G4Media.ro

Calendar accelerat în Senat pentru ridicarea imunității fostului ministru PSD al Sănătății…

Calendar accelerat în Senat pentru ridicarea imunității fostului ministru PSD al Sănătății Florian Bodog: Comisia juridică trebuie să facă o evaluare preliminară până luni / DNA îl acuză pe Bodog de abuz în serviciu și fals în acte

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice solicitarea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, transmite Agerpres.

Termenul acordat Comisiei juridice pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.

„Biroul permanent a decis să transmită Comisiei juridice, conform procedurii, această cerere a Parchetului General. Până luni, Comisia juridică va face o evaluare preliminară asupra solicitării, urmând să înceapă lucrul pe fond. Conform regulamentului, în 14 zile, Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului permanent şi apoi să fie transmis plenului pentru votul final”, a afirmat preşedintele Senatului, Anca Dragu, vineri, după şedinţa Biroului permanent.

Întrebată dacă este posibil ca întreaga procedură să fie finalizată săptămâna viitoare, Dragu a spus: „Este posibil, dar legea ne dă un termen de 14 zile. Este o săptămână destul de aglomerată. Vom vedea ce decide Comisia juridică”.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Citește integral: DNA cere pentru a doua oară ridicarea imunității lui Florian Bodog, fostul ministru PSD al Sănătății. Procurorii îl acuză de fals în acte în cazul consilierei care nu a venit niciodată la serviciu în 12 luni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. De data asta cred că e cu noroc. Sper să-i dispară rânjetul de pe figură. Și e Ok dacă avem cu un șmecher mai puțin.

  2. Bodog, Pintea, Banicioiu ultimii 3 miniștrii ai sanatatii dați de PSD au probleme penale. Acum au nesimțirea să critice.

  3. PNL + USR = 6
    PSD +AUR = 6
    UDMR. = 1
    Ghici cum votează udemeristul?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.