G4Media.ro

Cel puțin 60 de preoți din Italia au murit din cauza coronavirusului.…

Cel puțin 60 de preoți din Italia au murit din cauza coronavirusului. Niciunul nu a avut parte de funeraliile tradiționale din cauza restricțiilor

Numai în ultima săptămână, peste 3.000 de persoane au murit în Italia după ce au contractat coronavirusul, iar printre aceștia se numără cel puțin 60 de preoți potrivit presei locale citate de Catholic News Agency.

Corriere della Sera anunța, duminică, faptul că tragedia preoților a fost cu atât mai mare cu cât aceștia și comunitatea pe care au slujit-o nu s-au bucurat de funeralii conform tradiției obișnuite din cauza restricțiilor cauzate de criza de coronavirus.

„Mă rog Sfântului Duh să ne dea darul luminii și al puterii. În fiecare zi fac Via Crucis rugându-l pe Domnul… să ducem această cruce cu noi”, a spus episcopul Gianni Ambrosio din Piacenza-Bobbio într-un interviu acordat jurnaliștilor italieni.

Avvenire, ziarul deținut de Conferința Episcopilor Italieni, a publicat numele a 51 de preoți diecezani care au murit după ce au contractat COVID-19 și a menționat că în comunitățile religioase din Italia au fost raportate alte nouă decese legate de coronavirus.

Majoritatea celor decedați aveau peste 70 de ani, iar unii dintre acești preoți aveau probleme de sănătate.

Cel mai tânăr preot care a murit din cauza COVID-19 în Italia a fost părintele Paolo Camminati, care a murit la spital pe 21 martie, la 53 de ani.

Părintele Camminati era cunoscut pentru modul dinamic cu care slujea, pentru dedicarea sa în slujba celor săraci și pentru pasiunea pentru munți. El a fost parohul Bisericii Maicii Domnului din Lourdes din Eparhia Piacenza, unde au murit alți cinci preoți infectați cu COVID-19.

Printre morții din Piacenza se numără părintele Kidane Berhane, un călugăr originar din Eritrea, care locuia în Lombardia. De asemenea, au murit și frații gemeni în vârstă de 87 de ani, părintele Mario Boselli și părintele Giovanni Boselli, care au decedat la o zi distanță unul de celălalt.

„Este un proces dur. Suntem consternați. Simțim o mare suferință”, a spus episcopul Ambrosio lui Avvenire.

„Trebuie să ne confruntăm cu întunericul, dar cu speranța că Dumnezeu nu ne abandonează niciodată, că el însuși a trecut prin toată suferința pentru a o depăși”, a adăugat episcopul.

Alți preoți care au murit de COVID-19 la Piacenza sunt fratele Giuseppe Castelli, în vârstă de 85 de ani, și pe fratele Giovanni Cordani, în vârstă de 83 de ani.

Eparhia de Bergamo a semnalat decesul a 20 de preoți diecezani și doi slujitori religioși. Fausto Resmini, fost capelan al închisorii și ministru al persoanelor fără adăpost, a murit pe 23 martie, la 67 de ani. El a fost tratat în terapie intensivă începând cu 5 martie.

„În aceste zile ascult vocile multor persoane, simt durere pentru pierderea celor dragi”, a spus Episcopul Francesco Beschi din Bergamo, din 19 martie.

Ca răspuns la această suferință, Eparhia de Bergamo a deschis un serviciu de telefonie care oferă consiliere și sprijin psihologic și spiritual gratuit.

Alte dieceze italiene care au pierdut preoți în coronavirus includ Parma, Cremona, Milano, Lodi, Brescia, Casale Monferrato, Tortona, Trento, Bolzano, Salerno, Ariano Irpino, Nuoro și Pesaro.

Episcopul din Pinerolo a fost pozitiv pentru COVID-19. Episcopul Derio Olivero a fost internat pe 19 martie cu complicații respiratorii. Are 59 de ani și rămâne în stare stabilă.

Episcopul Antonio Napolioni din Cremona și-a revenit după ce a fost internat timp de 10 zile cu simptome respiratorii severe după ce a contractat COVID-19. S-a întors la el acasă la 16 martie.

Patru preoți diecezani și un misionar, fratele Edmondo Zagano, au murit după ce au contractat COVID-19 în Eparhia Cremonei.

„Am experimentat minut cu minut creșterea dramatică a problemelor din situație și volumul de muncă al medicilor, asistentelor și întregului personal”, și-a amintit episcopul Napolioni despre timpul petrecut în spital.

„Este un Post absurd”, a spus el. „Dar într-un anumit sens perfect. Iisus este în deșert timp de patruzeci de zile, luptându-se cu diavolul. Postul nu este despre frumusețea obiceiului, ci de misterul profund al răului, morții și disperării care există. Dar și a Domnului care este acolo. Trebuie să recunoaștem prezența Lui”.

sursa: Catholic News Agency/ sursa foto: Corriere della Sera

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Haha! Au ajuns in iad! Hahahah

  2. Dati si voi numarul, daca spuneti ca e gratuit.

  3. Adica dumnezeu nu i-a salvat!? Deci nu exista!? De aia ii pune dany pe ai nostri sa oficieze!

  4. „nu s-au bucurat de funeralii”?!? Simpatica exprimare…

  5. Mai mulți copii o să aibă o copilărie fericită…