
Cinci motive pentru care experimentele sunt importante în predarea științelor. Alfabetizarea științifică presupune capacitatea de a planifica și evalua o investigație științifică, conform standardelor PISA
Competențele în domeniul științei facilitate de învățarea experiențială sunt esențiale în procesul de învățare. Aceasta este o concluzie din ce în ce mai prezentă în rapoartele de evaluare asupra metodologiilor de învățare la copii.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Conform standardelor PISA (Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor inițiat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), „alfabetizarea științifică se referă la capacitatea de explica fenomenele în mod științific, de a planifica și evalua o investigație științifică, de a interpreta datele și dovezile în mod științific”.
Potrivit unui raport din 2007 („Taking Science to School”), realizat de Consiliul Național de Cercetare al Academiei Naționale de Științe a SUA, se poate considera că elevii ating un nivel avansat în studiul științelor numai atunci când:
- Pot utiliza și interpreta explicațiile științifice ale lumii naturale;
- Pot genera și evalua evidența și explicațiile științifice
- Înțeleg natura și dezvoltarea cunoașterii științifice
- Participă la practicile și discursul științific.
De ce experimentele sunt importante în predarea științelor?
Din ce în ce mai multe studii integrate, realizate de cercetători din domeniul științelor cognitive, psihologiei dezvoltării, științei educației și filozofiei științei arată importanța studiului științelor prin metode experimentale.
Argumentele în favoarea utilizării experimentelor în studiul științelor sunt numeroase și vizează perspective multiple.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank