G4Media.ro

Campanie de promovare a vaccinării anti-Covid în Italia / Se adresează românilor,…

sursa foto: Pexels

Campanie de promovare a vaccinării anti-Covid în Italia / Se adresează românilor, în special badantelor / Autoritățile au colaborat cu medici și europarlamentari români

O campanie de promovare a vaccinării împotriva Covid a început în centrul Italiei, în Regiunea Toscana, provinciile Arezzo și Grosseto.

Campania la care au fost solicitați să contribuie medici și europarlamentari români se adresează românilor și în special ”badantelor”, femeile care îngrijesc bătrâni italieni la domiciliul acestora.

Autoritățile sanitare din Italia consideră că numărul acestor femei este foarte ridicat, iar procentul de vaccinare foarte mic.

Doar în provinciile Arrezo și Grosseto sunt înregistrate 4.118 de românce care fac această muncă.

”Dacă încrucișăm aceste date cu procentele de vaccinați, realizăm că este nevoie de promovarea vaccinării, în special, în cazul îngrijitorilor din Europa de Est. Procentul femeilor de naționalitate română vaccinate cu cel puțin o nu ajunge la 60%. Procente mai mici sunt doar la cele din Macedonia și Kosovo. În total, femeile din Europa de Est reprezintă 64%”, relatează structura sanitară locală din Toscana de sud-est. Aceste date din provinciile Arezzo, Siena și Grosseto.

Inițiativa campaniei a fost prezentată marți, de directorul adjunct al ASL Toscana Sud Est. „Campania noastră de vaccinare a folosit toate instrumentele posibile: centre de vaccinare, centre de dimensiuni medii, puncte de vaccinare pentru cei fragili, centre în școli, fabrici, zone artizanale, centre comerciale, cantine, plaje și petreceri. Posibilitatea vaccinului a fost oferită tuturor: ținte nediferențiate în centrele de vaccinare și alte ținte specifice (studenți, muncitori, comercianți, artizani, străini, marginalizați și fără adăpost). (…) Rezultatele au fost semnificative: am ajuns la un procent de 90%.

Rămân însă câteva segmente de populație asupra cărora vrem să încercăm să adresăm. Și unul dintre aceștia este reprezentat de îngrijitori. Scopul nostru este să le asigurăm sănătatea atât lor, cât și vârstnicilor și/sau persoanelor cu dizabilități cu care locuiesc în strânsă legătură”, a declarat Elisa Fattori, directorul adjunct al ASL Toscana Sud Est.

În cadrul conferinței de presă a fost difuzat mesajul video al europarlamentarului român Nicu Ștefănuță: „Vaccinul este singura soluție care ne mai rămâne pentru a evita să mergem la terapie intensivă sau, mai rău, la cimitir. Vă rog să nu mai credeți tot felul de minciuni pe care le auziți”,a spus el adresându-se compatrioților săi din Italia.

La videoconferință a fost prezentă Laura Ghibu, Consilier de Onoare al Președintelui Comitetului Național Român pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva COVID-19 care, împreună cu fiica ei, a editat un videoclip care a devenit viral invitând la vaccinare.

„Un studiu realizat de Universitatea din București a evidențiat cum teoriile conspirației și, prin urmare, non-vax prevalează adesea asupra tezelor susținute de autorități. Cuvinte precum libertate, conștiință și alegere sunt mai sincere decât cuvinte precum datorie, solidaritate și sănătate. Am mulți prieteni din țara mea care sunt în ​​Italia. Sunt îngrijitori. Înțeleg situația lor și înțeleg sacrificiile pe care le fac pentru familiile lor. Dar pentru că aceste sacrificii trebuie să fie sănătoase și de aceea îi invit să se vaccineze”, a transmis ea.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. badantele romance care nu vor sa se vaccineze au plecat demult ca sobolanii care parasesc corabia care se scufunda

  2. cand e vorba de vaccinare, toate autoritatile romane si italiene colaboreaza

    cand e vorba de sclavie, trafic de carne vie, min0re vi0late, romani discriminati nu intervine nimeni, nicio autoritate

    dar pentru vaccinare se intervine ferm, super