G4Media.ro

Ciolacu, despre amendamentul de majorare a pensiilor cu 40%: Eu cred că…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Ciolacu, despre amendamentul de majorare a pensiilor cu 40%: Eu cred că va trece în votul din plenul comun/ În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar despre amendamentul depus la rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40%, adăugând că acest amendament va trece de plenul comun al Parlamentului, transmite Agerpres.

PSD a depus luni la Comisiile de muncă ale Parlamentului un amendament la rectificarea bugetară care spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din legea pensiilor, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

„Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (…) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

„Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (…) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (…) În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie, ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut”, a afirmat Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citește și ULTIMA ORĂ: PSD a reintrodus în buget creșterea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor profesorilor din acest an

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Daca cioclu asta are capacitatea de a crede, stau și mă întreb, personal ce îmi lipsește.

    Un drac sexist ar raspunde că sula.

  2. Ciolacul crede ca smechereala de doi bani cu
    „psd nu mai are majoritate” mai tine la cineva si poate stoarce niscsiva voturi.
    O sa vada el ce copite in bot isi ia psd.

    • Tine la prostii lor, restul lumii stie cum sta treaba.
      PSD-ul inceraca sa-i sleiasca de bani pe liberali obligindu-i sa arunce banii in tot soiul de prostii (caci e o prostie o crestere de 40% a orice, dac-o faci dintr-o data), asta-i marea gaselnita tactica ce le-a iesit din secile tartacute.

  3. Placuta la ambele partide . Alianta pnl&psd .

  4. Daciana Ponta, tortul lui Dragnea, Cristina de la Obor preluată de Daciana Sârbu Ponta, soția domnului Viorel Victor Ponta care este distins și în strânse legături de partid cu Demos, partid ce strânge la olaltă slugi de partid de ale lui Tăriceanu, Ontanu, Boda și Iliescu.

  5. Orice om de buna credinta intelege ca in contextul actual nu se pot majora pensiile cu 40 la suta. Si atunci care este explicatia ca PSD insista cu aceasta aberatie economica?

    • Ca sa afirme in campania ca au vrut majorarea pensiilor, dar ca ceilalti nu i-au lasat.
      Ce nu vor afirma psd-istii in campanie este de unde vin fondurile pentru majorarea pensiilor, respectic daca pensiile se majoreaza pt. toti la fel. Adica si alea speciale si alea normale. Si pensiile de 10.000 ron si alea de 26 (!) ron.

  6. Faptul ca am fost avertizati de institutii financiare ca o astfel de marire ar scadea ratingul de tara si implicit ne-ar baga in incapacitate de plata, trebuie contracarat cu niste argumente credibile de catre PSD.

    Dar nu este… si asta spune multe despre dimensiunea ticalosiei acestor hoti analfabeti. Cum se joaca cu pandemia, economia, legile justitiei si orice altceva ar face rau romanilor.

  7. Ambele partide sunt la fel de vinovate de pagubirra pensionarilor. Prin manevra așteptării aplicării noi legi, PSD și PNL au furat 1/2 din pensia pe 1 lună și în 2019 și în 2020. Am făcut acest calcul față de indexarea prevazuta în legea veche (263/2010). Pensionarii vor câștiga indubitabil doar în instanță.

    • Marcel iti pui sperante desarte ca ai sa cistigi . Pe cine ai dat in judecata ? Persoana? Institutie ? , ce perioda de timp ai acoperit ca modalitate de actiune in instantaa si care erau legile ce cuprindeau acea perioda pe care tu o contesti ? ce contesti ? o lege ? nepunerea unei legi in aplicare ? persoana care este in acceptiunea ta respunzatore de ceea ce tu crezi ca nu este juridic corect ? contesti o lege ? contesti o madalitate de aplicare ? contesti persoana presupusa responsabila ? CE CONTESTI? Legea are si un termen de aplicabilitate care daca nu este respectat si respectarea nu este contestata intr-un termen util , devine inexistenta . Cheltui banii degeaba si te asteapta ,in cel mai fericit caz , o lunga experienta juridica.

    • Contest acest 14% de acum din OUG – ul PNL pentru că este defavorabil față de indexarea din Legea 263/2010 care era mai favorabila, echivalenta cu un drept câștigat. Dat în judecata este Guvernul României pentru că el nu a aplicat legea mai favorabilă.

    • Începând cu anul 2021, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent. Procentul din creşterea reală a salariului mediu brut, luat în considerare la majorarea anuală a valorii punctului de pensie, se reduce gradual cu câte 5% în fiecare an
      Daca ai calculat care este diferenta de bani ? sa stiu si eu

    • Nu mă interesează 2021!
      În 2019 s-au pierdut 45% dintr-o pensie și în 2020 s-au pierdut 55% dintr-o pensie pe întregul an din lipsa indexarii!

    • Domnul Radulescu are dreptate. Am facut calculele pe seriile de date statistice. Rezulta ca
      indexarea punctului de pensie pe 2020, calculata conform Art. 102, alin (2) din Legea nr. 263/2010 actualizata > indexarea cu 14% din 1 Septembrie 2020!

      Trebuia ca punctul de pensie sa fii crescut cu ~ 27% cf. Legii nr. 263/2010.

    • Diana, mie mi-a dat rezultatul de 31% ca fiind necesar de a crește punctul de pensie pentru 4 luni pentru a nu fi în pierdere pe total an. Ce fac în fapt toți guvernanții și politicienii de 3 ani încoace este ca și cum ți-ar da 1/2 din indexarea normala, adică te ciupesc încet dar sigur!

    • De-aia este bine sa fii pensionar special pentru că legile speciale prin care le-au stabilit pensiile speciale nu se supun modificării la 4-5 ani!
      De aceea, pensionarilor speciali li s-au indexat pensiile cu rata inflației!
      La amarasteni nu s-au putut indexa pensiile obținute pe bune, adică prin muncă concreta!
      Înțelegeți ca cum arată acest stat?!

    • @Domnul Radulescu,
      Cum ati calculat cei 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat?
      Nu lucrez in domeniul macroeconomiei sau conexe, am facut rapid niste calzule in excel:

      A. 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.
      Medie salariu mediu lunar brut 2018: 4488,417
      Medie salariu mediu lunar brut 2019: 5073,333
      Crestere reala: 584,9167
      50%: 292,4583

      B. Rata inflatie 2019 = 3.8%

      C. Valoare punct ianuarie-august 2020 = 1265

      D. Valoare punct pensie calculat cf Legii nr. 263/2010

      [1265+(1265*0,038)]+ 292,4583
      = 1605,528

      E. Cu cat ar fi trebuit sa se mareasca pensia pentru a fi conforma cu prevederile legii
      [(1605,528 – 1265) *100 / 1265]= 26,91%

      F. valoare punct pensie 1 Septembrie cf OUG 2020 = 1442

      G. Diferenta pierduta lunar de pensionarul de rand: 1605,528 – 1442 = 163,528.

    • *calcule
      Virgula separa zecimalele.
      am mai publicat niste comentarii cu linkuri catre website-urile INSSE si CNPP cu datele statistice utilizate in calcule, vad ca nu au fost publicate.

  8. De majorari profita cel mai mult politcienii si alti bugetari cu privilegii „speciale”, pilele , incompetentii si coruptii. La particulari castiga cei care vand hrana sau ofera servicii si care au costuri de productie si cu investitiile minime : patroniii de restaurante si alte localuri .

  9. Așa ați fost mereu, minoritari la cinste și majoritari la hoție.

  10. Sa maresti pensii din banii tai si ai lui muma-ta mai secatura ordinara .