G4Media.ro

Conducerea spitalului județean din Sibiu susține că în secţia ATI unde se…

Sursa foto: G4Media.ro

Conducerea spitalului județean din Sibiu susține că în secţia ATI unde se află pacienți cu COVID-19 sunt condiţii de internare şi tratament corespunzătoare

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat, marţi, că a efectuat un control în cadrul Secţiei Anestezie Terapie Intensivă (ATI) COVID-19, „pentru a identifica situaţia reală”, după apariţia unor informaţii în mass-media, concluzia fiind că există condiţii de internare şi tratament „corespunzătoare”, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat transmis de SCJU, din echipa de control au făcut parte managerul Florin Neag, directorul medical Călin Cipăian şi directorul de îngrijiri Laurenţiu Ghinoiu. Echipa a verificat modalitatea în care este aplicat actul medical şi a stat de vorbă şi cu pacienţii care nu sunt intubaţi.

„Am constatat că, din punct de vedere tehnic şi procedural suntem bine şi vom continua să ne adaptăm contextului de moment şi să insistăm pe latura relaţionării cu pacientul. Chiar am discutat cu pacienţii care nu erau intubaţi, am încercat să le oferim suport moral şi sperăm ca fiecare dintre cei implicaţi în acest proces să o poată face cât mai bine. Vom continua să facem tot ce se poate pentru a îmbunătăţi lucrurile”, afirmă, în comunicat, managerul SCJU Sibiu, Florin Neag.

Potrivit comunicatului, la momentul controlului în zona ATI COVID-19 erau internaţi 18 pacienţi. Dintre aceştia, un singur pacient era contenţionat, acesta fiind şi intubat.

„Condiţiile de internare şi tratament sunt corespunzătoare”, susţine conducerea SCJU, care mai arată că „personalul medical respectă procedurile şi protocoalele medicale”.

Totodată, reprezentanţii unităţii susţin că sunt respectate circuitele medicale, personalul respectă programul de lucru iar aparatura şi instalaţiile din cadrul secţiei sunt funcţionale.

„Ca urmare a controlului s-a identificat oportunitatea instalării în cadrul zonei roşii ATI-COVID a unui sistem de supraveghere video, procedurile în acest sens urmând să înceapă în cel mai scurt timp posibil. Precizăm că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea şi verificarea modului de lucru şi a completării documentelor medicale. În acest sens s-a emis o decizie pentru efectuarea unui audit clinic intern. Din echipa de audit va face parte şeful biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale, un medic anestezist din afara secţiei ATI-COVID şi compartimentul de audit intern”, se mai arată în comunicat.

Procurorii au deschis, luni, un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în presa locală, în care o sursă a declarat sub protecţia anonimatului că ar fi ucis, ca fost angajat al Secţiei ATI, atât el, dar şi alte cadre medicale, pacienţi cu COVID-19.

În articolul publicat duminică, persoana susţine că ar fi fost angajată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Secţia ATI, unde sunt bolnavii cu COVID-19 şi a afirmat că pacienţii aduşi aici ar fi fost sedaţi de la început, în condiţiile în care aşa ceva este fatal pentru cei cu infecţii respiratorii. De asemenea, potrivit sursei respective, aceşti pacienţi ar fi fost legaţi de pat, de mâini şi de picioare, în poziţia cu faţa în sus, în momentul în care nu mai puteau respira şi începeau să se agite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ihi, chiar mai bune decit merita, fir-ar ei …

  2. Ar trebui să ne uităm la cifre, și nu la ce declară o autoritate română sau alta

  3. Da,totul este perfect acolo! Cum ne explica șeful că acolo este cel mai mare procent al mortalității pe țară la secția ATI. Ceva nu este in regulă acolo. Cred că mor oamenii mai mult de bacteriile și microbii spitalicești decât de covid sau de lipsa de profesionalism a personalului medical.