”curat mestesug de tampenie”!

  9. niste tembeli. dar treaba lor. din partea mea pot sa dea faliment, eu nu cumpar nimic din soia si nu ma intereseaza politicile astea vegane.

    • Fiecare face ce vrea dar singurul tembel ești tu

    • Mai gandeste-te inainte sa scrii

  10. „Vegan” poate însemna inclusiv fără alimente procesate și fără soia. Personal, proteina și fierul mi le asigur 70% din LINTE gătită, care este un supra-aliment secret, și evident mai iau multivitamine și suplimente. Nu m-am simit în viața mea atât de bine ca acum, la 1 an de când sunt vegană și fac sport la 1-2 zile, așa că mai ușor cu târârea prin mocirlă a veganismului! Fiecare alege stilul de viață care i se potrivește!

  11. Pasul urmator:
    Numai rupeti flori, copii
    Ca si florile e vii!
    De ce ar avea regnul animal drepturi asupra regnului vegetal?
    Hai, rontaiti la pamant ca ramele! Dar, ce sa vezi? Si aia tot viata e!
    O parte din omenireb de prea mult bine, si-a pierdut uzul ratiunii.

    • Diferența constă în prezența sistemului nervos: nervi receptori, măduva spinării și a talamusului &cortexului cerebral în regnul animal, deci capacitatea de a simți durerea.

      Unele persoane aleg veganismul atât pentru a nu provoca durere în alte ființe cu conștiință și sistem nervos (deci care simt durerea), cât și pentru că un regim vegan este benefic pentru sănătatea lor.
      Consider veganismul un detox al organismului, iar rezultatele arată că implementat câțiva ani din durata totală a vieții, în combinații cu ani de regim vegetarian și regim omnivor echilibrat, este f. benefic.
      Semințele, fructele, legumele, verdețurile, ciupercile, direct încărcate cu energie de la soare, nu sunt decât intermediari ai vieții pe Pământ și se bucură când sunt utile.

    • De unde stii ca se bucura? Daca se bucura deja au constiinta.
      A face dintr-un regim alimentar un mod de viata, un cod de conduita, e o aberatie logica.
      A nega niste zeci de mii de ani de evolutie numai pentru ca aparent nu avem probleme mai importante…
      Nu ai sesizat ironia prin reducere la absurd ceea ce imi confirma suspiciunile in legatura cu nivelul de ratiune.
      Daca vrei sa stii si plantele, chiar si bacteriile au un oarecare nivel de arc-reflex deci oricare poate fi considerat ca sufera cand e supus la constrangeri. Chiar si piatra, cat e de piatra…
      Asta e un argument din categoria „li s-a urat cu binele” sau mai urat spus „cand n-are treaba se scarpina undeva pana-si face rana”.
      Omul – animal omnivor – are, genetic, un metabolism bazat pe un consum (echilibrat) din ambele categorii de proteine.
      Din motive medicale se poate, in cazuri individuale, impune un anumit regim selectiv.
      Excesul in orice directie este abuz. Impunerea excesului e deja o forma de tiranie.
      PS Chiar si ramele au sistem nervos fara maduva spinarii si simt durerea.

    • 1. Nu toate ființele fizice și energetice care au conștiință simt durerea! Prezența sau nu a sistemului nervos face diferența, oare de ce ignori elementul cheie în această discuție?

      Durerea începe să apară atunci când conștiința (fotonii), de la sursa lor divină (lumina divină), încep să decadă în “materie” și să creeze viață în corpuri biologice complexe, pe parcursul a zeci de milioane de ani, asa cum s-a întâmplat și pe Pământ.
      Primata Purgatorius a consumat ciuperca x (o specie de fungi care a călătorit ca spori prin univers), codificată de fotonii cu frecventele care defineau pe vremea aceea universul. Treptat, a dezvoltat o conștiință superioară, ca urmare a psilocibinului care a programat glanda pineala să secrete molecula spiritului, și peste 66 milioane de ani a evoluat în ceea ce numim azi Homo Sapiens.

