G4Media.ro

Cioloș: Anunţul despre o alianţă a PSD şi PNL – începutul unui…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cioloș: Anunţul despre o alianţă a PSD şi PNL – începutul unui regim autoritar

Europarlamentarul Dacian Cioloş consideră că anunţul premierului Marcel Ciolacu privind o eventuală alianţă PSD – PNL reprezintă începutul unui regim „autoritar”, însă „jongleriile politice” pe care le gândesc liderii acestor partide pentru „a-şi cimenta autoritatea” pot fi dejucate la vot, transmite Agerpres.

„După ce politicienii au dezbătut săptămâni în şir pe tema comasării alegerilor, domnul Ciolacu ne anunţă azi şi comasarea PSD cu PNL, pentru că ‘dacă ajungi în anumite funcţii de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România’. Cam aşa încep regimurile autoritare, când cei ajunşi într-o funcţie de putere consideră de la un moment dat că ‘eu sunt poporul’ şi ‘eu ştiu cel mai bine ce vor oamenii'”, a afirmat Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia fostului premier, „din păcate, pentru Marcel Ciolacu şi din fericire pentru România, încă avem alegeri în acest an şi jongleriile politice pe care le gândesc liderii pentru a-şi cimenta autoritatea pot fi dejucate la vot”.

„Fricoşii din capul statului uită că românii au o mare aversiune pentru partidul-stat care controlează tot”, a transmis fostul comisar european.

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem … (…) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL – n.r.) care va da stabilitatea României”, a declarat Ciolacu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Știu. Mulți aveți aversiune față de dl Cioloș. Dar aici (CALAMITATEA pregătită de perverșii ce chipurile ne vor binele), în momentul ăsta are dreptate 100%.

  2. Adica, o alianta intre aia care se injurau de mama nu cu mult timp in urma, mai tineti minte ?
    O alianta intre putere si opozitie, in ce tara nebananiera din lumea asta s-a mai pomenit ?!?
    Va puteti imagina ca vor face vreodata alianta democratii si republicanii din SUA sau o alianta intre conservatorii si laburistii din UK ?!?
    Si pentru ca asta este o sfidare absoluta la adresa electoratului, ii vom sfida si noi si vom vota in batjocura, nu de altceva, cu hAUR si SOSoaca !!! : ))))

    • În prima parte a zilei, văzându-i pe Rareș și Tudose la braț, mi-am amintit de emisiunile primului din urmă cu 6-7 ani, când, zi de zi, într-un studio plin de invitați, îi făcea cu ou și cu oțet pe ăștia din PSD, inclusiv pe noul său tovarăș, Tudose. Iar acum la puținele emisiuni unde opoziția are un invitat, pesediștii și peneliștii urlă la unison din toți rărunchii la invitații din USR despre cum au distrus țara în ultimii 34 de ani și ei, pesedeneliștii, repară acum acele greșeli și oferă stabilitate. Aici e o problemă și a cetățeanului român care i-a privit pe ăștia din PSDNL aruncând fel și fel de acuze și invective la adresa celorlalți și au mers la vot pentru că unii le-au garantat că îi scapă de ceilalți, iar acum nu vor avea cel mai probabil nimic împotriva USL 2.0 și vor continua să îi susțină, uitând toate scandalurile și garanțiile din trecut în care și ei, indirect, au fost implicați.