G4Media.ro

CNN: Flota rusă de la Marea Neagră a intrat în poziție defensivă…

sursa foto: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

CNN: Flota rusă de la Marea Neagră a intrat în poziție defensivă după mai multe eșecuri operaționale în Ucraina, inclusiv exploziile din Crimeea (oficiali occidentali)

Oficiali occidentali au declarat că flota rusă din Marea Neagră a intrat în poziție defensivă după o serie de eșecuri. Aceștia au spus că cel puțin jumătate din avioanele aviației navale al Flotei Mării Negre au fost scos din acțiune în urma atacului asupra bazei aeriene Saki din Crimeea de săptămâna trecută, relatează CNN.

Avioanele aviației navale al flotei, Regimentul 34 de aviație navală de atac la sol, are două escadrile de aproximativ două duzini de avioane de luptă în total (inclusiv avioane Su-24M și Su-30SM), potrivit relatărilor publicate. Evaluările anterioare au sugerat că cel puțin șapte – și poate chiar 10 – aeronave au fost avariate sau distruse în atacul de săptămâna trecută.

Rusia are încă zeci de avioane de luptă în alte două baze din Crimeea, dar acestea nu sunt alocate în mod specific flotei din Marea Neagră.

Oficialii au declarat vineri, în cadrul unei ședințe de informare, că „sistemul” rus căuta să atribuie vina pentru pierderi pe care Ministerul rus al Apărării le-a atribuit unei explozii accidentale de muniție la bază.

Oficialii au precizat că partea ucraineană a fost probabil capabilă să aducă mai multe mijloace în Crimeea și că forțele ucrainene au capacitatea de a opera în spatele liniilor rusești. Dacă atacurile ucrainene din sud vor avea un efect strategic asupra conflictului va depinde de faptul dacă Ucraina poate susține nivelul de activitate, au adăugat ei.

Oficialii au spus că forțele ruse au întâmpinat probleme în aprovizionarea trupelor din sudul regiunii Herson și au estimat că undeva la „câteva mii” de soldați ruși suplimentari au fost mutați în regiune pentru a se pregăti pentru o posibilă ofensivă ucraineană.

Rămâne de văzut, au spus ei, cum și când ar putea lua formă această ofensivă.

Oficialii au afirmat că intensificarea atacurilor cu rachete ale rușilor împotriva Harkovului, care au ucis mai mult de o duzină de persoane în ultimele zile, nu prezice o ofensivă rusă în zonă, ci o dorință de a împiedica redislocarea apărării ucrainene în altă parte.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Daca o rade cineva acum pe toata, ce-o sa se intample ?

  2. Winter is Coming, ca altfel … 6 luni de razboi … Ne auzim la Primavara !

  3. Dacă ar injtra în poziție de imersiune ar fi și mai bine.

  4. Cum e pozitia asta defensiva? Cu pupa in sus? 🤣🤣