G4Media.ro

Comisia Europeană, acțiune împotriva Ungariei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene,…

Sursa foto: European Council

Comisia Europeană, acțiune împotriva Ungariei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, după ce această țară a votat împotriva recomandărilor OMS în privința clasificării canabisului și a substanțelor legate de canabis

Comisia Europeană informează că a decis miercuri să aducă Ungaria în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, după ce această țară a votat împotriva poziției Uniunii cu privire la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind clasificarea canabisului (și a substanțelor legate de canabis) în conformitate cu prevederile Deciziei 2021/3 a Consiliului.

În 2 decembrie 2020, în cadrul celei de-a 63-a sesiuni reconvocate a Comisiei pentru stupefiante a Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ungaria a votat de două ori împotriva poziției Uniunii, în timpul votului privind recomandările OMS în ceea ce privește enumerarea substanțelor aflate sub control internațional.

În conformitate cu legislația UE, sunt de competența exclusivă a Uniunii deciziile privind clasificarea internațională a substanțelor în temeiul Convenției unice privind stupefiantele din 1961, astfel cum a fost modificată prin Protocolul din 1972, și al Convenției privind substanțele psihotrope din 1971. Prin urmare, decizia Consiliului de stabilire a poziției Uniunii este obligatorie pentru statele membre ale UE, în conformitate cu Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Având în vedere votul negativ al Ungariei, Comisia a lansat procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, printr-o scrisoare de punere în întârziere trimisă oficialilor ungari la 18 februarie 2021, urmată de un aviz motivat la 12 noiembrie 2021.

„Întrucât răspunsul autorităților ungare atât la scrisoarea de punere în întârziere, cât și la avizul motivat a fost nesatisfăcător, Comisia a decis să trimită Ungaria în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul deciziei Consiliului și a acționat cu încălcarea competenței externe exclusive a Uniunii, precum și a principiului cooperării loiale” se precizează în informarea oficială a Comisiei Europene.

Reamintim că în 24 ianuarie 2019, OMS a prezentat șase recomandări privind reeșalonarea canabisului (și a substanțelor asociate canabisului) în temeiul Convenției unice a ONU privind stupefiantele din 1961, astfel cum a fost modificată prin Protocolul din 1972, și al Convenției ONU privind substanțele psihotrope din 1971.

La 23 noiembrie 2020, Consiliul a adoptat Decizia (UE) 2021/3 a Consiliului privind poziția care urmează să fie adoptată în numele Uniunii Europene, în cadrul celei de a 63-a sesiuni reconvocate a Comisiei pentru stupefiante, cu privire la clasificarea canabisului în temeiul Convenției unice privind stupefiantele din 1961, astfel cum a fost modificată prin Protocolul din 1972, și al Convenției privind substanțele psihotrope din 1971.

Decizia a fost adresată statelor membre, devenind obligatorie în toate elementele sale pentru statele membre care au fost chemate să voteze în cadrul Comisiei privind stupefiantele.

Votul în cadrul Comisiei pentru stupefiante cu privire la recomandările OMS a avut loc la 2 decembrie 2020. Ungaria a votat împotriva recomandărilor respective. În plus, Ungaria a făcut o declarație în cadrul Comisiei privind stupefiantele care a contrazis puternic poziția Uniunii Europene, se mai precizează în informarea transmisă de Comisie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Ungaria afara imediat din UE si NATO. Schimbati modalitatea de votare. Unanimitate era doar in comunism.

  2. G4 n-am inteles nimic din stirea asta in afara de faptul ca ungurii sunt iarasi gica contra. Putem fuma sau nu?

  3. Cine nu e cu noi e împotriva noastră și trebuie deferit justiției. Votului trebuie exprimat doar în sensul recomandărilor celorlalți.

  4. „Decizia a fost adresată statelor membre, devenind obligatorie în toate elementele sale pentru statele membre care au fost chemate să voteze în cadrul Comisiei privind stupefiantele.”

