G4Media.ro

Cel puțin 20 de morți, printre care jumătate sunt copii, în urma…

Photo by Ahmad Sahel Arman / AFP

Cel puțin 20 de morți, printre care jumătate sunt copii, în urma unei viituri poduse în estul Afganistanului/ Peste 3.000 de case distruse

Cel puţin 20 de persoane au murit, dintre care jumătate copii, în districtul Khoshi din provincia Logar (estul Afganistanului), în urma producerii unei viituri, conform unui anunţ al poliţiei afgane, transmite duminică DPA, citată de Agerpres.

Alte 30 de persoane au fost rănite şi cel puţin 4 sunt date dispărute. Mai mult de 3.000 de case au fost distruse complet sau parţial.

„Situaţia este foarte îngrijorătoare. Oamenii au nevoie urgentă de ajutor”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Autoritatea afgană pentru intervenţii în caz de dezastru a precizat că sunt folosite elicoptere pentru salvarea persoanelor rămase izolate din cauza viiturii şi că a fost amenajată o tabără de urgenţă pentru cei care şi-au pierdut casele.

Afganistanul se confruntă cu inundaţii sezoniere în fiecare an, apele distrugând locuinţe, terenuri agricole şi infrastructura publică. Cel puţin 32 de persoane din provincia nordică Parwan au murit săptămâna trecută din cauza unei viituri.

În medie, dezastrele naturale afectează 200.000 de afgani în fiecare an, mai notează DPA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...