      Durerea nu există în toate dimensiunile universului, ci doar pe frecvențele joase la care vibrează formele biologice de viață.
      Cu cât frecvența scade și creează dimensiuni inferioare ale universului, cu atât crește masa, complexitatea formelor de viată, deci și capacitatea de a simți durerea.

      Cei care știu deja de conștiința lor ca și foton în eternitate (evident nu tu, încă), știu că există simultan și pe Pământ pentru că vor sa experimenteze și altceva decât fericirea supremă din dimensiunile înalte ale universului, pe frecvențe > 1^20 Hz!
      Pe Pământ poți să simți un buchet de emoții, de la speranță și umor la dezamăgire și durere fizică și emoțională, posibile doar pe frecvente 0-80Hz – 900 Hz care susțin viața/ conștiința pe Terra. Conștiința ta trebuie să se mai reîncarneze în câteva vieți pe pământ ca să primească revelațiile divine, să le înțeleagă și să le accepte.

      2. Florile, pietrele, etc. nu au sistem nervos, nu simt durerea!

      Structurile non-biologice precum pietrele sau metalele fac schimb de informații doar intern folosind căi termice (temperatura), mult mai lente și mult mai puțin bogate în informații în comparație cu organismele biologice. Structurile non-biologice nu au constiintă capabilă să simtă durere.

      In schimb, organismele biologice pot face schimb rapid de informații prin diferite căi biofizice, atât electromagnetice, cât și electrochimice! Ele creează, prin fluxurile lor complexe de informații, rețele de conștiință mai bogate decât ce se întâmpla spre exemplu în pietrele și stâncile unui munte.

      3. Planetele au o conștiința colectivă, sumă a ființelor energetice pe care le găzduiesc.

    • Si nu în ultimul rând:

      Din moment ce conștiința ta s-a încarnat într-un organism biologic complex precum corpul uman, fii sigur că ești prin definiție sortit „păcatului:.

      Pentru a întreține “vehiculul” prin care percepi realitatea în dimensiunea asta, aka corpul uman, trebuie să consumi și să acționezi în moduri în care la un moment tot vor crea durere cuiva. Chiar și când faci un bine cuiva, este posibil să fie altcineva rănit în secret (de tine) că nu l-ai ajutat și pe el. Păcatul este agățat de tine atunci când trăiești în corpuri și structuri sociale complexe.

      În contextul vieții pe pământ, a fi vegan nu te transformă automat într-un om bun, sau cel puțin nu mai mult decât conștientizarea impactului acțiunilor tale asupra altor ființe și minimizarea efectelor negative…dar și astea depind de cum percepi tu scopul tău în viață, iar scopul tău în viața asta este corelat cu unde te situezi în ciclul evolutionar al conștiinței tale în planurile multidimensionale.

    • @Diana
      Nu stiu ce ati consumat dar din meniu va lipseste exact simtul umorului. Ca sa divaghez oleaca, nu inteleg prin simtul umorului a debita exclusiv umor de calitate dar cel putin a intelege cand cineva glumeste sau are intentia sa…
      Ati scris trei mici articole ca sa ma convingeti sa fiu un omnivor echilibrat, exact ceea ce sustineam si eu daca aveati rabdare sa cititi si sa incercati sa intelegeti.
      Veganismul promovat ca mod de viata de catre extremistii acestei practici poate deveni periculos asemeni corectitudinii politice ( ma astept sa ni se serveasca in curand o combinatie letala – un coctail din astea doua ca noua norma) in momentul in care se vrea a fi inpus ca norma obligatorie.
      Daca dupa vegani, vor face legea unii care vor postula ca si salata e organism viu si deci sufera? (semintele se bucura 🙂 hehe)
      De la asta am plecat.
      PS Eu consum vegetale cu simt de raspundere.

