G4Media.ro

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă cu majoritate covârşitoare un act care susţine…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă cu majoritate covârşitoare un act care susţine cheltuieli militare record, cu 45 de miliarde mai mult decât a propus Joe Biden

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, joi, o lege prin care dă posibilitatea ca bugetul apărării să ajungă la un record de 858 de miliarde de dolari anul viitor, cu 45 de miliarde mai mult decât a propus preşedintele Joe Biden, relatează Reuters.

Camera Reprezentanţilor a aprobat versiunea de compromis a Actului de Autorizare a Apărării Naţionale (NDAA), o lege care trebuie aprobată anual şi care stabileşte politica Pentagonului. Actul a fost adoptat cu 350 la 80 de voturi, depăşind cu mult majoritatea cerută de două treimi pentru a fi adoptată legislaţia şi a fi trimisă la Senat pentru vot.

Legea pentru 2023 autorizează cheltuieli militare de 858 miliarde de dolari şi include o creştere salarială de 4,6% pentru militari, fonduri pentru achiziţionarea de arme, nave şi aeronave, dar şi sprijin pentru Taiwan în faţa agresiunii chineze şi pentru Ucraina, în lupta declanşată de invazia ruseasă.

Întrucât reprezintă una dintre legile majore care sunt adoptate în fiecare an, membrii Congresului folosesc NDAA ca vehicule pentru o serie de iniţiative, unele fără legătură cu apărarea.

Legea din acest an – rezultatul mai multor luni de negocieri între democraţi şi republicani în Cameră şi Senat – avea nevoie de o majoritate de două treimi în Cameră după dispute din partea unor membri asupra includerii sau nu a unui amendament privind dreptul de vot.

Legea include o prevedere cerută de mulţi republicani prin care i se solicită secretarului Apărării să anuleze un mandat prin care li se cerea membrilor forţelor armate să se vaccineze anti-COVID.

Documentul prevede ca Ucrainei să i se ofere asistenţă de securitate suplimentară de cel puşin 800 de milioane de dolari anul viitor şi include prevederi pentru întărirea Taiwanului în contextul tensiunilor cu China.

Legea autorizează fonduri pentru dezvoltarea de noi arme şi achiziţionarea de sisteme de avioane de luptă F-35 de la Lockheed Martin şi nave de la General Dynamics.

Senatul este aşteptat să aprobe legea săptămâna viitoare, apoi urmând să fie trimisă la Casa Albă pentru a fi promulgată de preşedintele Joe Biden.

Totuşi, aprobarea NDAA nu înseamnă că se pot cheltui banii, ci se pot înfiinţa aceste programe, Congresul fiind chemat apoi să autorizeze Guvernul să cheltuie fondurile federale.

Liderii Congresului nu au ajuns la un acord pe tema autorizării pentru anul viitor.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Pentru negândiții care traducȘ act = lege. Mai și gândiți, nu fiți ca roboții.