G4Media.ro

Cristian Ghinea, după întâlnirea cu comisarul european pentru Coeziune și Reforme: Voi…

Sursa foto: Guvernul României

Cristian Ghinea, după întâlnirea cu comisarul european pentru Coeziune și Reforme: Voi avea discuţii lunar cu autorităţile de management şi voi urmări să implementeze o serie de măsuri astfel încât să evităm riscul de dezangajare a unor fonduri la finalul anului

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a avut, luni, o discuţie cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, căreia i-a transmis că va avea discuţii lunar cu autorităţile de management şi că va urmări să implementeze o serie de măsuri astfel încât să evităm riscul de dezangajare a unor fonduri la finalul anului.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

– ”O discuţie de lucru astăzi cu Elisa Ferreira, Comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, despre cum stăm şi ce va urma pe mai multe capitole din domeniul finanţărilor UE. Legat de fondurile structurale din perioada actuală, am explicat că voi avea discuţii lunar cu autorităţile de management şi voi urmări să implementeze o serie de măsuri astfel încât să evităm riscul de dezangajare a unor fonduri la finalul anului, măsuri precum: lansare accelerată a proiectelor pentru sumele disponibile sau pentru noile facilităţi, de exemplu ReactEU şi grupuri de lucru dedicate pentru simplificarea procedurilor birocratice şi pentru a soluţiona eventuale blocaje”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Ministrul a anunţat că se bazează pe sprijinul Comisiei pentru aprobarea proiectelor majore care sunt în pregătire sau au fost deja transmise la Bruxelles, spre exemplu: proiectul de termoficare pentru Municipiul Bucureşti – 254 milioane euro; 8 proiecte pe infrastructură de apă – de 1,8 miliarde euro; 1 proiect de infrastructură rutieră, drumul expres Craiova-Piteşti – 1 miliard de euro.

”Un aspect pe care ne concentrăm în această perioadă este şi încadrarea unor iniţiative pentru a fi finanţate din fondurile de coeziune sau din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Există câteva probleme ale României, mai ales în zona socială, care au fost semnalate în cadrul recomandărilor de ţară şi analizăm cum putem folosi cel mai bine fondurile de Redresare şi Rezilienţă pentru a rezolva aceste probleme”,a mai scris Ghinea.

sursa: News.ro, sursa foto: Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. BLA, BLA, BLA ! BLA, BLA, BLA !

    A INCEPUT MAREA REFORMA A ADMINISTRATIEI FISCALE!
    ANAF II CHEaMA LA AUDIERI PE CEI CARE SI-AU DEPUS DECLARATIILE SI SI-AU PLATIT IMPOZITELE. II NOTIFICA CUM CA NU SI-AU DEPUS DECLARATIILE !

  2. si Ghinea in ce limba a vorbit ca Engleza o vorbeste cam ca Iliescu. Sau la SNSPA a invatat Rusa ca ramasesera la biblioteca cartile de la Stefan Gheorghiu? L-ati vazut voi vreodata sa parleasca in engleza liber in fata camerelor de filmat si cu ziaristi in preajma? Ma mir cum nimeni nu s-a prins pana acum ca e cam un Dancila la limba engleza.

  3. Mai face Iliuta niste smecherii cu fonduri Europene si le secretizeaza Ghinea!

  4. Frățiorul meu, Dar voi de treaba cand va apucati?
    Ca pana acum numai vrajeala, declaratii sforaitoare. Ca o sa fac, ca o sa dreg. .. dar cand faci? Si cand dregi?
    La naiba cu voi , ca iar ne am.luat țeapă!

  5. Contribuţia României la bugetul UE creşte la 2,35 miliarde de euro.
    Contribuţia României la bugetul Uniunii Europene se ridică, începând de la 1 ianuarie 2021, la suma de 2,35 miliarde de euro, preşedintele Klaus Iohannis semnând, luni, decretul pe care l-a trimis Parlamentului pentru aprobare.
    ”Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.”, transmite Administraţia Prezidenţială.
    Potrivit documentului, nivelul contribuţiei va fi, în 2021, de 1,4% din Venitul Naţional Brut, faţă de 1,2% anul trecut.
    Creşterea este cauzată de Mecanismul European de Rezilienţă şi Redresare al Comisiei Europene, prin urmare fiecare stat va contibui mai mult la bugetul UE, informează Digi24. Pe 3 februarie, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind sistemul de resurse proprii ale UE, potrivit căruia nivelul contribuţiei României pentru anul 2021, conform scrisorii rectificative a bugetului UE pe 2021, este de 2,357 miliarde de euro (aproximativ 11,549 miliarde de lei).
    „Prin această decizie, Comisia Europeana CRESTE temporar plafonul de resurse proprii de la 1,20% la 1,40% din Venitul Naţional Brut (VNB sau PIB), utilizând astfel spaţiul creat între acest plafon şi cel de plăţi (spaţiul intitulat garanţii/headroom) pentru operaţiuni de împrumut (Next Generation EU)”, menţiona Ministerul Finanţelor la acea dată, potrivit Agerpres.
    „Aprobarea de către Guvern şi ratificarea de către Parlament a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene sunt condiţii necesare pentru operaţionalizarea PNRR şi obţinerea sumelor pentru prefinanţare. Comisia Europeană va putea acorda prefinanţările doar după aprobarea în parlamentele tuturor statelor membre a deciziilor pentru resurse proprii. Aşadar, am solicitat utilizarea procedurii de urgenţă în Parlament pentru adoptarea acestei decizii”, declara şi ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare.
    În comunicat se precizează că nivelul contribuţiei României pentru anul 2021, conform scrisorii rectificative a bugetului UE pe 2021, este în cuantum de 2.356.894.717 euro (aproximativ 11.548.784.113 lei).

    De platit, Romania isi plateste OBLLIGATORIU TOATA Contributia la UE an de an!
    De adus bani europeni, Romania aduce cat poate…nu prea poate aduce TOTI BANII alocati, e-adevarat…
    Uitati-va le ei, ca NU spun nimic pe subiect…ce s-ar mai fi umflat in pene daca ADUCEAU acesti PESTE 11,5 Miliarde Lei!

    • Nu e vina UE ca Romania e condusa de hoti si incompetenti care nu pot sau nu vor sa faca proiecte corecte.