G4Media.ro

Cine sunt frații Ciocan, jupânii politici din Caracal: Dan Ciocan e deputat…

Cine sunt frații Ciocan, jupânii politici din Caracal: Dan Ciocan e deputat PSD, fost milițian cu bacalaureatul luat la 50 de ani / Fratele lui, Cornel, a făcut pușcărie pentru evaziune / Controlează firme cu afaceri cu statul pentru curățenie și asfaltări

Caracalul, intrat în centrul atenției naționale după crimele din casa groazei, este fieful politic al fraților Ciocan, dintre care unul e deputat PSD, în vreme ce Corabia este condusă de Alexandru Stănescu, tot deputat PSD, fratele fostului vicepremier Paul Stănescu, iar Slatina e controlată de Marius Oprescu, actualul șef al CJ Olt, au explicat pentru G4media surse din magistratura locală.

Cei doi frați Ciocan sunt prieteni cu frații Stănescu, iar interlopul Remus Rădoi, zis Codiță, este unul dintre oamenii prin care frații Ciocan controlează zona, au precizat aceleași surse.

Dan Ciocan este chiar președinte al PSD Caracal. Este deputat PSD încă din 2012. Provine din localitatea Rotunda de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni.

Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, deși este născut în 1960, deci la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom.

Fratele lui, Cornel, a fost mai ghinionist. În 2015, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a unui dosar DNA.

Dacă Dan Ciocan s-a dedicat politicii și și-a finalizat studiile, Cornel Ciocan este cel care a ținut în mână afacerile familiei. A fost asociat unic al companiei de construcții T Dancor Romconstruct, un fel de Tel Drum al județului Olt. Potrivit CV-ului, deputatul Dan Ciocan a fost administrator al companiei Dancor din 2006 până în 2010.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului și presei locale, în 2012, în urma unei majorări de capital și a unei concesionări, Cornel Ciocan a predat firma unui angajat, Viorel Limbășan. În 2015, Limbășan a concesionat mai departe actualului asociat unic, Victor Zazu, din localitatea natală a fraților Ciocan, Rotunda.

Compania Dancor (numele firmei provine de la numele celor 2 frați, Dan și Cornel) figurează cu 38 de contracte cu statul în SEAP, portalul guvernamental de transparență în achiziții publice. Obiectul de activitate: construcții drumuri și asfaltări.

Contract în asociere cu Tel Drum pentru reabilitarea a 3 străzi din Craiova

Potrivit unei monitorizări realizate de Hotnews.ro, pe 30 octombrie 2013, primăria Craiova, condusă la acea dată de Olguța Vasilescu, a încheiat un contract de aproape 9 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a trei străzi din oraș cu o asociere de firme condusă de Tel Drum și din care mai făceau parte T Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct și Garden Center Grup.

Contracte de curățenie. 9 milioane de euro numai de la Aeroportul București, în acest an

O altă firmă controlată de frații Ciocan este Clean Prest Activ, cu sediul la aceeași adresă ca T Dancor Romconstruct. Compania are drept asociat unic pe Oana Razdan, de 38 de ani, din București.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Oana Razdan a preluat firma în 2017 de la Gheorghiță Gorgonea, considerat de presa locală din Olt ”un om de încredere al regilor asfaltului”, frații Ciocan.
Compania s-a numit Dancor Cleaning până în 2012 când Cornel Ciocan s-a retras din firmă.

Compania de curățenie figurează cu 54 de contracte cu statul în SEAP, cu Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agricuturii, Aeroportul București, Tribunalul Capitalei, ASE și altele.

Potrivit SEAP, pe 15 mai 2019, Compania Națională Aeroporturi București a semnat un contract de curățenie cu firma Clean Prest Activ în valoare de 8,9 milioane de euro.

Altă firmă de asfaltări. Contracte cu CNAIR și CJ Olt

O altă firmă controlată de frații Ciocan este Alexcor Trading, având ca asociat unic pe Daniela Ciocan, născută în 1972.

Firma a fost deținută în acte până în 2017 de Marcel Nicola din comuna natală a fraților Ciocan, Rotunda, și avea un punct de lucru la aceeași adresă ca firmele Dancor și Clean Prest Active: Nicolae Teclu nr. 1, București.

Potrivit datelor de la registrul Comerțului, în 2017, au intrat în firmă Teodora Maria Ciocan, născută în 1997, apoi Daniela Mirela Ciocan. În același an, Maria Ciocan și Marcel Nicola cesionează firma Danielei Ciocan, actualul asociat unic.

Și această companie figurează în SEAP cu 30 de contracte cu statul. De exemplu, în octombrie 2018, Alexcor Trading a semnat un contract de aproape 2 milioane de euro cu Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere pentru ”lucrări de întreținere curentă vară – Estetica rutieră și scurgere ape DRDP Craiova – Lot Tg Jiu”.

