G4Media.ro

Cotația petrolului cade cu 5%, pe fondul temerilor legate de recesiune /…

Cotația petrolului cade cu 5%, pe fondul temerilor legate de recesiune / Goldman Sachs se așteaptă ca prețul aurului negru să își reia ascensiunea

Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 5%, piețele fiind îngrijorate de faptul că o creștere bruscă a ratelor dobânzilor, pentru a limita inflația, ar putea duce la o recesiune, potrivit Le Figaro.

La ora 7:20 GMT, petrolul Brent era în scădere cu 5,2%, la 108,62 dolari pe baril, în timp ce WTI era în scădere cu 5,6%, la 103,31 dolari.

În ultimele luni, cotația petrolului a atins niveluri record, deoarece războiul din Ucraina a generat temeri că oferta nu ar putea satisface cererea venită din partea economiilor care se redeschid, în special China, după luni de izolare. Dar băncile centrale au fost nevoite să majoreze costurile de împrumut, deoarece creșterea prețurilor la energie a contribuit la creșterea inflației la niveluri nemaiîntâlnite din anii 1980. Acest lucru a alimentat temerile că economiile din întreaga lume se îndreaptă spre o recesiune, ceea ce a afectat prețurile țițeiului.

Toți ochii sunt acum ațintiți asupra audierii de două zile a șefului Rezervei Federale americane, Jerome Powell, în Congres, în această săptămână, care ar putea oferi o indicație cu privire la planurile autorităților de a aborda creșterea prețurilor. Cu toate acestea, Goldman Sachs a declarat că se așteaptă ca prețul aurului negru să își reia ascensiunea. „În condițiile în care cererea de mărfuri depășește oferta, piețele rămân tensionate, chiar dacă ratele de creștere încetinesc”, a precizat banca într-o notă. „Investitorii ar trebui să își amintească faptul că încetinirile induse de Fed sunt doar o atenuare pe termen scurt a simptomului, inflația, și nu un leac pentru problemă”, a adăugat banca.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter