G4Media.ro

Consiliul European discută dacă vor fi introduse certificate de vaccinare în Uniunea…

Consiliul European discută dacă vor fi introduse certificate de vaccinare în Uniunea Europeană

Președintele Charles Michel va prezida joi o videoconferință a membrilor Consiliului European, la care vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unei certificări a vaccinării în cadrul Uniunii Europene.

În invitația pe care a transmis-o membrilor Consiliului European, Charles Michel a scris că ratele de infectare în întreaga Europă și apariția unor variante noi, mai contagioase, ale virusului „necesită prudență maximă” și că accelerarea vaccinării în întreaga UE „este prioritatea absolută”.

„Perspectiva vaccinărilor este încurajatoare, dar trebuie să ne menținem vigilența și să ne continuăm abordarea în materie de testare și depistare, permițând, în același timp, deplasările transfrontaliere în cadrul UE. Pentru a asigura o mai bună coordonare, aș dori să facem schimb de bune practici cu privire la măsurile luate în statele membre și să discutăm despre perspectivele pentru următoarele săptămâni”, a scris președintele Consiliului European.

Campaniile de vaccinare deschid, totodată, și dezbaterea privind certificarea.

„Vom discuta despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare, precum și, dacă este cazul, despre circumstanțele în care ar putea fi utilizate certificatele”, a spus Charles Michel.

La reuniune, Comisia Europeană va prezenta situația actuală în ceea ce privește punerea la dispoziție a vaccinurilor și modalitățile de asigurare a viitoarelor creșteri ale producției și a accesului echitabil la vaccinuri.

Reuniunea Consiliului European va începe la ora 18.00, în regim de videoconferință.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”, a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vinerea trecută.

„Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis – n.r.) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea. „Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european”, a adăugat ea, în contextul în care cei 27 vor organiza un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Certificatul de vaccinare trebuie eliberat pe titruri de anticorpi dezvoltați.

  • Imunitatea nu tine doar de anticorpi. E foarte posibil ca cei care s-au imbolnavit in primavara lui 2020 sa nu mai aiba anticorpi la ora asta si totusi sa fie imuni.

 2. Corect ar fi ca acest certificat sau ceva similar sa existe și pentru cei care au dezvoltat anticorpi în mod natural, fără vaccin.

 3. Certificatul daca nu-l avem ne dau nemtii o stea galbena si ne trimit la dusuri in tabara?

  • Nu-ti fa griji. Tu ai deja certificat. De la Balaceanca. E valabil oriunde in lume.

  • Atata timp cat vaccinarea nu este obligatorie, un pasaport/certificat de vaccinare va fi un instrument discriminatoriu.
   Sau o metoda de constrangere menita sa-i convinga pe unii sa se vaccineze, chiar daca nu vor.

 4. Din nou cu gindul la bani, totul sub lozinca sigurantei (care prinde bine la cei slabi de intelect). Ce rost va avea un astfel de certificat dupa terminarea epidemiei?
  Nemaivorbind de categoriile largi nevaccinate care au imunitate pentru ca au avut boala sau care nu pot sa se vaccineze din motive medicale (sau pur si simplu nu vor sa se vaccineze).
  Ceasca ar fi mindru de copiii astia.

  • Nu exista o logica aici. Nici pe timpul lui Ceausescu nu am primit certificat de vaccinare si nu m-a intrebat nimeni daca am facut vreun vaccin atunci cand am calatorit sau cand am intrat in magazine. Ceva se intampla, iar acel ceva tine de controlul si monitorizarea noastra, a cetatenilor mandri ca sutem europeni. Acum vedem si noi cine este UE. Spera doar sa nu fie prea tarziu.

  • Interesant. Sunt si oameni care nu se pot vaccina din diferite cauze. Aceia nu vor mai avea aceleasi drepturi cu cei vaccinati? In ce fel ma ajuta certificatul de vaccinare? Am acces peste tot in lume, voi trece ca prin branza in aeroporturi, nu mai am nevoie de alte teste sau dovezi? Am nevoie de el doar pe alte continente, cum ar fi Australia? Dar atunci cand pandemia va disparea in Europa, presupunand ca ne vom imuniza 70%, va mai avea vreun sens certificatul? Sau va fi nevoie de el doar in zonele in care ar mai exista focare de Covid (state sarace, etc..), la fel ca cel de febra galbena? Intrebarea este: cei nevaccinati vor mai avea aceleasi drepturi ca cei vaccinati in viitor? Daca nu, atunci intram intr-un regim totalitar, comunist, de tip chinez.

  • Tot la vale dupa modelu’ chinezesc. Dupa pandemia asta, la cate s-au dus in cap, sigur inventeaza niste CAP-uri unde sa te tina ocupat, bineinteles doar cu carnet de membru, sub sloganul „noi iti vrem numai binele”. Banuiesc ca au ajuns la concluzia ca socialist-comunismul aka progresim e viitorul.

 5. Le’a explicat oare cineva, pierdutilor din Comisie, car vaccinul nu imunizeaza, ci doar fereste de formele grave ale bolii? Ca odata vaccinat, poti fi contaminat si poti contamina in continuare?

  Incredibil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.