G4Media.ro

Cum ai vrea să arate noul an școlar? – consultare lansată de…

Foto: Pixabay.com

Cum ai vrea să arate noul an școlar? – consultare lansată de Consiliul Național al Elevilor

“Considerăm că acest moment e unul oportun pentru o schimbare fundamentală de paradigmă în sistemul educațional, însă, cum nicio decizie majoră nu ar trebui luată în educație fără consultarea directă a beneficiarilor primari ai educației, Consiliul Național al Elevilor lansează consultarea „Cum ai vrea să arate noul an școlar?”, adresată tuturor elevilor din România”, anunță organizația elevilor.

În contextul educațional actual, luând în considerare scenariile privind începerea anului școlar publicate de către autorități, Consiliul Național al Elevilor lansează o serie de consultări către colegii lor, pe baza cărora anunță că vor formula propuneri privind școala în timp de pandemie.

Rareș Voicu, noul președinte al Consiliului Național al Elevilor, susține că „ne aflăm într-un punct de turnură pentru sistemul educațional din România. A venit timpul ca fiecare elev să își exprime opinia cu privire la modul în care își va trăi viața școlară de acum încolo și, mai mult, să fie cu adevărat ascultat de către autorități. Lansăm această consultare, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel național, pentru că, în acest context, orice măsură luată în absența unei consultări reale a beneficiarilor este lipsită de fundament. Suntem deschiși să lucrăm alături de Guvernul României, pentru a duce la îndeplinire dezideratele elevilor.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. -Cum am dori noi sa arate noul an scolar -nu este o intrebare de actualitate . Totul sta in cuvintele sau intrebarea : cum ne va lasa pandemia sa arate noul an scolar ? Raspunsul este simplu , daca pandemia nu trece (ca efecte )si vor exista cazuri de imbolnavire cu coronavirus , anul scolar trece in intregime in online . Si cel mai mic accident epidemiologic incheaiat cu decesul cuiva , elev , profesor sau a unora dintre cei ce lucreaza in partea administarativa ,va goli instantaneu clasele de elevi . Nu este de glumit .

  2. Integral online anul acesta.

  3. Specialiștilor! Fiecare vad ca este expert toti au facultatea facebook-Arafat citire. Lasati bai idiotilor specialistii sase pronunte. Pina una alta este de foarte bun simt ca autoritățile locale sa ia aceasta decizie. Vor putere acum luati o si nu mai chibitati pe margine. Sunt localitati mai izolate pt ce sa pun online? In mare parte din comune merge scoala normala in altele hibrid. In marile orase hibrid sau online functie de autoritatile locale.

  4. Nu interesează părerea elevilor, ei trebuie sa se ridice la anumite standarde intelectuale, nu standardele sa coboare la nivelul lor. Nu vedeti căti au fost idiotizati din cauza lipsei de substanță din școală și a corectitudinei politice ce a cuprins, ca într-un experiment(în 45 s-a încercat acelasi experiment, numai ca acum are o nuanță mai accentuat culturala).,scoaka noastra. Trebuie spus clar, nu minoritățile, nu consumerismul este scopul unei societăți, ci marea cultura și marea civilizație.

    • Nici o sansa domnule. Tinerii nostrii nu citesc nici macar cartile prevazute in programa scolara. Cauta pe internet un rezumat sau un comentariu si au rezolvat-o.
      Toate nenorocirile din invatamant au inceput cu fabricile astea de diplome.
      Cum sa faci o facultate sa nu intri intr-un amfiteatru, intr-un laborator.
      Din curiozitate ma uitam la CV-urile unor persoane publice.
      In 4-5 ani au absolvit 2-3 facultati, 2-3 masterate, un doctorat.
      Poate noi astia care am facut facultatea prin anii ’70 eram mai prostovani, pricepeam mai greu, abia aveam timp sa pregatim examenele la o singura facultate.

  5. Învățământul online nu a funcționat. Mulți copii nu au participat, mai ales cei din mediul rural, iar mulți nu se pot concentra, nu pot fi evaluați.
    Soluția este sa înceapă scoala normal cu efectuarea triajului epidemiologic riguros la intrarea în școală, cu transmiterea live a orelor pentru cei care nu doresc sa își trimită copiii la școală.

  6. Cred ca autoritatile publice locale pot decide fiecare pentru scolile pe care le au in grija. Acolo unde numarul de copii intr-o unitate scolara este mic, s-ar putea asigura distanta sau schimburile dimineata – dupa-amiaza, astfel incat varianta online sa fie eliminata. Elevii au nevoie de prezenta in clasa!