G4Media.ro

Coreea de Nord a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoare…

sursa foto: Captură video

Coreea de Nord a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoare multiple de rachete

Coreea de Nord a anunțat luni, 12 februarie, că a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoarele multiple de rachete care  va îmbunătăți „semnificativ” capacitățile de apărare, potrivit presei de stat, citată de Le Figaro.

Sâmbătă, Academia de Științe ale Apărării din Phenian a efectuat cu succes un „test de control balistic asupra obuzelor de 240 mm lansate de un lansator multiplu de rachete” pentru a dezvolta un „sistem de control” pentru acest tip de arme, a anunțat agenția oficială de presă KCNA.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a declarat în acest an Coreea de Sud drept „principalul său inamic”, a închis agențiile dedicate reunificării și a amenințat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului său. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a repetat vineri că Phenianul nu va ezita să „pună capăt” Coreei de Sud în cazul unui atac, descriind Seulul drept „principala națiune ostilă”.

În ianuarie, Coreea de Nord a tras cu artilerie cu muniție reală în apropierea a două insule de la granița cu Coreea de Sud, care a dat ordinul de evacuare a locuitorilor și a răspuns cu exerciții de artilerie. Kim Jong-un și-a intensificat, de asemenea, testele de armament, în special prin lansarea în acest an a unei serii de rachete de croazieră, un tip de armă pe care analiștii consideră că Nordul ar putea să o furnizeze Rusiei pentru a fi folosită în conflictul din Ucraina.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis un răspuns ferm în cazul unui atac al Phenianului, făcând apel la armata sa să „acționeze mai întâi, să raporteze mai târziu” dacă este provocată. Liderul sud-coreean a intensificat cooperarea în domeniul apărării cu SUA și Japonia de la venirea la putere în 2022, inclusiv prin extinderea exercițiilor comune, pentru a contracara amenințările tot mai mari din partea Phenianului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...