G4Media.ro

Comisia Europeană, despre „flexibilizarea” procentului de 9,4% din PIB, pentru pensii: „Acum…

Comisia Europeană, despre „flexibilizarea” procentului de 9,4% din PIB, pentru pensii: „Acum este important să ne concentrăm asupra implementării PNRR”

„Plafonul total al cheltuielilor publice brute cu pensiile, de 9,4% din PIB pe termen lung (2022-2070), este precizat în anexa la Decizia de punere în aplicare a Consiliului (CID) privind aprobarea evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență pentru România. Acum este important să ne concentrăm asupra implementării planului. În cadrul conferinței de presă comune cu ministrul Budai, comisarul Schmit a afirmat importanța implementării PNRR”, a transmis pentru G4Media un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Solicitarea G4Media adresată Comisiei se referea la un punct de vedere privind „flexibilizarea procentului din PIB alocat pensiilor”, adică procentul de 9,4% care este prevăzut acum în PNRR.
(Context: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat pe 31 martie, după întâlnirea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă şi Protecţie Socială, că se va flexibiliza acel procent din PIB alocat pentru pensii, în PNRR, în urma negocierilor cu Comisia Europeană.)

În răspunsul Comisiei Europene se mai precizează:

  • „În plus, reforma cuprinzătoare a pensiilor inclusă în PRR, care include și pensiile speciale, ar trebui să creeze spațiul necesar pentru a permite României să abordeze provocările viitoare legate de demografie și de îmbătrânirea societății. Aceasta include creșterea gradului de adecvare a pensiilor, în special a celor aflate sub pragul de sărăcie.
  • Este, de asemenea, important să se ia în considerare faptul că, prin punerea în aplicare a PNRR, țara ar trebui să poată avansa către o traiectorie de creștere economică mai mare, creând astfel resurse suplimentare pentru a aborda provocările socio-economice.
  • În fine, PNRR include reforme privind stabilirea salariului minim și modernizarea sistemului românesc de prestații sociale cu ajutorul venitului minim de incluziune, ceea ce va contribui la combaterea sărăciei și la crearea unor condiții de muncă mai echitabile.”

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook publicat pe 31 martie ministrul Muncii, Marius Budăi, a menționat, după întâlnirea cu Comisarul European Nicolas Schmit:

„I-am explicat domnului comisar european de ce solicit și de ce sunt imperativ când cer flexibilizarea procentului de 9,4 pentru pensii prevăzut în PNRR. Noi vorbim de sistemul public de pensii și am fost de acord amândoi că sustenabilitatea e foarte importantă”, a scris Budăi pe pagina sa de Facebook.”

(detalii, pe Economedia.ro)

Sursa: Wikipedia. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. PSD vine cu pomeni, fiindcă asta vrea românul de rând, nu se gândește el la viitor.

    • Adevarul e mai vladimire ca s-a gandit ghena la viitor, 2022-2070, de ce nu a pus 3100??? A dreacu ielgibitist

  2. Ne-am dat și noi seama că Budai e tare viteaz doar la televizor, în rest se supune sau fuge de rupe pământul! E o cutră ca toți miniștrii puși să administreze o colonie!

  3. Parca suntem o tara de pensionari 10% din PIB se duce pe pensii….va dati seama? 10%! Si apararea abia 2.5%! O tara de cersetori si asistati sociali care stau cu mana intinsa la pomeni!

  4. Parca suntem o tara de pensionari 10% din PIB se duce pe pensii….va dati seama? 10%! Si apararea abia 2.5%! O tara de cersetori si asistati sociali care stau cu mana intinsa la pomeni! O tara de bolnavi inchipuiti!

    • Prietene avem o țară plină de corupți, de pensionari speciali, patroni de firme de casa ale partidelor care fură din banul public, de angajați cu salarii mari la stat și de infractori cu firme și tu găsești că devină pentru situația în care este România sunt săracii. Dacă înțeleg bine tu vrei să-i omori pe săracii care au ajuns în situația aia pentru că au fost furați de bogați! Inteligent! Nu ești prost deloc.

    • @moralistul – ai mare dreptate in tot ceea ce spui,dar solutia nu este marirea din pix a procentului. sa fim sinceri, toti stim ca la persoanele cu venituri mici vor ajunge cei mai putini bani, si de fapt ei sunt doar un paravan pentru escrocherii.

  5. Ciocu’ mic, domnilor miniştri!

    • Astia de la UE habar n-au de economie și democrație !
      Le dăm noi lecții gratuit !

  6. PSD nu intelege ca pensiile speciale sunt ilegale .
    Taiati pensiile speciale si sunt bani pentru saraci .

  7. Dar de ce o fi 10% (8!)?!!
    Executați-ne, ce mai așteptați!

  8. Lui budai i se transmite pe toate caile si sub toate formele sa-si vada de treaba cu ceea ce are de facut iar asta se face ca nu intelege. Din doua, una: ori e prost, ori e greu de cap. Ori si una si alta.

  9. Într-adevăr toți pensionarii ar trebui să aibă pensie în conformitate cu principiul contributivității . Dar un pensionar cu stagiul complet de cotizare își recuperează maxim 35% din contribuția la asigurările sociale .

  10. Én már nem tudok hívni senkinek mert yzebisztogatjak az nyugdíjasokat sem étkezési szokások hegy sem nyugdíj emelés 9% semmi a kis nyugdíjasoknak 1000 lejbol élünk minden számlát tüzelő villannyal víz kanalizalas ház adó szemetpen éhezunk se reggel sem vacsora délben csak kenyeret eszünk sajnos

  11. Pana cand pensiile speciale nu vor fi anulate si redistribute la batranii cu pensii de mizerie , sa nu fie absolut nici o flexibilitate, din partea celor care subsidiaza astazi Romania.
    O tara de hoti, de corupti , de mocangii , de putori, de fuduli si de analfabeti functionali.
    Romania , un stat esuat.