G4Media.ro

Consiliul pentru Combaterea Discriminării anunță Ministerul Educației că încalcă Constituția prin eliminarea…

Csaba Asztalos / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Consiliul pentru Combaterea Discriminării anunță Ministerul Educației că încalcă Constituția prin eliminarea elevilor din școlile particulare din rândul beneficiarilor de burse școlare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării transmite Ministerului Educației că proiectul de OUG prin care ministrul Ligia Deca vrea să-și modifice pentru a treia oară propriile legi ale învățământului limitează beneficiarii de burse doar la categoria elevilor din școlile de stat. Ministerul Educației încalcă astfel Constituția României, interzicând acordarea burselor școlare către elevii din școlile particulare, transmite CNCD.

Consiliul pentru Combaterea Discriminării recomandă Ministerului Educației să nu facă nicio distincție în acordarea burselor între elevii din școlile private și elevii din școlile de stat. Recomandarea a fost transmisă de CNCD la Ministerul Educației într-o notă oficială, ca răspuns la o solicitare de consultare trimisă chiar de Minister.

„A nu acorda acces în condiții de egalitate la dreptul la sistemul de bursă elevilor din învățământul preuniversitar privat, confesional în raport cu cei de la stat constituie o formă de discriminare directă, încalcă principiul constituțional al egalității și nediscriminării în fața legii și a autorităților publice”, constată Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în nota publicată de CNCD și analizată de Edupedu.ro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Nu va suparati pe ea! atata poate d-na Deca! :))

  2. D-na Deca a gresit mereu. Forma corecta ar fi sa dea burse numai elevilor repetenti din orice sistem de invatamant.