    E ceva ce nu se leaga, in ceea ce ati scris. Daca decizia a devenit obligatorie, de ce oare au fost chemate sa voteze, statele membre? Ori este obligatorie si nu este nevoie de vot (gen Directiva UE) ori este nevoie de vot si atunci, nu este obligatorie.
    G4 rectificati si/sau lamuriti, deoarece un vot este (inca) liber 😉

    • +1 din partea mea.
      Uniunea a fost facute pe baza de avantaje reciproce ECONOMICE
      Acum incet incet a devenit o UNIUNE De IDEOLOGII ca in comunism.
      Votul trebuie sa aiba o singura directie: Ce dicteaza „dictatorii”
      Daca nu, esti hartuit, ridiculozat, demonizat, batjocorit, ti se opresc banii europeni la care ai dreptul, dar nu primesti chiar daca prin acesta sunt legi EU, care nu sunt respectate.
      Cei care au majoritate pot face Orice …si fac.

  5. Nici sa votezi nu ai voie ca vei fi dat in judecata. WOW!

    pe vot se bazeaza sistemul democratic.

    • Poti „vota”, dar votul trebuie sa coincida cu votul majoritatii!!!
      Asa a fost (si) in Comunism!!
      Acum sunt „Valori Europene si Democratice” si cine spune altceva este cu „Puntin” si este un dictator.
      Dar cine stie, unde si cine face „valorile europene” ????
      Pe cine reprezinta politicienii si birocratii din UE??
      Eu stiu pe cine nu reprezinta: poporul lor!
      U.E. este o democratie „fara demos”, adica o democratie fara popor!
      Poporul NU este intrebat in EU decat se ia decizii in numele lor!

  6. nu cumva sa bage un cui iredentistu fidesz si sa realizeze ca ura si fascismu ii macina santatea…si ca horbanu e sclavete…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂…opriti banii pentru ungaristan, e simplu…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉

    • „Exact”,d-ta esti ca ăla care muscă din măr si întreabă ce este mărul !!!

  7. O recomandare a OMS (organism nevotat) generează o decizie a CE (nevotat) care a devenit obligatorie pentru statele membre în urma unei ședințe în care Ungaria a votat împotrivă.
    Deși Ungaria a votat împotrivă în cadrul respectivei ședințe, UE a mers totuși la ONU (organism nevotat) pentru a vota acolo recomadarea OMS.
    În cadrul ședinței de la ONU, însă, Ungaria și-a menținut poziția și a votat tot contra.
    CE s-a enervat cumplit și încearcă să-și repereze onoarea la tribunal, la Comitetul Județean (ăsta… Curtea de Justiție) a lu’ UE și un clondir de mastică prima, să trăiți.

  8. Inteles din articol nimic eu .

  9. Ungaria și Austria au demonstrat în nenumărate rânduri ca sunt colonii sovietice. Ce mai cauta în UE și NATO? Doar sa blocheze toate proiectele? sa facă jocul Kremlinului? Nu înțeleg.

  10. Da, iarăși aceași politică, daca o țară din est viteaza contra e o mare problema, cei din vest au voie, de exemplu Austria!

  11. Ursulinei i s-a cam suit puterea la cap, ar trebui inlat.urata repedw, astfel nu apuca sa mai faca si alte pagube…

  12. Doamna Cosmina, nu va supărați… Dacă aveți o traducere a articolului ar fi ok. Merge și în română. Multumesc, v.

  13. Dar pe Austria și Olanda de ce nu le – au dat în judecată. Nici cele două nu au respectat hot.Cons.u.e în legătură cu România și Bulgaria.

  14. Adica esti chemat la vot, dar daca nu votezi cum vrea ursula, esti data in judecata! Democratie purã.

  15. Iarba și sexul, la liber. !!Este visul oricărui usr-ist . Să dea drumul și la arme și să înceapă distracția, băieți !!!

  16. Cred ca g4media a explicat insuficient la subiectul asta. E prea stufos si nu prea se intelege nimic din el.