G4Media.ro

Cinci consilieri USRPLUS au depus plângere la parchet după ce au mers…

sursa foto: ISUBIF

Cinci consilieri USRPLUS au depus plângere la parchet după ce au mers pe șantierul din București în care și-au pierdut viața doi oameni

Cinci consilieri USRPLUS au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București după ce au mers pe șantierul din centrul Capitalei în care și-au pierdut viața doi oameni, în urma prăbușirii unui mal de pământ.

În luna iulie, consilierii au sesizat autoritățile și opinia publică în legătură cu ”lucrarea ilegală săvârșită din ordinul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță”, arată aceștia într-un comunicat transmis vineri seară.

Consilierii generali USR PLUS Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali USR PLUS Sector 3 Eugen Matei și Alexandru Sava și Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției, le-au trimis procurorilor imagini și înregistrări video de pe șantierul deschis în zona Esplanada, precum și mărturii privind discuțiile purtate cu edilul Sectorului 3 pe șantier, dar și cu autoritățile chemate la fața locului pentru a constata nelegalitatea lucrărilor.

Cei cinci consilieri USR PLUS s-au pus la dispoziția procurorilor pentru a fi audiați ca martori în dosarul în care se investighează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, mai transmit aceștia.

De asemenea, cei cinci consilieri i-au cerut demisia lui Robert Negoiță:

 • „Dacă primarul Sectorului 3 mai are vreo fărâmă de decență sau onoare, ar trebui să își prezinte imediat demisia, ca responsabil moral al tragediei petrecute luni pe șantierul deschis nelegal din ordinul său”.

Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, a declarat că există indicii că tragedia în care și-au pierdut viața doi oameni a fost rezultatul unui lanț de ”nelegalități și abuzuri”:

 • „Din investigațiile și documentările noastre există indicii mai mult decât rezonabile ca tragedia în care și-au pierdut viața două persoane este rezultatul unui lant de nelegalități și abuzuri girate de primarul Robert Negoiță. M-aș fi așteptat ca, până la ora asta, Robert Negoiță să își fi dat deja demisia, fără a mai aștepta rezultatele anchetei penale. Ar fi fost gestul de minimă decență, ținând cont că în urma dispozițiilor lui s-a ajuns la pierderi de vieți umane”.

Nicorel Nicorescu, consilier general USR PLUS, susține că primarul Negoiță nu este de acord cu oprirea lucrărilor și că își asumă răspunderea pentru continuarea acestora:

 • „În după-amiaza zilei de 6 iulie, am fost pe teren în zona Esplanada. Muncitorii de pe șantier, care descărcau pământ și resturi de materiale, au spus că Primăria Sector 3 le-a comandat lucrările, că ar urma să fie făcută o amenajare pentru realizarea unui parc în zonă și igienizare. Din câte cunoșteam, terenul nu se află în administrarea Sectorului 3 și, din acest motiv, colegul meu, Alex Sava, l-a sunat pe Robert Negoiță. Conversația acestuia cu domnul Negoiță a fost surprinsă de unul din live-urile transmise de mine de la fața locului. În urma discuțiilor, am înțeles ca domnul Negoiță nu dorește oprirea lucrărilor executate pe terenul altei entități (ministerul Justiției) și că își asumă răspunderea pentru continuarea lucrărilor în ciuda avertismentelor”.

Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției, a transmis că pare ”nereal că un primar din București construiește pe terenul altuia (care aparține Ministerului Justiției, n.red.)”:

 • „M-am deplasat la fața locului (zona Esplanada) pentru a înțelege ce se întâmplă, pentru că părea nereal că un primar din București construiește pe terenul altuia, fără a avea niciun drept, cu atât mai puțin vreo autorizație. L-am găsit pe primarul Negoiță la fața locului. I-am spus că sunt din partea Ministerului Justiției, consilier al ministrului, și i-am cerut să ne explice ce se întâmplă acolo, spunându-i totodată că nu are niciun drept să construiască acolo. Răspunsul a fost șocant, inițial a încercat să-mi explice că este domeniul public, el e primar din București, deci poate folosi domeniul public. I-am spus că știu situația juridică a terenului, iar Primăria Sector 3 nu are niciun fel de drept acolo. Văzând că nu mă poate păcăli, mi-a spus că el vrea să facă bine, să construiască un parc, pentru că de 30 de ani nimeni nu este în stare să construiască nimic acolo. I-am explicat că nu așa funcționează statul de drept. Înțelegând că nu mă convinge, mi-a spus să-l amendez dacă tot sunt de la Ministerul Justiției, apoi a plecat”.

Eugen Matei, consilier local USR PLUS Sector 3, a declarat că în situația de față ”plângerea penală este calea de urmat”:

 • „Când am depus jurământul în calitate de consilier, toți am jurat să respectăm Constituția și legile țării și să facem cu bună-credință tot ceea ce putem pentru binele locuitorilor Sectorului 3. În momentul în care „condamni la moarte” un suflet prin ordinul tău verbal, doar pentru că tu, primar în funcție, vrei să se facă repede, înainte să se prindă autoritățile responsabile de ceea ce faci și nu ții cont de recomandări, impunere legală și atenționarea publică pentru modul în care îți faci treaba, atunci o plângere penală este calea de urmat. Așa cum mi-am dorit la Colectiv ca vinovații să plătească pentru contribuția lor directă sau indirectă la nenorocirea atâtor vieți – dar, din păcate, nu avem o decizie a instanței –, aici îmi doresc ca organele de cercetare să lucreze cu diligență și responsabilitate în aplicarea rigorilor legii.”

