G4Media.ro

China, rezervată după alegerile din SUA:  Am luat notă că dl. Biden…

China, rezervată după alegerile din SUA:  Am luat notă că dl. Biden a fost declarat câştigătorul alegerilor. După câte ştim, rezultatul alegerilor va fi determinat de legile şi procedurile în vigoare în Statele Unite

China nu l-a felicitat încă pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA, remarcă AFP. Beijingul a explicat luni că încă nu se cunoaşte rezultatul definitiv al scrutinului din 3 noiembrie.

‘Am luat notă că dl. Biden a fost declarat câştigătorul alegerilor. După câte ştim, rezultatul alegerilor va fi determinat de legile şi procedurile în vigoare în Statele Unite’, a declarat presei Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului de externe chinez.

În timp ce Biden a primit încă de sâmbătă mesaje de felicitare din întreaga lume, China, Rusia, Mexicul şi Brazilia s-au abţinut de la astfel de poziţii.

În 2016, când în SUA a fost ales Donald Trump, preşedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat chiar a doua zi după scrutin.

Înfrângerea lui Trump ar putea fi considerată liniştitoare pentru China, apreciază AFP. Beijingul a avut de suferit din cauza conflictului comercial bilateral declanşat de liderul republican de la Casa Albă. Unii experţi apreciază însă că Biden, preşedintele ales al SUA, ar putea face presiuni mai puternice pentru respectarea drepturilor omului.

Întrebat despre acest punct de vedere, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a avertizat că ţara sa este în continuare hotărâtă să îşi apere ‘suveranitatea, securitatea şi dezvoltarea’. ‘Sperăm că viitoarea administraţie americană va da dovadă că doreşte concilierea’, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Nici macar o plecaciune????Oricum dosul i s-a cam iritat!

 2. de acum inainte este clar totul . confirmarea a venit de unde nu ne asteptam

 3. Se vede cu ochiul liber cine a dorit destramarea NATO si a aliantei UE- Amerrica .

 4. China nu e fericita ca a castigat Biden, sperau sa iasa Trump iar, ca sa-l foloseasca.
  https://www.cnet.com/news/president-trump-tweets-defense-of-his-push-to-save-zte/
  „My personal relationship with president Xi.”

 5. …. altceva ii doare pe ei: acum , odata cu plecarea lui trumpica, occidentul poate stringe iarasi rindurile.

 6. E un mod elegant de a spune ,,ni se rupe de cine iese președinte la voi; am preluat noi ,,supremația economică” iar asta, da, ne interesează”.
  Citeam deunăzi, tot în mass media, că China este singura țară din G20 care va încheia 2020 pe creștere econmică. Și nu are nevoie de mulți ani de supremație economică pentru-a o dobîndi și pe cea militară. Atunci noi toți vom vedea lumea cu ochi oblici.

 7. Într-adevăr, China are și experiență în alegeri democratice, de aceea e și foarte importanta părerea lor…

 8. China cunoaste cel mai bine hotia americana.

  • @Emil, @wer, @seb, @ion + șeful de departament @x-link sunt troli agitatori ruso-moldoveni plătiți în copeici de la RasPutin…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.