G4Media.ro

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a oprit activitatea termocentralei Ișalnița din cauza lipsei…

Sursă foto: Unsplash

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a oprit activitatea termocentralei Ișalnița din cauza lipsei cărbunelui / Tribunalul București a închis activitatea Carierei Miniere Roșia pentru probleme legate de mediu / Cariera are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România

De peste o săptămână, activitatea Carierei Miniere Roșia este oprită, ca urmare a suspendării Acordului de Mediu, iar lipsa cărbunelui se simte în activitatea termocentralelor, fiind închisă activitatea termocentralei Ișalnița, relatează Gazeta de Sud.

Decizia de închidere a minei a fost luată de Tribunalul București la solicitarea unei organizații non-guvernamentale. Aceștia au solicitat suspendarea și chiar anularea Acordului de Mediu pentru anumite încălcări ale legislației. Tribunalul București a acceptat cererea de suspendare și a emis o hotărâre executorie. Prin urmare, aceasta a fost pusă în aplicare joia trecută și subunitatea minieră și-a încetat activitatea.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a formulat recurs la decizia Tribunalului Gorj și așteaptă ca magistrații să anuleze prima decizie.

Cariera Minieră Roșia are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România. Produce cărbune în principal pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și nu numai. Problema este că grupurile energetice de la Rovinari produc două treimi din energia electrică de la Complexul Energetic Oltenia. Prin urmare, întreaga activitate gravitează în jurul Termocentralei de la Rovinari.

Acum Complexul Energetic Oltenia a ajuns să funcționeze cu numai 5 grupuri energetice, după ce în urmă cu două săptămâni avea pornite 7 blocuri energetice. De la o producție medie de 1.700 de MWh s-a ajuns la livrări de 1.000 de MWh.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Foarte bine! Sa inteleaga odata si decelebratii ca problemele de mediu sunt de viata si de moarte, mult mai importante decat cele economice si alte stupizenii invocate de cei care vor sa se fofileze de la respectarea legislatiei de mediu.

    • Dacă vrei să salvezi planeta nu te mai spala pentru că risipești apa, nu te mai încălzi iarna pentru că încălzești atmosfera și mor pinguinii, mănâncă lăcuste și gândaci ca să scazi amprenta de CO2.
      O cantitate imensă de ipocizie din partea electoratului USR spălat pe creier .

    • Salveaza planeta de tine.

  2. Pare riscant acum cu războiul la ușă, dar în același timp ne uităm la statistici in timp real, și iată: gaz + cărbune au ajuns sub 30% din consum. In loc de mine poate ar trebui sa ne concentram pe stații de pompare ca să beneficiem mai mult de eolian și fotovoltaic care se dezvolta accelerat.

    • Mai ai frați?

    • De unde apă tataie că și acolo e inflație,Dunărea la cote minime,dacă se oprește și Cernavodă noapti bună națiunie agiunciem iarăși la opaiț și luminarie.
      În comunism era mai bini,știam că apa ieste,curient ieste,mâncarie ieste că nea nicu răbda die foamie ca și noi adică plăteam datoriile,acum ne finanțăm din datorii și acu să mai ieși din joc e foarte foarte periculios,România e ca rețeaua de încălzirie a lui Mucușor.

  3. Mare afacere au descoperit ONG-iștii ăștia NENOROCIȚI, s-au înmulțit ONG-urile precum ciupercile după ploaie , asta înseamnă că mulți NENOROCIȚI precum Nicușor Dan, câștigă bani frumoși fin aceste activități.

  4. De ce nu este nominalizat ONG-ul care a oprit activitatea carierei. E secret?

  5. Vai capu’ vostru de hAURolaci si tineri pensionari gradati, seceta (cu tot ce implica ea de la aspectul rationalizarii apei pana efectele negative economice) a devenit problema cronica in Romania, codul rosu de furtuni a devenit banal in toate zonele tarii, dar problema mediului nu exista pentru voi, doar va doare si va arde existenta ONG-urilor! Ei da maica, ramane sa „imparatiti” voi lumea dupa ce „terminati” cu ONG-urile si lupta lor pentru mediu (un fel de-a spune, ca nu cred ca va mai ramane ceva in urma voastra)!