Alexandru Sava, consilier local USR PLUS Sector 3, susține că primarul trebuie să se supună acelorași reguli și legislației în vigoare în ce privește autorizațiile sau avizele necesare pentru diferite lucrări:

 • „Autoritățile locale trebuie să fie la fel de grijulii cu respectarea legii precum sunt toți cetățenii care vin la primărie să ceară autorizații sau avize pentru lucrările pe care le au de făcut la casele lor. Legea este aceeași pentru toți și nimic nu te califică pe tine, în calitate de autoritate publică, primar în funcție, să nesocotești legile, nesocotință care, după cum bine am văzut, a condus la suferință și pierderi de vieți omenești”.

sursa foto: ISUBIF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  • Bv pt ce?….daca au fost cu aproape o luna inainte si nu au rezolvat nimic, ar trebui sa se lase de politica…sunteti alesi locali, nu gaseati voi o cale de a reclama situatia?….ISC putea da sistare, la la doi pasi, pe strada CF Robescu, …..al vostru sef de garda de mediu, useristul Berceanu e in Pta Alba Iulia, 2 statii de autobuz 104, tot de la USR e si seful de la ANPM…si aia puteau opri santierul…ITM e visavis de Dambovita….Dsoara Teodora Stoian, ce consiliezi tu la justitie?…e jenant, puteai intreba la Directia Administrativa cum sta treaba cu proprietatea terenului….in zona aia exista un studiu de prefezabilitate, pe constuirea Cartierului pentru Justitie…trebuia finantat de Banca Mondiala…..dar amplasamentul lui negoita e ceva mai aproape de Dambovita, terenul e intabulat, apartine Bibliotecii Nationale, din subordinea Ministeruli Culturii….daca negoita se apuca sa astupe groapa aia de gunoi, urbana, chiar nu era rau, acolo statutul juridic e incert…donsoara consilier la cabinetul lui Stelica, MJ nu e proprietar….mai cerceteaza…iti dau un indiciu, cine a semnat contractul pentru Esplanada cu Trigranit?….pentru postacii useristi, progresistilor…acolo a intentionat sa investeasca Donald Trump, facea un cartier de blocuri…amplasamentul ala a fost obiectul unui concurs de solutii, parte din Bucuresti 2000….Trump dorea sa construiasca pe viziunea proiectului castigator al arhitectilor Meinhard von Gerkan şi Joachim Zeis….terenul unde Ceausescu dorea constructia Operei Nationale are 10 ha, terenul pe care e prevazut Cartierul pentru Justitie e de 4 ha, in partea de est, pe fundatia fostei Opere…negoita construia langa, in vest….sunteti praf copii, toti 5

  • sistarea a fost dispusa. de Garda de Mediu unde numirea sefului institutiei i-a revenit USR+ si institutia a inceput sa-si faca treaba.

 1. Oamenii care au murit au fost uciși la ordinul fraților Negoiță ptr a face un scandal politic ordinar împotriva PNL.Grivco–19 august înscenări ordinare,crime împotriva tinerilor români.Justitia,miliția,Sri,premierul dela Grivco nu fac nimic fiind vinovați și ei. Inclusiv politicianul ucis în Chiajna htot psf a dat ordin bandelor de țigani.Nu se știe nimic sau nu vor sa se stie

 2. Dar un articol de lege incalcat ne spuneti si noua?

 3. Citez pe cineva (din memorie): La comunisti si la urmasii lor n-ai sa vezi demisie.
  Sau credeati ca R. Negoita nu-i din categoria asta?

  • Adevarat. Vezi cazul Dragnea, care practic a intrat pe poarta Penitenciarului Rahova având calitatea de Presedinte al Camerei Deputatilor, pentru că nu fusese demis și nici nu își inaintase demisia; in mod normal ar fi trebuit să îl ducă cu jilțul de Președinte cu tot în celulă.
   La fel și Negoiță, nu o să își dea demisia nici după prima condamnare, că nu e definitivă ! Or să îl salte la a doua cu tricolorul pe piept.

  • Am si eu un citat cu comunisti din 13 martie 2020: „La București, liderul liberalilor Ludovic Orban a fost nominalizat din nou de președintele Klaus Iohannis pentru fotoliul de premier. România se află într-o criză politică destul de complicată de mai bine de 20 de zile, când același Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru pentru a deschide calea alegerilor anticipate.”

 4. Marș! Demisia Niculeț și îngălata de la S1 și cercetare penală pentru 20 de morți la Piatra Neamț pentru retardel. După aia vedeți-vă voi și de Negoiță.

 5. Sa inteleg ca justitia este atat de slaba incat consilierul ministrului merge pe teren fara politisti, fara procurori etc. Deci merge si se cearta ca la taraba…