G4Media.ro

China a raportat zero infecții locale simptomatice Covid-19, pentru prima dată după…

foto: Aeroportul Nanjing Lukou

China a raportat zero infecții locale simptomatice Covid-19, pentru prima dată după o lună de testare în masă, carantine locale și restricții de călătorie pentru a reduce un focar vechi de câteva săptămâni

În orașul chinez Nanjing, unde a apărut cel mai recent val , nu mai este obligatoriu ca oamenii care părăsesc orașul pe calea ferată, rutieră sau pe apă să arate rezultatele testului Covid-19, începând de luni.

Un alt punct fierbinte pentru Coronavirus, Yangzhou, de asemenea în estul Chinei, le-a permis locuitorilor din comunități izolate să-și părăsească casele, dacă este necesar, au declarat luni autorităților locale reporterilor. Li s-a spus să rămână încă în comunitate, să poarte măști și să respecte distanțarea socială.

Autoritățile au raportat luni 21 de cazuri simptomatice și 16 cazuri asimptomatice, toate importate.

China continentală s-a confruntat cu cele mai grave cazuri de Covid-19 de la izbucnirea inițială a pandemiei anul trecut, începând din orașul central Wuhan. Oficialii au declarat că revenirea a fost alimentată de varianta Delta mai transmisibilă.

Cel mai recent val a cuprins 17 provincii și peste 30 de orașe de la sfârșitul lunii iulie, provocând peste 1200 de cazuri simptomatice locale, dar noile infecții s-au diminuat.

Infecțiile au început pe 20 iulie, când nouă lucători la curățenie de pe aeroportul internațional Nanjing Lukou au fost testați pozitiv. Un zbor la care lucraseră, care sosise din Moscova pe 10 iulie, transportase un pasager care avea tulpina Delta extrem de transmisibilă.

Noile puncte fierbinți au inclus Yangzhou, în provincia Jiangsu, Zhangjiajie, în provincia Hunan, și Wuhan și Jingmen, în provincia Hubei. Dintre acestea, Yangzhou a înregistrat cele mai multe infecții și a fost supus unei duzini de runde de teste la nivelul întregului oraș pentru a opri răspândirea virusului.

China s-a menținut la strategia sa de toleranță zero împotriva Covid-19, bazându-se pe vaccinarea în masă, testarea în masă, ordine de stat acasă și urmărirea contactelor pentru a opri transmisia.

Țara a administrat 1,94 miliarde de doze de vaccin până duminică, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Peste 777 de milioane de oameni – aproximativ 55% din populație – fuseseră complet vaccinați începând cu 12 august.

Zhong Nanshan, cel mai mare expert din China în boli respiratorii, a declarat vineri că țara ar putea ajunge la imunitatea de turmă până la sfârșitul anului dacă peste 80% din populație este complet vaccinată.

Cotidianul Poporului, oficiosul Partidului Comunist, a avertizat într-un editorial publicat sâmbătă că virusul ar putea profita de neglijență și lacune.

“Neglijența ar putea proveni dintr-un sentiment de laxitate în lupta prelungită împotriva Covid-19”, se spune în articol. “Virusul este ca un diavol care se ascunde într-un fel complex, dar de rutină și care se infiltrează.”

Articolul a dat exemplul unui muncitor pe aeroportul din Shanghai care a fost descoperit infectat luna aceasta după ce și-a îndepărtat echipamentul de protecție într-o zonă contaminată.

Comisia municipală de sănătate din Shanghai a declarat luni că peste 80.000 de persoane au fost testate de două ori de când săptămâna trecută orașul a identificat cinci cazuri Covid-19 legate de aeroport și nu au fost găsite alte infecții.

sursa: South China Morning Post

foto: Aeroportul Nanjing Lukou

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Aha. Pana si China sta mai bine decat noi la capitolul vaccinare. 🤔

  2. Autoru‘ zice „China continentală s-a confruntat cu cele mai grave cazuri de Covid-19 de la izbucnirea inițială a pandemiei anul trecut, începând din orașul central Wuhan. “

    Well, pandemia a „izbucnit“ in Nov 2019…

    Moreover, propaganda chineza e neverosimila, la fel cum pe vremea lui Ceașcă se trâmbița perpetuu câte tone de grâu la hectar se colectau, etc

  3. In toate tarile in care s-au folosit vaccinurile lor numarul de cazuri a crescut, au aparut mutatii rapid. Ca peste tot dealtfel, e normal pentru un virus de tip SARS atacat cu anticorpi. Acum se pregatesc pt experiment cu un vaccin ADN
    https://www.scmp.com/news/china/science/article/3144562/china-approves-mixed-use-covid-19-vaccine-trials-start-autumn

    • Aha. Si la noi de ce a crescut numarul de cazuri toamna trecuta, cand nu era inca vaccinat nimeni? Si virusul e atacat cu anticorpi indiferent daca te vaccinezi sau nu, asa lupta organismul contra virusului, fie ca invata sa lupte dupa infectare sau inainte de infectare, prin vaccinare.

      Singura diferenta e ca daca esti vaccinat virusul e eliminat mai repede din organism, si are mai putine sanse sa acumuleze mutatii si sa fie transmis altor persoane. In concluzie, vaccinarea reduce riscul aparitiei de noi variante.