Un alt contract semnat cu CNAIR a fost în noiembrie 2018 pentru suma de aproape 7 milioane de euro, în asociere cu Teo Trans Consulting, pentru ”lucrări de întreținere curentă pe timp de vară siguranță rutieră – Lot 2 – D.R.D.P. Craiova”. Lucrarea a fost subcontractată asocierii Alexcor Trading – Dancor Agro Prodaliment pentru ”lucrări de refacere marcaje rutiere longitudinale transversale pe calea de rulare”.

În 2017, Alexcor Trading a semnat contracte de peste 1,3 milioane de euro și cu CJ Olt pentru asfaltarea unor drumuri județene.

Frații Ciocan, sponsori ai PSD. Potrivit site-ului Autorității electorale permanente, Dan Ciocan a sponsorizat PSD în 2012, anul în care s-a ales deputat PSD, cu 10 mii de lei, iar în 2013 cu aproape 20 de mii de lei.

Sursa Foto: Euroolteniainfo.com

Citește și

O firmă cu sediul într-o garsonieră de la etajul 10 a dat lovitura în acest an: Contracte publice de 145 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. De ce nu-i anchetează nimeni? Fiindcă întreg statul e corupt de PSD.

  Mergeţi la vot!

  • …alura,tonajul si colorul dovedesc cu cine avem onoarea…HAI NOSTRI CA BRAZII LOVITI cu taciuni…DANA varga are ,,spate,,SERIOS!!! EA ARE FACULTATI( CHIAR SI mintale??????)..CA CIOCANII(ORI ,COCENI????? DIN BUDAIDELEANU LA ACESTI BROSCOI SE REFEREA!!!)si nou ni se arata pisica daca??????,,discriminam altetele lor regale ori imparatesti…)cine a dorit sa si stearga picioarele cu cacat pe talpi,DE ROMAni,ROMANIA?????

  • …alura,tonajul si colorul dovedesc cu cine avem onoarea…HAI NOSTRI CA BRAZII LOVITI cu taciuni…DANA varga are ,,spate,,SERIOS!!! EA ARE FACULTATI( CHIAR SI mintale??????)..CA CIOCANII(ORI ,COCENI????? DIN BUDAIDELEANU LA ACESTI BROSCOI SE REFEREA!!!)si nou ni se arata pisica daca??????,,discriminam altetele lor regale ori imparatesti…)cine a dorit sa si stearga picioarele cu cacat pe talpi,DE ROMAni,ROMANIA?????

  • …si la VRANCEA,LA SLOBOZIA BRADULUI,MARASESTI(?????),ODOBESTI,CUCUIETI(SATUL CU POPRISAN BACS!!!) SUNT CIOCANI,CIUCALAI DE PREVENIT DIAREEA!!!!! ION BUDAIDELEANU A FOST UN NOSTRADAMUS AL CIOCANILOR!!!!,BARCINILOR,BERCEAMONDIALILOR,IULIANILORRADULESCU SI CELOR DOI FRATI ALTETI REGALE !!!!DOAMNE…NICI IN AFRICA NEAGRA NU GASESTI ASA MIZERII UMANE….

 2. Astia au legaturi vechi in psd: au fost langa iliescu, apoi au fost mana dreapta a lui vanghelie.
  Sunt securisti cu relatii foarte mari, n-a reusit nimeni sa-i incurce vreodata. Nici DNAul, nici DIICOTUL si niciun guvern.

  • …alura,tonajul si colorul dovedesc cu cine avem onoarea…HAI NOSTRI CA BRAZII LOVITI cu taciuni…DANA varga are ,,spate,,SERIOS!!! EA ARE FACULTATI( CHIAR SI mintale??????)..CA CIOCANII(ORI ,COCENI????? DIN BUDAIDELEANU LA ACESTI BROSCOI SE REFEREA!!!)si nou ni se arata pisica daca??????,,discriminam altetele lor regale ori imparatesti…)cine a dorit sa si stearga picioarele cu cacat pe talpi,DE ROMAni,ROMANIA?????

 3. Ia uite pe ce se duc banii de autostrazi, adica de ce sa ai autostrazi, cand poti sa ai cohorte de hoti care dau cu bidineaua? Acu e foarte clar de ce pana si o femeie de servici se angajeaza cu pile, se vad contractele de curatenie cu hoteli de milioane de euro! Doar pamantul va satura pe voi, corupti si lipitori nenorocite!

 4. Asta e Romania reala! Unde toti militienii au ajuns niste domni cu ajutorul amaratilor pe care ii fura si apoi ii conving sa ii voteze cu 2 lei furati tot de la ei.

  Trebuie sa scapam si o scapam de PSD si toata gasca asta de gainari dar un nou proiect de tara cred sa trebuie sa ii includa si sa le dea un rost si sarantocilor astia needucati. Pentru ca altfel vor fi folositi in continuare fara scrupule ca o masa de manevra pentru vechile partide si vom avea in continuare doua Romanii.

 5. Daca si astia sunt domni eu sunt obama!
  Poti sa pui pe ei si pe mama lui versace tot niste taranusi parveniti raman,cu colesterol peste 300 fiecare!

