G4Media.ro

Ce măsuri a luat Ministerul de Interne pentru a preveni traficul sau…

Sursa Foto: Facebook/ Saga Festival

Ce măsuri a luat Ministerul de Interne pentru a preveni traficul sau consumul de droguri la SAGA Festival / Printre explicațiile transmise G4Media.ro: polițiști de la combaterea crimei organizate pe Arena Națională, polițiști care supravegheau parcările din zonă

Ministerul de Interne a transmis, la solicitarea G4Media.ro, privind planul de măsuri preventive adoptate pentru prevenirea traficului/consumului de droguri la evenimentele organizate pe Arena Națională cu ocazia SAGA Festival.

Pe durata celor trei zile ale festivalului, în urma căruia o persoană a murit și câteva zeci au fost spitalizate ca urmare a consumului excesiv de droguri, ministerul susține că 20 de angajați ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activiăți de prevenire, sprijiniți de 15 voluntari.

Potrivit ministerului, polițiștii de la combaterea crimei organizate ”aflați în interiorul spațiului de desfășurare au indicat colegilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București persoanele care ar putea deține droguri”, fiind constatate 129 de infracțiuni.

”În parcările din zona desfășurării evenimentului, polițiștii au supravegheat activitățile și persoanele care staționau sau tranzitau zona, în vederea descoperirii de infracțiuni”, se mai arată în răspunsul Ministerului de Interne transmis G4Media.ro

Redăm mai jos răspunsul integral:

”În perioada 3 – 5 iunie 2022, Agenția Națională Antidrog a desfășurat activități de prevenire în zona de desfășurare a festivalului. A fost operaționalizat un punct de informare și consiliere funcțional pe toată perioada festivalului, la intrarea în Arena Națională, iar echipe mobile de specialiști ai Agenției, împreună cu voluntari, s-au deplasat în zona scenelor, au interacționat cu participanții, le-au oferit brățări și pliante informaționale, pentru a fi în siguranță pe timpul participării la eveniment.

De asemenea, 20 de angajați ai Agenției Naționale Antidrog, sprijiniți de 15 voluntari, au prezentat personalului care s-a ocupat de organizarea evenimentului, dar și participanților măsuri de prim-ajutor în cazul unor urgențe medicale provocate de consumul de alcool sau substanțe interzise, au prezentat spoturi audio-video cu mesaje antidrog, au pus la dispoziția participanților dispozitive electronice pentru realizarea unor teste privind riscul de consum al substanțelor psiho-active și au realizat demonstrații privind efectele unor substanțe interzise, prin intermediul unor ochelari speciali care distorsionează realitatea.

Activitățile Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au vizat asigurarea si menținerea ordinii publice în zona obiectivelor de cazare, pe traseele de deplasare, precum și în zona de desfășurare a evenimentului.

Totodată, acțiunile au vizat asigurarea fluenței traficului rutier pe căile de comunicații către zona de desfășurare a evenimentului și realizarea controlului de specialitate pirotehnică, conform reglementărilor legale în vigoare, în vederea identificării de dispozitive explozive improvizate.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București a avut reprezentanți în punctul de comandă, pentru coordonarea activităților de combatere a traficului de droguri derulate în cadrul evenimentului.

Polițiștii B.C.C.O. București aflați în interiorul spațiului de desfășurare au indicat colegilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București persoanele care ar putea deține droguri, în vederea constatării infracțiunii și luării de măsuri legale.

În parcările din zona desfășurării evenimentului, polițiștii au supravegheat activitățile și persoanele care staționau sau tranzitau zona, în vederea descoperirii de infracțiuni.

În cele 3 zile, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 de infracțiuni.

Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar celelalte pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furt calificat.

Astfel, au fost indisponibilizate 438 de comprimate de ecstasy, 4 comprimate de medicamente cu conținut stupefiant, 100 de țigarete cu cannabis, 10 folii de staniol cu cannabis, 4 plicuri transparente cu cannabis, 54 de plicuri transparente ce conțin substanțe pulverulente, 7 tuburi din plastic sau metal ce conțin substanțe pulverulente, 2 recipiente tip spray ce conțin lichid incolor, 1 plic cu ciuperci halucinogene, 61 de capsule metalice cu gaz halucinogen, 5 obiecte folosite la consumul de droguri (grinder, rolă, tuburi, bancnota rulată) și 2 accesorii folosite la transportul drogurilor (medalion și breloc).

În cazurile de încălcare a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, se continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.

Tot în această perioadă, polițiștii și jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.400 de lei, majoritatea pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Se uitau dupa fete politistii si o … la rece

  2. Au dormit în parcări, dă-i dreaq de bujetari!

  3. Sau stau să primească plicurile cu bani!?

  4. Este Fesitvalul Dorgatilor si Alcoolicilor la Bucuresti. Si nu primaul Nicusor a facut de capul lui, altii il preseaza sa o faca. E mare mizerie.