G4Media.ro

Coreea de Sud înregistrează din nou cea mai scăzută rată de fertilitate…

Sursa foto: Pixabay

Coreea de Sud înregistrează din nou cea mai scăzută rată de fertilitate din lume

Coreea de Sud a înregistrat din nou cea mai scăzută rată de fertilitate din lume, respectiv 0,81, un nou minim record, relatează BBC, preluat de News.ro.

Cifrele publicate de guvern miercuri au arătat că rata a coborât la 0,81 – în scădere cu trei puncte faţă de anul precedent şi a şasea scădere consecutivă. În comparaţie, rata medie în cele mai avansate economii ale lumii este de 1,6 copii.

Ţările au nevoie de cel puţin doi copii per cuplu – o rată de 2,1 – pentru a-şi menţine populaţia la aceeaşi dimensiune, fără migraţie.

Ratele de fertilitate au „scăzut considerabil” în ultimele şase decenii, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Tendinţa a fost deosebit de pronunţată în Coreea de Sud, unde mărimea familiei s-a redus în decurs de câteva generaţii. La începutul anilor 1970, femeile aveau în medie patru copii.

O populaţie în scădere poate pune o ţară sub o presiune imensă. Pe lângă presiunea crescută asupra cheltuielilor publice, pe măsură ce cererea pentru sistemele de sănătate şi pensii creşte, o populaţie de tineri în scădere duce, de asemenea, la deficitul forţei de muncă, lucru care are un impact asupra economiei.

În 2020, s-a declanşat o alarmă în Coreea de Sud, când a înregistrat pentru prima dată mai multe decese decât naşteri.

În ultimii ani, presiunile economice şi factorii referitori la carieră au fost consideraţii esenţiali pentru oamenii care decid să facă sau nu copii, spun experţii.

În ceea ce priveşte cifrele din 2021, experţii au citat costurile mai mari ale vieţii, o creştere a preţurilor locuinţelor şi impactul pandemiei de Covid ca factori care îi descurajează pe sud-coreeni să aibă copii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Nu poate fi adevarat.

    • Lasa, ca pe total stam bine cu natalitatea. Asa de bine incat nu se stie cu ce vor fi hraniti anii viitori niste miliarde de suflete. Fiindca nu poti sa-i fortezi sa produca, hrana pentru ei insisi sau orice. Asta ar insemna incalcarea drepturilor.