G4Media.ro

Comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne, Ylva Johansson, a transmis Greciei să…

sursa foto: Greekreporter.com

Comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne, Ylva Johansson, a transmis Greciei să oprească deportările ”violente” ale migranţilor

Comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Ylva Johansson a transmis, joi, Greciei să oprească deportările ”violente” ale migranţilor sau riscă să piardă fonduri, relatează Reuters.

După ce a devenit unul dintre principalele puncte de destinaţie în timpul crizei migraţiei din 2015, Atena şi-a consolidat politica în ultimul an prin creşterea patrulelor terestre şi maritime, extinderea unui gard de frontieră şi construirea de tabere cu securitate mult mai strictă pe insulele sale din apropierea Turciei.

Grecia a negat în mod repetat acuzaţiile de aşa-numite respingeri ale solicitanţilor de azil, precizând că interceptează bărci pe mare pentru a-şi proteja propriile graniţe şi pe cele ale Uniunii Europene.

”Protecţia frontierei externe a UE împotriva intrărilor ilegale este o obligaţie. Deportările violente şi ilegale ale migranţilor trebuie să înceteze acum”, a declarat comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Ylva Johansson, după o întâlnire cu miniştrii Guvernului grec.

Ea a spus că Atena va pune în aplicare din septembrie un nou sistem menit să protejeze drepturile fundamentale însă nu a oferit detalii despre noul sistem. Oficialii greci încă nu au declarat nimic în acest sens.

”Finanţarea este legată de aplicarea corectă a drepturilor fundamentale ale UE”, a adăugat Johansson.

Grecia a anunţat luna trecută că nu va permite intrarea ilegală a migranţilor pe uscat sau pe mare, după o creştere a tentativelor de intrare prin insulele sale din Marea Egee şi pe la graniţa terestră cu Turcia.

Într-o alocuţiune adresată luni parlamentarilor UE, ministrul grec al Migraţiei, Notis Mitarachi, a spus că UE trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că ambarcaţiunile nu trec din Turcia, ţară cu care Grecia are relaţii tensionate din cauza migraţiei şi a altor subiecte.

”Grecia s-ar aştepta la un rol şi mai activ al instituţiilor UE în procesul de a convinge Turcia să îşi respecte angajamentele. Conform unui număr considerabil de mărturii ale solicitanţilor de azil, autorităţile turce încurajează activ plecările ilegale”, a spus el.

Afluxul de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa în 2015 a copleşit capacităţile sociale şi de securitate ale blocului.

Numărul sosirilor a scăzut brusc de atunci, dar în ultimele săptămâni, autorităţile elene au anunţat că au împiedicat intrarea unui număr semnificativ de persoane.

Aproximativ 47.000 de persoane au sosit pe mare în Italia, Grecia, Spania, Cipru şi Malta în acest an, a potrivit Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi. Ţările mediteraneene se aşteaptă la peste 150.000 de sosiri în acest an, deoarece penuria de alimente cauzată de conflictul din Ucraina ameninţă un număr tot mai mare de sosiri din Africa şi Orientul Mijlociu.

sursa: News.ro, sursa foto: Greekreporter.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Să-i ia acasă dacă nu-i convine.

 2. UE trebuie sa schimbe regulile referitoare la migratie, adica sa se revina la ce a fost inainte de 2012, parca atunci au facut legile foarte permisive.
  De fapt aceasta nu este migratie, este invazie. Daca UE nu este in stare sa apere granitele UE sa se dizolve UE si prosperitatea cetatenilor UE.
  Bine ca europenii nu puteau sa mearga nicaieri fara certificat, dar altii pot intra ca in codru si primi beneficii si de toate.
  Ce rost mai are UE daca nu asigura bunastarea si siguranta cetatenilor UE? Numai pun bete in roate birocratii de la Bruxelles.
  Eu nu sunt impotriva UE, dar in ritmul acesta chiar nu inteleg ce rost are, s-a departat prea mult de la principiile pe baza carora a fost fondata, ori se revine la basics, ori sa se desfiinteze

  • Left…harzii nu inteleg ca am prefera sa fim mai saraci decat invadati. Oricum le da cu virgula cand vad cat a scazut nivelul de educatie si civilizatie in vest. Mereu gasesc vinovat pe altcineva, rasismul, schimbarile climatice, religia, toxicitatea masculina…. exact, toate de mai sus, sunt principala cauza din cauza cutitarilor, violurilor si decapitarilor din vest.

  • @elena/Tulth 👍🍻

 3. Ca să vezi… e “deportare violentă”, nu îi duc grecii înapoi cu gondola, fredonând O sole mio? Orice țară își apără frontierele cu toate mijloacele legale, dar se vede ca _unii au voie și să încalce legea penală. Băh ăștia care le luați apărarea, ia .încercați voi să păcăliți grănicerii unui stat civilizat și să intrați fraudulos, vedeți numai ce v-o luați și mai vorbim !

 4. Daca ii vrea pe arabi aceasta doamna , sa fie trimisi direct in suediea .