G4Media.ro

Coronavirus: 11 mituri demontate de OMS

Coronavirus: 11 mituri demontate de OMS

Organizația Mondială a Sănătății a desființat câteva mituri legate de infecția cu noul coronavirus, mituri propagate deseori de postări manipulatoare pe rețelele sociale sau în articole senzaționaliste.

1. Vaccinurile contra pneumoniei protejează împotriva coronavirusului?

Nu. Aceste vaccinuri nu protejează contra coronavirusului. Acest virus e atât de nou și diferit de cele cunoscute încât vaccinurile existente nu te pot proteja. Cercetătorii din numeroase companii și institute lucrează acum contra-cronometru la dezvoltarea unui vaccin specific, unele vaccinuri – candidat fiind deja în faza de testare clinică.

2. Spray-urile nazale cu soluție salină ajută la protecție?

Nu. Nu există nici o dovadă că irigarea constantă a nasului cu soluție salină protejează împotriva infecției cu noul coronavirus. Această soluție e bună pentru revenirea după o răceală comună.

3. Pulverizarea de alcool sau clorină pe corp ucide coronavirusul?

Nu. Pulverizarea cu spray de soluții cu alcool și clorină pe tot corpul nu va ucide virusurile care au intrat deja în corp. Mai mult, o asemenea soluție poate afecta ochii sau gura. Alcoolul și clorina sunt utile pentru dezinfectarea suprafețelor și obiectelor.

4. Usturoiul poate preveni infectarea?

Nu există nici o dovadă că mâncatul de usturoi protejează oamenii de noul coronavirus, chiar dacă acesta are proprietăți anti-microbiene.

5. Sunt eficiente antibioticele în prevenția și tratarea noului coronavirus?

Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusului, ci împotriva bacteriilor. Totuși, dacă sunteți spitalizat pentru infecția cu coronavirus, medicii v-ar putea prescrie antibiotice pentru că există posibilitatea unei infecții bacteriene.

6. Există medicamente speciale pentru prevenția sau tratamentul infecției cu noul coronavirus?

În acest moment sunt testate pe scară largă, într-un program al OMS, patru tipuri de tratamente. Până acum nu a fost aprobat la nivel global un anumit tratament.

Pacienții infectați cu coronavirus și spitalizați primesc tratament specializat pe baza acestui program al OMS.

7. Rețelele mobile 5G împrăștie coronavirusul?

Nu. Virusul nu poate circula pe undele radio sau pe rețelele mobile. Dovadă? Coronavirusul se răspândește în multe țări și regiuni care nu au rețele 5G.

8. Expunerea la temperaturi mari stopează infecția?

Nu, expunerea la soare sau la temperaturi peste 25 grade Celsius nu previne infecția cu coronavirus. Zeci de țări cu climă caldă au cazuri de coronavirus.

9. Consumul de alcool protejează?

Nu, consumul de alcool nu protejează. Mai mult, consumul frecvent de alcool crește riscul apariției unor alte probleme de sănătate.

10. Transmit țânțarii coronavirusul?

Nu există până la acest moment dovezi științifice că noul coronavirus poate fi transmis prin înțepătura țânțarilor.

11. Lămpile cu ultraviolete distrug virusul?

Nu. Lămpile cu ultraviolete nu pot steriliza mâinile sau piele și nu pot distruge coronavirusul.

Campania ”Bătălia COVID-19 în laborator” este susținută de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Va faceti de ras in momentul de fata cu articole despre oms. Prin retragerea finantarii de catre SUA aceasta institutie politica si-a pierdut credibilitatea. In momentul de fata este finantata de China .

  2. Am dat skip. Citat din oms din ianuarie 19:
    „Preliminary investigations conducted by the Chinese authorities have found no clear evidence of human-to-human transmission of the novel #coronavirus (2019-nCoV) identified in #Wuhan, #China🇨🇳.”
    link: https://www.washingtonexaminer.com/news/who-trashed-for-sharing-chinese-study-claiming-humans-cant-spread-coronavirus-during-outbreaks-onset

    Gunoiul asta de organizatie trebuie ignorat.

  3. Am inteles perfect. Doar statul acasa poate preveni corona. Nu conteaza efectele secundare , nu conteaza distrugerea economiei, nu conteaza distrugerea relatilor inter umane, nu conteaza valul de depresii, nu conteaza ca deegradarea sanatatii prin lipsa miscarii, totul a pentru a distruge covid. Costurile, un fleca, important e ca am eradicat virsul;. Ma lasi, voi care ati fost partasii chinezilor veniti acum sa ne dati sfaturi, acum 1 luna masca nu era buna, acum e esentiala. Acum 3 luni virusul nu se transmitea de la om la om, acum se transmite.

  4. aia care s-au vindecat cu paracetamol si cu ciorba iutita cu ardei doresc pe aceasta cale sa va transmita domnilor de la oms si restu intelectualilor corciti #m*e #15lei

    • Bă, da’ ceapa bă, de ce nu zici nimic de ea?
      Speculanții/pietarii en-gros s-au supărat acuma pe tine!

  5. Zilele trecute OMS a demontat mitul cu VitaminaC la Covid.Din fericire doctorii din SUA nu i-au luat în seamă,și au adus la viață din moarte un coleg prin perfuzii cu multă vitamina C.Cazul a fost prezentat de Mediafax .Oms_ul crede că inclusiv medicii sunt cretini.Am convingerea că vom afla multe lucruri despre covid care se vor bate cap in cap cu oms_ul.

  6. legat de UV:
    Ce e cu raspunsul ala aiurit? Nimeni nu vrea sa isi dezinfecteze mainile cu UV. Suprafetele da.

    Si da, sunt studii care sugereaza ca UV e eficient pentru distrugerea coronavirus de pe suprafete.
    De unde is ia OMS informatiile?

    https://www.researchgate.net/publication/339887436_2020_COVID-19_Coronavirus_Ultraviolet_Susceptibility

    https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200414173251.htm

  7. si da, se stie ca UVC e de departe cel mai eficient dar si cel mai periculos pentru oameni.
    Dar in acelasi timp exista studii legate de SARS (2003) care arata ca si UVA si UVB au un efect bun in a dezinfecta suprafetele

  8. Vom afla multe despre politizarea , incompetenta si vina acestui oms .