G4Media.ro

Cristian Ghinea, reacție la decizia angajării masive, a sute de funcționari noi,…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Ghinea, reacție la decizia angajării masive, a sute de funcționari noi, la Ministerul Fondurilor Europene: ”Incredibilă risipă. O decizie pur politică de a mulţumi patronii politici ai unui ministru slab”

Fostul ministru al Investiţiilor Europene, Cristian Ghinea, consideră că România riscă să nu atingă jaloanele necesare încasării primilor bani din PNRR, iar ministrul Marcel Boloş se ocupă de creat sute de noi funcţii în ministerul pe care îl conduce, pentru a mulţumi clientela PSD şi PNL.

După ce întreg programul PNRR a fost construit, sub coordonarea MIPE, în timpul mandatului lui Cristian Ghinea, fără a se încărca suplimentar organigrama ministerului, iar planul României a fost negociat, depus şi aprobat la timp de Comisia Europeană, noul ministru, care ar trebui să se ocupe de implementarea PNRR, se plânge de PNRR toată ziua şi nu face decât să creeze sute de noi posturi în cadrul ministerului, arată Ghinea, într-un comunicat de presă al USR.

Astfel, Marcel Boloş vrea să creeze 536 de posturi noi, la care se adaugă trei noi secretari de stat şi alţi doi subsecretari, care vor avea fiecare cabinet propriu.

Fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, subliniază că planul lui Boloş este doar o „incredibilă risipă de resurse”.

 • „În 2020, am auditat toate structurile MIPE şi am decis că reorganizarea trebuie să plece de la principiul că nu se adaugă niciun post în plus. MIPE are mult de muncă, dar soluţia cea mai proastă e să adaugi posturi pentru o structură deja prost croită. Am decis să înfiinţez direcţia de gestionare a PNRR transferând posturi de la alte compartimente, nici măcar pentru asta nu am cerut posturi în plus. Marcel Boloş adaugă nu mai puţin de 536 de posturi în plus. Nu doar atât: adaugă 3 noi secretari de stat. E o decizie pur politică de a mulţumi patronii politici ai unui ministru slab. Şi încă nu am terminat: se mai adaugă şi 2 subsecretari de stat, poziţii pe care MFE – MIPE nu le-a avut niciodată. Deci de la 5 secretari de stat, câţi sunt acum, se va ajunge la 8 + 2 = 10 demnitari cu tot cu cabinet pentru fiecare. Şi încă nu am terminat. Anul trecut, aveam un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi (SGA). Am funcţionat doar cu SG şi un singur SGA pentru că am considerat că doi sunt suficienţi. Ce face Boloş? La cele două posturi de SGA existente mai adaugă încă doi secretari generali adjuncţi. Incredibilă risipă”, a explicat Ghinea.

Context

Ministerul Fondurilor Europene (MIPE) își crește organigrama cu 536 de posturi, până la 1943, potrivit unui proiect de hotărâre care este pe agenda ședinței de luni a executivului Ciucă. O altă hotărâre prevede că numărul de posturi de la Ministerul Mediului crește cu 64, de la 484 la 548, a scris Economedia, luni.

În plus, la Ministerul Mediului va mai apărea un post de conducere – un secretar general adjunct, care se alătură ministrului, celor 5 secretari de stat, secretarului general și celor doi secretari generali adjuncți care există deja în schemă.

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a ajuns în ianuarie 2022 la 1.264.843, anunță Ministerul Finanțelor. Numărul este cu peste 15.000 mai mare decât în ianuarie 2021, când se înregistrau 1.249.283.

MIPE e condus de Marcel Boloș. Ministerul Mediului este condus de Tanczos Barna (UDMR).

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. ,,Întrucât Ungaria este ultimul stat membru al UE care nu are un acord cu Comisia Europeană privind un plan național de redresare, obiectivul nostru este”
  Ultimul stat membru se apleaca in schimb in fata , pe spate si in patru labe dupa cum cere membrul lui putler.

 2. Sa inteleg ca acum nu se mai bazeaza pe „democratiile” asiatice, Rusia si China? Parca intr-acolo era viitorul…

 3. Ce faci, nene? Pai ce declari tu e impotriva hauristilor si d.acopatilor de pe la noi. Tine-te tare!!!. Nu aveti nevoie de bani europeni!!! Pentru ca sunt sp.urcati de h.omosexualii din vestul decadent.
  Mai bine papati carnea pe care o tineti sub saua calului decat sa faceti un asemenea compromis.

 4. Dacă pentru aprobare este necesar un vot unanim, Unngaria nu va primi in vecii vecilor banii !
  Compromisii cer un compromis .

 5. pai ar trbeui sa i se plateasca FIX cu aceeasi moneda cu care s-a comportat in privinta petrolului majit cu sange

  • petrolul mangit cu sange de la sauditi sau rusi? 🤮 sau din venezuela, etc

 6. încet încet Ungaria va fi percepută așa cum merită și așa cum de fapt este : cea mai coruptă țară din UE.
  Orbán e un fel de Dragnea dar mai cizelat.

 7. Miliarde si miliarde bani europeni contra renuntarii la licitatii cu un singur candidat. Suprarealism.

 8. Ne vor iesii pe ochi noua, copiilor si nepotilor nostri banii astia.Acum toate guvernele asteapta cu nerabdare momeala asta,nu pot fi acuzati ca imprumuta nejustificat,vin de la bancile preferate,dobanzile vor plati urmasii nostri.

 9. Îl doare la Banană pe Orban de bani de la UE. Au investiții occidentale f. Mari față de noi?!!