G4Media.ro

Cercetătorul Cristian Presură a devenit ținta unei campanii de fake news, după…

Cercetătorul Cristian Presură a devenit ținta unei campanii de fake news, după ce a acuzat Guvernul că premiază minciuna gogonată numită Salonul de la Geneva

Cunoscutul cercetător Cristian Presură a devenit ținta unei adevărate campanii de fake news, după ce a criticat Guvernul că “premiază cu fast o minciună gogonată cum este Salonul de la Geneva”. Pe pagina de Facebook “Spune si TU NU #rezist” a apărut un colaj trunchiat dintr-un interviu acordat de Presură acum 5 luni jurnaliștilor de la HotNews.ro, în care cercetătorul explică modul în care privesc ateii viața.

Video-ul trunchiat prezintă 1 minut decupat din interviu, din care se înțelege în mod greșit că cercetătorul ar crede că nu e nicio deosebire între un copil și un laptop.

Cum a fost făcut decupajul mincinos

Fragmentul real din interviul acordat în noiembrie 2018 jurnaliștilor de la HotNews.ro este următorul:

“HotNews.ro: De unde nevoia asta de religiozitate a omului?
Cristian Presură: În primul rând, să știi că nevoia asta nu e în mulți oameni. În foarte mulți oameni pornește de la ce ai spus tu: frica de moarte, care e foarte puternică, sau frica lipsei de sens. Pentru că dacă tu ești un ateu adevărat din ăsta cum e Dawkins, tu realizezi de fapt că nici măcar dragostea nu este altceva decât materie și ție dacă îți moare copilul, tu nu trebuie să plângi. Că de exemplu în ateismul ăsta nu există nicio diferență între un copil și un laptop (…)”.

Ce cuvinte au fost eliminate din interviul real?

Colajul video pus în circulație elimină din declarațiile reale făcute de Presură următoarele cuvinte:

 • “Pentru că dacă tu ești un ateu adevărat din ăsta cum e Dawkins, tu realizezi de fapt că nici măcar dragostea nu este altceva decât materie”
 • “Că de exemplu în ateismul ăsta”

Ce a rămas în colajul trunchiat?

 • “și ție dacă îți moare copilul tu nu trebuie să plângi, că nu există nicio diferență între un copil și un laptop”…

 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Domnul Presură e unul dintre cei mai buni fizicieni români… evident,nu reușea nimic în România. Aici se taie bugetul cercetării și se bagă banii in Catedrala și fuste pentru popi. Sper că va continua să ne explice fizica pe înțelesul nostru.

 2. romanii sunt o scursura de popor.

 3. Domnule draga,
  Persoanele religioase fac copii deoarece le place ”procesul de fabricatie” si, daca tot i-a dat Dumnezeu pe cei copii, asa sa fie.
  Ateii fac copii in mod responsabil, asumat si in deplina cunostinta de cauza.

 4. Mizerii comunisto-securiste. A incerca sa compromiti o personalitate de talia domnului Presura este o mare greseala de logica. De asta au si trebuit sa trunchieze expunerea respectiva. Ca le-a tinut atacul impotriva dezorientatei roata motrica Oana Bogdan, neomarxista, nu inseamna ca si domnul Presura este la nivelul rotii motrice, cu mintea dusa.

 5. Intr-adevar filmuletul a fost taiat, dar el in alt interviu hotnews spune ca este ateu, ateu adevarat asemenea lui Dawkins, deci, logic el sustine o astfel de perspectiva. Prin urmare, pentru acest domn fizician ateu, nu exista diferenta intre un copil si un laptop