    • .oloɔɒ ɒϱɿɒl ɘɈɒɈɘiɿɒv o iƨɒϱ iɈɘv ɿυϱiƨ ,iʜɔɘv iɒm ɘlɘloɔiɈɿɒ ɒl υɒƧ !ɘniɒm iɈɒɔɿɘɔni iɒM .ɿomυ ɔolɘb Ɉivɿɘƨ mɒ-n izɒ ,i-ɒƨA

    • Nu va mai chinuiti! Chiar nu am vrut sa va ofensez. Simtul umorului nu-i totuna cu umorul. Si se pare ca in ciuda eruditiei pe care o afisati, dintr-astea nu aveti.
      E ca diferenta intre a avea voce si a avea ureche muzicala cat sa apreciezi muzica.
      Umor nu aveti iar din cand in cand constatati ca ceva este hazliu dar undeva pe la 10% din cazuri.
      N-ati raspuns la tema principala. De ce ma combateti daca nu ati inteles ce am vrut sa spun? Culmea e ca nu ma contraziceti in principiu dar va erijati in judecator fara sa ma cunoasteti – nici macar ca principii.

    • Simțul umorului ține de gusturi. Nu-mi plac anumite tipuri de umor, în schimb le apreciez pe altele. Fiți sigur că le reperez pe toate, deși nu le comentez pe majoritatea. Stilul meu și preferințele mele sunt treaba mea! Nu am ce să dovedesc nimănui, gusturile nu se discută!

      Dvs. ați creste mult în ochii criticilor dacă ați învăța să respectați diversitatea de exprimări și de preferințe ale celorlalți. Spre exemplu, nici eu n-am râs la nicio frază pe care ați postat-o online, și asta încă de când comentați pe G4Media! Totuși n-am avut obrăznicia să vi-o spun în față, pentru că în defintiv nu sunteți circar comediant contractat de G4 să-i faceți pe alții să râdă, nici eu nu sunt o maestră în satiră. Nici măcar jurnalista. Dacă în intoleranță dvs. sunteți pornit să jigniți lumea astăzi ca sa va masați ego-ul, va rog să încercați la trolii mai submisivi si impresionabili, sigur lor le veți dărui zâmbete și orgasme intelectuale pe măsura IQ-ului lor.

      Sunteți un comentator rafinat din anumite puncte de vedere, însă stilul este mult prea filtrat pentru a crea o bombă umoristică pe gustul meu. Nu aveți nimic de demonstrat în cele din urmă deci… Numai bine.

  12. Vegan nu inseamna neaparat sanatos. Ce vand astia e comparabil de nesanatos cu carnea, cu siguranta produsele au in ele conservantii, colorantii si restul care se baga in produsele procesate animale. Vrei sa mananci sanatos – renunti la produsele procesate, carne, zahar, sare si ulei, dar trebuie s-o faci stiintific, nu dupa ureche

  13. Vegani, vegani, dar parca tot carnea e mai buna, nu?

  14. Multi tembeli pe aici cum zice si domnul de mai sus . Linistiti-va ca nu interzice nimeni carnea . Si mie imi place mult insa raman cu o intrebare .. ce drept avem noi in prezent sa mai omoram animale ? Suntem capabili sa ne detasam . Nu militez pt veganism sau alte combinatii din astea . Pentru cei cu adevarat interesati de o dezbatere filosofica pe acesta tema :

    https://youtu.be/HsZsg3mlsNM

    • Niciun comentator de mai sus nu a inteles ca va fi interzisa carnea! Deci tu esti singurul care a inteles gresit si iti meriti epitetul de tembel, arogant nesimtit ce esti.
      Dezbaterea filozofica din link-ul propus de tine este mediocra, plictisitoare, inutila! Asa se intampla cand argumentele vin de la oamenii cu mintile programate doar cu informatii publice

  15. BREKINGNIUZZZ>>>URMATOAREA VEGAmacelarie se deschide IN POSTUL ALEGERILOR la Bucale. CIOLAGU&IPS(buceri&pooa carne).. dupa 30 de ani.