G4Media.ro

Control al Ministerului Sănătății la spitalul județean Ploiești, unde unitatea mobilă de…

Sursa foto: Facebook DSU

Control al Ministerului Sănătății la spitalul județean Ploiești, unde unitatea mobilă de terapie intensivă este nefuncțională de la finalul lunii august

O echipă de control a Inspecţiei de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru a face verificări cu privire la circuitele şi secţiile de terapie intensivă, în condiţiile în care unitatea mobilă de ATI nu este operaţională de la finalul lunii august.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi seară, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că va trimite la Ploieşti Inspecţia de Stat în contextul în care la SJU ar fi ajuns pacienţi care aveau nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă, însă unitatea sanitară nu avea locuri disponibile, în condiţiile în care unitatea mobilă de ATI nu este operaţională de la finalul lunii august.

„Astăzi am avut discuţie vizavi de Spitalul Judeţean din Ploieşti, reevaluarea şi reoperaţionalizarea unităţii mobile de terapie intensivă prin detaşarea de medici, discuţiile cu managementul unităţii, care trebuie să crească capacitatea pentru suport COVID. Mâine va fi la Ploieşti şi o unitate de la Inspecţia de Stat din Ministerul Sănătăţii, tocmai pentru a se asigura că operaţionalizarea se face şi în timp util şi în concordanţă cu autorizaţia de funcţionare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat pentru Agerpres că la acest spital au fost detaşaţi patru rezidenţi care au făcut gărzi permanent, asigurând cea de-a doua linie de gardă pentru pacienţii COVID-19.

Potrivit lui Ilinca, unitatea mobilă de ATI, care este amplasată în curtea Spitalului Judeţean, nu este operaţională pentru că medicii care asigură liniile de gardă s-au temut de un posibil malpraxis, ei spunând că nu pot supraveghea un număr atât de mare de pacienţi în două locuri diferite.

De asemenea, o altă problemă care a împiedicat operaţionalizarea unităţii mobile ATI este lipsa asistenţilor specializaţi pe terapie intensivă, Ilinca menţionând că ar fi nevoie de minim 10 asistenţi.

Unitatea mobilă de ATI de la SJU Ploieşti nu mai este operaţională de la finalul lunii august, când a apărut o problemă la sistemul de climatizare. După aproximativ două săptămâni, aceasta a fost reparată, însă unitatea nu a mai fost dată în folosinţă, autorităţile locale anunţând că nu poate fi operaţionalizată din cauza lipsei cadrelor medicale.

Sursa foto: Facebook DSU

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Pacienta de 63 de ani, plimbata intre spitale, in 2 saptamani a fost si ingropata!!! Asta se intampla acum in spitalele din Romania!
    Si publicati comentariile, nu le mai cenzurati daca sunt critice la adresa lui Tataru, Iohanis&comp.!!!

    • Desteapto, si ce legatura are Tataru, Iohannis si compania, cu nemernicul de consiliu judetean psd, care are in subordine spitalul judetean Ploiesti? Abia acum, dupa locale, consiliul judetean nu mai e psdist, asadar abia acum se poate schimba ceva in functionarea lui!

  2. Mafia PSD conduce țara de 30 de ani.
    Publicați comentariile daca o criticam.

  3. „Focare COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Deva
    Se înmulțesc și decesele cauzate de noul coronavirus
    by Mihaela Mihai 14 octombrie 2020 in Actualitate
    România a raportat, miercuri, peste 4000 de noi cazuri de COVID-19. În județul Hunedoara, pe ziua de marți, au fost raportate 67 de noi cazuri. Se înmulțesc și focarele, afectate fiind și unitățile medicale. Din păcate, crește și numărul deceselor asociate cu COVID-19.
    Trei focare la Spitalul Județean de Urgență Deva
    Nouă cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Deva au fost diagnosticate cu COVID-19. În unitatea medicală au fost declarate trei focare COVID-19. Este vorba despre secțiile ATI, Infecțioase și Pediatrie.
    Reprezentanții DSP Hunedoara spun că secțiile nu sunt închise. Angajații cu COVID-19 au fost izolați, iar în respectivele secții s-a făcut dezinfecția.
    Aproape 70 de noi cazuri
    La nivelul județului Hunedoara ziua de marți s-a încheiat cu 67 de noi cazuri de COVID-19. Din păcate crește și numărul deceselor asociate acestei boli. De la începutul monitorizării pandemiei sunt 189 de decese asociate COVID-19 în rândul hunedorenilor.”
    Spitalul Judetean de Urgenta Deva a mai fost spital focar COVID la inceputul pandemiei, a fost necesar ca la conducerea spitalului sa vina militarii, ministrul Tataru nu a facut nimic de atunci si pana in prezent, ba mai mult ignora managementul defectuos de la spital si DSP Hunedoara si nu ancheteaza minciunile si dezinformarea(sunt mult mai multi angajati infectati!!!), haosul, coruptia si faptul ca autoritatile tac si sunt complice la tot ce se intampla in acest judet!!!!