G4Media.ro

Concursuri internaţionale de soluţii pentru amenajarea malurilor lacurilor si a unor spaţii…

Foto: G4Media.ro

Concursuri internaţionale de soluţii pentru amenajarea malurilor lacurilor si a unor spaţii publice din sectorul 2

Primăria Sectorului 2 anunţă pe SICAP licitaţie pentru servicii de consultanţă în vederea pregătirii, organizării şi jurizării a două concursuri internaţionale de soluţii. Valoarea totală estimată este de 268.000 de lei. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, potrivit Rador.

Contractul este împărţit în două loturi. Primul, cu o valoare estimată de 134.000 de lei, vizează amenajarea, reconfigurarea şi sistematizarea malurilor salbei de lacuri de pe raza sectorului, pe cinci tronsoane: Lacul Tei; Lacul Plumbuita; Valea Saulei; Râul Colentina şi Lacul Fundeni; Lacul Dobroieşti şi Pantelimon.

Al doilea lot, cu o valoare estimată de 134.000 lei, vizează reamenajarea şi modernizarea a şase spaţii publice din sector:

Piaţa Spaniei – Str. Dumbrava Roşie – Piaţa Cantacuzino – Str. Jean Louis Calderon şi Arthur Verona;
Str. Logofăt Luca Stroici aferentă Bisericii Popa Chiţu, Str. Maria Rosetti şi intersecţiile aferente între Str. Vasile Lascăr şi Str. Toamnei;
Intersecţie Str. Salcâmilor cu Str. Toamnei;
Foişorul de Foc;
Str. Sfântu Ştefan, respectiv Popa Soare (Piaţa G-ral N. Dabija) şi Piaţa Sf. Ştefan;
Piaţa Italiană (Piaţa M. R. Stefanik) şi racord cu străzile adiacente.

„Prezenta achiziţie are drept scop prestări servicii de consultanţă pentru pregătirea, organizarea şi jurizarea a două concursuri internaţionale de soluţii, în cadrul cărora se vor genera idei, concepte, tipologii de soluţii în vederea bunei gestionări a teritoriului administrativ al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, precum şi realizarea documentaţiilor tehnico-economice aferente”, se explică în anunţ.

Ofertanţii vor trebui să facă dovada faptului ca au prestat servicii similare, la nivelul a minim trei concursuri internaţionale de arhitectură, în valoare cumulată cel puţin egală cu valoarea estimată a fiecărui lot în parte.

Licitaţia se desfăşoară prin procedură simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 decembrie. (Foto: Lacul Tei / G4Media)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Adică, livrează către cetățeni nimic.

    Nu vor face nimic, doar bani pentru neomarxiștii internaționali în ale designului natural.

    • Ce știe USR? Să facă planuri împreună cu firmele de casă pe bani multi! 😁 La fel că Ghinea care a băgat jumate din banii PNRR pe „consultanță”. Hotiiiiii!!!!

  2. Deja vedem un criteriu ce va altera rezultatul: „au prestat servicii similare, la nivelul a minim trei concursuri internaţionale de arhitectură”. Desi licitatia este organizata pe loturi, deci un ofertant ar putea candida pentru organizarea unui singur concurs, dar experienta se cere pentru trei. Concluzia: cine a fost (câstigator de licitatii) o sa mai fie, cine nu, nici de-aici înainte.

  3. Dar noi nu avem profesori si studenti de arhitectura, institut de urbanism in Bucuresti?!! Dam banii la straini de parca ei stiu realitatile din teren si ies apoi proiectele proaste. Ca la autostrazi proiecte facute de straini cu tronsoane care aluneca la vale.

    • Raspuns nu! Nu avem. Scoateti capul pe fereastra.

    • Nu Dorele, nu avem. Conform testelor PISA dar și a altor teste și statistici suntem cei mai slab pregătiți din Europa. Ieși din vizuină, mai ieși și din țară să vezi cum arată și cum fac alții. Am cumpărat o canapea de 5000 lei factură de o firmă din Romania și e mult mai proastă decât o canapea asemănătoare făcută de IKEA pe nu știu unde și vândută cu 1000-2000 lei. La fel și mobilierul românesc din Dedeman care e mult mai scump și mult mai prost decât cel din Ikea. Și comparațiile pot fi făcute astfel la nesfârșit în orice domeniu.
      Știe orice muritor de rând că firmele românești care lucrează cu statul fac lucrări de mântuială, supraevaluate, folosesc materiale de proastă calitate și dau șpăgi să câștige licitațiile!

  4. Piata Spaniei NU trebuie ,reamenajata şi modernizata”, ci readusa la forma arhitecturala initiala! E jale…