 6. Doi, Cap de ? porc, votați mereu de boșorogimea comunist pensionară din Oltenia.

 7. Poza cu porcii astia doi ar merge ca stema pe steagul Romaniei, desi mai exista si varianta cu doi interlopi tatuati….

  • Si cand te gandesti ca pesta porcina nu-i atinge deloc!!! Cum nu putem sa-i sacrificam la abator, sa incercam cu arma de care se tem cel mai mult:STAMPILA de VOT.

 8. Psd – nucleul dur al coruptiei, pestera sceleratilor, secaturilor, talharilor, interlopilor, ticalosilor de cea mai josnica speta. PsDrojdia societatii!!!

 9. Ăștia doi încap împreună in jud Olt?
  Sau intra pe rând?

 10. Toata Romania la vot, doar asa scapam de capusele astea.

 11. 9 grame, în medie, le doresc la toți. Am impresia că nu mai sînt din plumb făcute. Că or fi cu cămașă de oțel, că or fi dumdum, dă Doamne la toți după inimă și gînduri, după fapte și consecințe, la bucată sau kilogram

 12. Doi gorobeti obezi de provincie, psd-isti cu greutate.
  Din fericire, la cit au bagat in ei, n-o sa-i avem mult timp printre noi.
  Din nefericire exista destui tot ca ei care sa le ia locul.
  Din fericire pare ca romanilor le-a mai venit mintea la cap si or sa trimita in curind gioarsele de genul asta la slabit. Sper.

 13. mai au putin si pleznesc de sanatate!

  suntem mai jos de groapa marianelor…

 14. I-am mai văzut pe undeva, cred că pe o cutie de pate.

 15. Haoleu muica, ce oameni impunatori, ce diametre vizibile si din spatiu pot sa aiba, rosesc pana si butoaiele de zaibar in fata lor! Astia ce nevoie aveau de BAC, ei castigau munti de bani si fara studii care sa le manance timpul inutil. Un an de scoala insemna un an de pierderi la furat, mai rau chiar daca erau arestati si eliberati pentru buna purtare.

 16. Romanii astia isi desfasoara activitatea infractionala de 30 de ani, alaturi de alti romani din clan. Nu era vreun secret. Unde au fost anchetele astea jurnalistice in timpul campaniilor electorale de pana acum? Eminentele astea ar trebui sa devina virale, cu nume, prenume si fapte de arme, unde sunt campaniile de informare in fiecare judet?

  @ USR+ Orice fel de politica e locala. Recomand o campanie „Cei 40 care au speriat Estul”, un episod despre baronetii si baroneii si tartorii locali din fiecare judet al Romaniei. Unii nici nu sunt de la PSD (USLul sa traiasca), nu conteaza sigla. La Olt si Teleorman ne-am lamurit. Recomand in continuare Constanta si Vaslui.

 17. Se pare tot mai mult ca ‘succesul’ si ‘valoarea de smecher’ e data de marimea burtii. Fara a generaliza multi dintre braonii locali simt sa domine si cu burta….adica vezi bai ca eu pot manca cat zece si am cu ce ma aproviziona. Bunastarea si puterea impun burta. De multe ori burta este plimbata de cel mai mare si mai nesimtit de scump SUV care se poate cumpara….

  In Coreea de Nord marele lider Kim-Jong Uni de Caracal pare ca e singurul gras intr-o tzara de oameni malnutriti, saraci si terorizati….sa stiti ca nimic nu misca fara ca grasul sa stie si sa aprobe.

 18. Cam asta e Romania majoritara

 19. Exemplul cel mai elocvent , ptr. a demonstra cum se face „politica de stat ” in Romania pe banii munciti de catre amaratii de roman , ca sa stea banditii in fotolii si sa-si faca afacerile , in cunostinta de cauza. Problema grava este faptul ca , in Parlament sunt numeroase alte secaturi tip ciocan, care paraziteaza fiecare judet , fiecare localitate , mai mare sau cat de mica. Se-ntampla de 30 de ani in Romania , ca justitia sa nu functioneze , precum si scoala , mai ales in ultimii 20 de ani. Ce-i de facut? Resetare , schimbare radicala prin reorganizare administrativa si parlamenatara ,,..Trebuie sa scapam de aceasta mafie nationala de borfasi , inculti si hoti, amorali si mincinosi , care colcaie in politica , la varful tarii dar si in teritoriu,

 20. Sa-nteleg ca un fost militian si cu fratele lui, un fost puscarias, controleaza judetul Olt?
  Dna Premiera , se impun masuri rapide , in paralel cu cele de schimbare alegilor. ( le-ati prea schimbat cum a vrut Don Iordache, tot din Olt, aprobat de Don Valer) si uite rezultatul? Cm puteti guverna Tara cu asfel de infractori ? In plus , in toate judetele sunt astfel de banditi , secaturi si lichele politice ,care nu lipsesc nici in puterea dela varful Tarii.