G4Media.ro

Comisia Europeană vrea să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea…

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Comisia Europeană vrea să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor, care va impune propriile sancțiuni financiare dacă regulile UE vor fi încălcate

Comisia Europeană intenţionează să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor, printre alte măsuri, conform unor documente consultate de DPA.

Conform proiectului, noua Autoritate împotriva Spălării Banilor va putea impune propriile sancţiuni financiare în cazul încălcării regulilor UE.

Agenţia va coordona autorităţile naţionale de supraveghere şi le va sprijini în creşterea eficienţei în aplicarea reglementărilor europene.

Anterior, au apărut informaţii conform cărora Comisia Europeană vrea să introducă un plafon uniform de 10.000 de euro pentru plăţi cash.

Conform Curţii Europene de Conturi, miliarde de euro din tranzacţii ilegale intră în economia obişnuită în UE în fiecare an, iar originea ilegală a fondurilor este ascunsă.

Europol, autoritatea europeană de poliţie, estimează că valoarea tranzacţiilor suspecte în Europa este de sute de miliarde de euro, conform celui mai recent bilanţ.

Comisia Europeană vrea să prezintă proiectul creării noii agenţii într-o săptămână şi jumătate.

Apoi, statele membre şi Parlamentul European trebuie să decidă cum va fi implementat acest proiect.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Apoi, statele membre şi Parlamentul European trebuie să decidă CUM va fi implementat acest proiect.”
    Cum VOR!
    Cum ati procedat cu EPPO: Ungaria si alte tari membre UE au refuzat sa adere la EPPO!
    „Cinci state membre ale Uniunii Europene – Polonia, Ungaria, Danemarca, Suedia şi Irlanda – nu participă în noul Parchet European din „decizie politică”, a spus Kovesi, manifestându-şi speranţa că în cele din urmă vor fi convinse de Comisia Europeană să se alăture şi ele, în timp ce Finlanda şi Slovenia încă nu şi-au desemnat procurorii la EPPO.
    Dacă în cazul Finlandei este vorba despre o schimbare legislativă, în cel al Sloveniei aceasta se întâmplă în urma deciziei guvernului condus de premierul conservator Janez Jansa de a anula procesul intern de alegere a celor doi procurori delegaţi ai Sloveniei.”
    Dupa cum evolueaza UE, in viitor astfel de proceduri vor deveni benevole!
    In functie de interese!
    UE devine o uniune tot mai artificiala de state…

  2. O noua institutie folosita pentru santaj politic.
    Exista OLAF, exista justitie nationala, Procuratura lui Kovesi si alte prostii noi de acest gen dpdv profesional sunt absolut inutile.
    Doar daca nu cumva sunt gandite ca si cozi de topor… 😉