G4Media.ro

Compania Bulgargaz anunţă o posibilă scădere a preţului gazelor naturale cu 32%…

Sursa foto: Pixabay / BLACK17BG

Compania Bulgargaz anunţă o posibilă scădere a preţului gazelor naturale cu 32% din octombrie pentru că intră în funcțiune gazoductul care aduce gaze din Azerbaidjan via Grecia

Directorul executiv al companiei Bulgargaz, Deniţa Zlateva, a anunţat joi că gazele naturale s-ar putea ieftini, de luna viitoare, cu aproape 32%, preţul fiind de circa 240 de leva (aproximativ 120 de euro) pe MW/h, transmite Rador, care citează publicația BNR.

Motivul principal este că de la 1 octombrie, interconectorul de gaze bulgaro-grec se aşteaptă să devină funcţional, iar Bulgaria va primi prin intermediul său gaze din Azerbaidjan, conform unui contract deja semnat.

„Scumpirea actuală de pe bursele internaţionale se va reflecta asupra preţului în noiembrie”, a precizat Zlateva, adăugând că există un mare interes pentru cele patru licitaţii anunţate privind furnizarea de gaze naturale lichefiate, atât pe termen scurt, cât şi pe o perioadă de 10 ani.

„Faptul că avem companii din America, Europa, Orientul Mijlociu, China arată că aceasta este abordarea corectă. Sper că prin aceste proceduri deschise, transparente, competitive vom obţine şi un preţ bun pentru noiembrie. Nu suntem îngrijoraţi că nu va fi furnizată cantitatea necesară de gaze naturale. Scopul nostru este să avem preţuri competitive”, a menţionat directorul companiei bulgare. Bulgargaz va prezenta solicitarea sa finală privind preţul pe 1 octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Nu va bucurati ca la moi pretul creste, s-a ocupat nea Vergil Popescuuuu!!!!
    Nea Vergil de ce ai retras Transgaz din proiect? 💩ule

    • Din care „proiect” bai cap de creta? Nu ca ar fi Virgil-PNL vreun geniu însă Transgaz a fost implicat în 2 proiecte (NABUCO și BRUA) oprite la cererea Rusiei de Ungaria și Germania.
      Iar în România s-a ocupat PSDrangnea de sistarea extracției offshore, tot la cererea prietenilor rusi. A permis doar Lukoil Overseas sa extragă.

    • Mai ceteste si tu bolovanix.
      Transgaz a fost parte a proiectului pe care il inaugureaza Bulgari cu Grecii sambata.
      Nea Vergilica a retras participarea Transgazului asa brusc si fara motiv acum vreun an sau doi.

    • Romania se poate lega acum de Bulgaria. La proiectul BRUA se opune Ungaria..e evident, dar Austria nu zice nimic? WTF:|

  2. Nu-i bai, vine putler și bombardează conducta, are experiență:-)))

  3. Ce ziceți turistelor, bulgăroaicele sunt femei de treabă?

  4. Se reduce prețul gazelor cu 30% după ce a crescut cu 300%,
    Cred că nu vor mai fi gaze ieftine după ce nebunul de la Kremlin și.a aruncat în aer conductele spre UE!