G4Media.ro

Comisia Europeană își va închide jumătate din clădirile de birouri din Bruxelles…

Comisia Europeană își va închide jumătate din clădirile de birouri din Bruxelles până în 2030

Comisia Europeană intenţionează ca până în 2030 să închidă jumătate dintre cele 50 de clădiri de birouri ale sale din Bruxelles, executivul comunitar urmând să permită lucrul de acasă şi după încheierea pandemiei de COVID-19, relatează marţi politico.eu, citată de Agerpres.

Comisarul european pentru buget şi administraţie Johannes Hahn a declarat că executivul comunitar ‘va reduce semnificativ numărul clădirilor în cursul următorilor zece ani’ până la 25 de clădiri în Bruxelles.

În pofida închiderii a jumătate dintre clădirile sale, spaţiul total de birouri ale Comisiei Europene se va reduce cu doar 25% – de la 780.000 metri pătraţi la 580.000 metri pătraţi – întrucât executivul comunitar va comasa mai multe directorate generale în clădiri mai spaţioase.

Hahn a adăugat că ‘politica pe termen lung, până în 2030, privind clădirile” încearcă să facă ”mai verde” Comisia Europeană prin reducerea emisiilor şi ”mai digitală” prin păstrarea regimului de lucru de acasă ca practică standard după încheierea pandemiei de coronavirus.

Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv.

Aceasta este o schimbare majoră pentru o instituţie ce reprezintă în mod colectiv a doua mare economie a lumii şi arată cât de dramatic pandemia a remodelat condiţiile de muncă. De asemenea, ea ilustrează o integrare şi mai mare a obiectivelor climatice în deciziile manageriale din cele mai importante instituţii europene şi mondiale.

sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Decizia ilustreaza o problema existentiala a UE. Pai, cam la doua chestii se reduce UE: culoarea verde si digital. Daca dispar cele doua obiective, atunci UE nu mai are alte planuri. Alte state gandesc dincolo de orizont si nu se limiteaza doar la cladiri „verzi” sau digitalizare. Au trecut demult de faza asta primitiva. Dar oare daca am vopsi cladirile in verde nu ar fi suficient?

  2. Sandramaua trosneste. O sa vina vremea cand UE o sa inchida toate cladirile de birouri. La declaratii ipocrite nu-i intrece nimeni pe politicienii UE, insa rezultatele concrete sunt aproape zero.

  3. Sa vezi acum trai nenica la cum si cat o freaca aia pe la Bruxeless!

  4. Incredibil! Comportamentul virtual es foarte disociat de cel real, cu prezenta directa. O democratie directa are nevoie de un spatiu comun (vezi Hannah Arendt). Daca se ascunde fiecare in spatele laptopului si decide asupra viitorului nostru imi lasa impresia ca un copilandru gamer decide ce am voie sa plantez la mine in gradina.

    Ciuc!