G4Media.ro

Centrul European de Control al Bolilor: România este pe locul 4 în…

Centrul European de Control al Bolilor: România este pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri de rujeolă din ultimul an / Mihai Craiu: Pericolul există încă pentru toți copiii români nevaccinați

România este pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri de rujeolă raportate în ultimul an, anunță Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. În raportul lunar publicat în septembrie, agenția europeană avertizează că este posibil ca cifrele din România să fie sub situația reală. Raportul autorității UE este semnalat de pediatrul Mihai Craiu, pe portalul de educație pentru sănătate ‘Spitalul Virtual pentru Copii‘.

Medicul pediatru atrage atenția că numărul de cazuri arată că pericolul “există încă pentru toți copiii români nevaccinați” și amintește că “acum în România este legal prevăzută vaccinarea ROR de la 9 luni” ale copilului.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat pe 13 septembrie 2019 Raportul lunar de monitorizare a cazurilor de rujeolă și rubeolă. Documentul agenției Uniunii Europene cuprinde și o analiză a evoluției cazurilor de rujeolă în ultimul an.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter