G4Media.ro

Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat au votat cu…

Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat au votat cu unanimitate revocarea Catincăi Nistor din funcția de director al ICR Londra (surse)

Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat au votat cu unanimitate revocarea Catincăi Nistor din funcția de director al ICR Londra, conform surselor G4Media.

Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat au analizat, marți, propunerea de revocare din funcţie a directorului ICR Londra, Catinca Maria Nistor, potrivit programului postat pe site-ul forului legislativ, transmite Agerpres.

Preşedintele ICR, Liviu Jicman, a anunţat pe 9 martie că a cerut revocarea din funcţie a Catincăi Nistor.

Potrivit prevederilor legale, propunerile preşedintelui ICR trebuie avizate de Comisiile de cultură şi de politică externă ale Senatului.

Conform unor informaţii apărute în presă, decizia preşedintelui ICR survine mai multor „controverse publice” în care Catinca Maria Nistor ar fi fost implicată de când conduce filiala din Londra.

Tot miercuri, Comisiile de cultură şi de politică externă din Senat îi vor audia pe candidaţii pentru funcţiile de director la institutele culturale româneşti din Chişinău şi Veneţia.

Pentru mandatul de director al ICR „Mihai Eminescu” Chişinău este propusă Monica Babuc, iar Cristian Luca pentru conducerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. O revoca din functia de la Londra si o numesc intr-o alta functie la Madrid =))))))))dumele astea sunt expirate

  2. Îi dă în judecată, câștigă, le ia și banii și funcția înapoi. Că nu mor caii când vor câinii…

  3. „Conform unor informaţii apărute în presă, decizia preşedintelui ICR survine mai multor „controverse publice” …..”. DEX: A surveni: A avea loc (inopinat), a se produce, a se petrece, a se întâmpla (pe neașteptate sau pe negândite). Adica „a surveni” nu înseamna „a veni dupa, a succeda, etc.” Limba noastra-i o comoara / Limba noastra nu-i usoara. Si, când scrii la gazeta, nietzsche nu trebuie s-o faci într-o limba româna corecta ca tot nu-i pasa nimanui, nu?